4 Aralık 2018 Salı

Neden Seleznyov?


Bu konuyu biraz açmak lazım. Bazı yanlış anlaşmalar var. Özellikle de "bize Seleznyov'u mu layık görüyorsun" deniyor. Benim de gönlümden Dünya'nın en iyi forvetlerinin Galatasaray forması giymesi geçiyor ama bazı şartlar var. Ben de şartlar dahilinde yorum yapıyorum.

Gidip de Seleznyov'a 2.5 yıllık sözleşme ve 1.5 milyon avro'luk yıllık ücret verelim demiyorum. Bu transferin de elbette şartı var. Necati Ateş'in Galatasaray'a geri dönüşünü hatırlayın, orada 6 aylık bir sözleşme vardı. Seleznyov da Galatasaray diye yanıp tutuşuyorken bu şartları göze almak zorunda.

Transferi isteme nedenimi de yazayım. Seleznyov'un Galatasaray'ın as forveti olabileceğini düşünmüyorum. Mutlaka ilk 11 adına daha iyi bir isim gerekiyor. Galatasaray'ın 2 forvete ihtiyacı varken biri "kulübe" tarafında ihtiyaç. 

Fatih Hoca'nın b planı Donk ve Maicon gibi isimleri ön tarafa atmak. Bu planı da kimi çağ dışı buluyor ama Simeone dahi yeri geldiğinde Godin'i forvete atıyor. Elbette hocanın elinde forvet alternatifleri olsa bunu düşünmez. Mevcut olan bu olduğundan deniyor.

Galatasaray'ın forvet ihtiyaçlarından biri de kaşarlanmış, hatta serkeş diyebileceğim isimler. Bu Seleznyov da Fernandao da olur. Rakip ceza sahasını karıştırmamız gerekiyor. Uzun oynadığında servis yapabilecek, rakip stoperleri bozacak, hatta pis işleriyle sinir edecek isimler. 

Önde olduğunda topu tutar, geride olduğunda rakip ceza sahasının mümkün olduğunda karıştırır. Golü koklayan isimler bunlar ama performanslarını "gol" üzerinden değerlendirmem. Şu an biraz olsun mücadele, doğru anda doğru zamanda bulunmayı arıyorum.

Seleznyov da hem ülkede hem kariyeriyle kendini kanıtlamış bir isim. Opsiyon şartıyla 6 aylık bir sözleşme düşünülebilir. X faktör olabileceğine inananlardanım. Ffp kaynaklı bonservis ödememek lazım derken bu tarz alternatifler mutlaka gündeme girecek. Kestirip atmamak lazım.

Ben yine de başka ihtimaller olduğunu, ancak son günlerde Seleznyov tarzı isimlere gidilebileceğini düşünüyorum. Yaz döneminde son 3 saat kala teklif yapmıştık. An gelirse yine teklif gidebilir. Gitmesi halinde de yukarıda yazdığım şartlar dahilinde sıcak bakarım.

10 yorum:

  1. kesinlikle katılıyorum. en kötü 2-3 penaltı alır, bunları da atar. rakibi sinirlendirir vs dediğin gibi pislik işleri yapar. tabi ay lav yu hocam iki forvet alacak beceriyi gösterebilirse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaşar forvet demem bu yüzden. Bizim kenardan getireceğimiz, pis işleri yapacak bir isme ihtiyacımız var.

      Sil
  2. Ciddi anlamda, 30 yaş barajını aşmış ve bizim Galatasaray'ımız dediğimiz takıma yakışmayacak futbolcuları takıma yakıştırmanızı benimseyemiyorum. Kasımpaşa (Diagne), Akhisar (Rodallega), Göztepe (Jahovic) ve hatta Yeni Malatyaspor (Aleksic) 'un yapabildiklerini biz neden yapamayalım ? Neden potansiyeli olan, gözlerden uzak liglerdeki yetenekleri, takımımıza kazandırmayalım ? Neden her zaman kolaya kaçalım ? Şu an acil olan; 33 yaşında yavaş ve hantal bir santraforu takıma kazandırmak değil, bu takımların yaptığını(!) yapıp düzgün bir inceleme ve scouting ile doğru, potansiyelli, hızlı, ve hırslı genç oyuncuları gerek kiralık gerek başka bir şekilde düşük bütçe ile takıma kazandırmaktır. Ciddi anlamda patlama yapabilecek oyuncuları foundlayan bu takımların scout ekipleri kadar bir scout ağımız yok mu ? Yoksa her zaman mı kolaya kaçıyoruz ? Nacizane görüşlerimdir. Belki işin bu tarafını da düşünüyorsunuzdur. Sürprizlerden hoşlanmıyorsunuzdur fakat siz de istemez misiniz ? Eğer düşünüyorsanız, daha fazla bu konuları dile getirebilirseniz mutlu oluruz. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakıştırma değil, ben günceli yorumluyorum. Daha iyi ihtimaller varsa elbette onları zorlayalım. Benim işim bu değil, ben gördüğümü yazdım :) Scout edebileceğimiz, bence daha genç ve geri dönüşü olan bir ismi elbette isterim. Benim bilgim ve ağım kısıtlı, haberler üzerine konuşabilirim. Teşekkür ederim yorum için, haklısın da.

      Sil
  3. dediğin gibi tepkiler saçma. sanki biz seleznov hayranıyız. odamıza posterini asıyoruz. yahu imkanlar dahilinde neden olmasın diyoruz.

    seleznov şayet oynarsa eren'in yapamadığı her şeyi yapar. her şeyi! ama işte "oynarsa"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray gibi bir yerde de oynar bence. Yeter ki sözleşmede ipler senin elinde olsun.

      Sil
  4. hocam seleznov iyi de 45 dakikalık kondüsyonu var.maçın son 30 dakikalarında burnundan soluyor adeta.tv den öyle gözüküyor yada.

    YanıtlaSil
  5. 1 yılı opsiyonlu toplam 1buçuk yıllık sözleşme teklif edersin gelirse gelir ki gelir.Yok ben opsiyon falan uğraşmak istemiyorum derse de kendi bileceği iş.Seleznyov iyi bir alternatif olur ve bu noktada da katkı sağlar.Umarım yönetim 1. tercih olarak düşünmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse olmazsa ve maddi durumlar üzerinden yürüdüm ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir