14 Aralık 2018 Cuma

Robben mi Ribery mi, birini alacak olsanız tercihiniz hangisi olurdu?


Herhangi bir bilgim ya da duyumum yok. Biraz kafa dağıtalım derdindeyim, hatta işin eğlencesi diyelim. Soru şu, Robben ve Ribery'den birini sezon sonunda bonservissiz transfer etme durumu oldu ama sadece birini seçmek durumundasınız. Sizin tercihiniz hangisi olurdu, cevapları yorum kısmına bekliyorum.

Hiçbiri de diyebilirsiniz. Robben 34, Ribery ise 35 yaşında. Her ne kadar bonservisleri olmasa da bu tarz futbolcuları getirmek önemli maliyet. En kötü ihtimalle 2 yıllık sözleşme gözden çıkarılmak ve önemli yıllık / imza ücretleri verilmek zorunda. Yine de olası transfer durumlarında bu paraları çıkaracaklarını düşünüyorum.

İşin hem pr, hem de performans noktasında iyi transferler olacağını düşünüyorum. Yüksek kaliteler ve en temposuz hallerinin dahi bu ligde damga vurması oldukça olası. Ayrıca önemli yıldızlar, taraftarların da bu tarz transferlere ilgisi büyük oluyor.

Takım açısından da bakabiliriz. Fatih Hoca'nın değişim vurgusunun önemli anahtarlarından biri de "gençleşmek". Gençleşme derken bu isimleri mi konuşuyorsun diyebilirsiniz, bu da haklı eleştiri. Fikrim şu, gençleşmenin bu tarz kaliteli isimler etrafında gerçekleşmesini isterim. 11 için bu tarzda garanti 3-4 tecrübenin etrafında bir takım oluşabilir.

Sözleşmesi bitecek önemli yıldızlar var. Bu yıldızlar arasında Türkiye'yi düşünen isimler de olabilir. Benim tercihim Ribery mesela, Galatasaray'da bir kez daha görmek isterim. Tabii Robben gibi bir isme de hayır denilemez ama sorduğum soru ışığında cevaplıyorum. Biraz da işin "beyin fırtınası" tarafındayız. Bu ankette çıkacak cevabı merak ediyor ve yorumlarınızı bu post'un altına bekliyorum.

13 yorum:

  1. Ribery ile yarım kalan bir isimiz vardı. O yüzden gelsin isterim

    YanıtlaSil
  2. Ikisinede hayir demem. Robben bu yasina ragmen hala cok hizli. Hala 28 yasinda gibi. Tempolu. Ribery'yi de severim ama nedense benim gøzumde Robben fiziki formunu biraz daha iyi korumus gibi. Ama her ikiside cok buyuk fark yaratir. Hic yasa takilmayin beyler. Bu ligde su en guzel ørnek Robinho (34) var fark yaratan. Hala yasli olup da iyi oyanayan bir kalite asaga Emre, Kone, Adriano , Joao Pereira var. Hatta Genclerbirligi'nde Sessegnon Yakin gecmiste Drogba, Guti, Hleb, Eto'o gibi de takimlarinda fark yaratanlari da gørduk. Yasa degil kaliteye ønem veririm. Yaninda Robben/Ribery'yle oynamak gencler icin motive kaynagi olur. Taraftar icin stada gitme istegi verir. Forma satislari, reklam gelirleri vs bircok avantaji var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşta gelebilecek her yıldızın Türkiye'de büyük işler yapacağına inanıyorum.

      Sil
  3. Robben şanssız bir adam eğer Ronaldo - Messi çağına denk gelmeseydi sayısız altın top kazanırdı Bayern e geldiğinden bu yana takımın hep bir numaralı kozu oldu çünkü yoktan var edebilen bir oyuncu.. Ribery asla Robben seviyesine çıkmadı aynı takımda oynamaya başladıklarından bu yana Ribery nin iyi bir süreç geçirdiğini bile hatırlamıyorum.

    Fatih hoca basın toplantısında genç isimler alıcaz dedi yaşlı olmayacak gibi birşey söyledi ki eğer kast etmeye çalıştığı şeyi doğru anladıysam 28 yaş üzeri pek transfer girişimi olmaz en azında elde yaşlanmadan yaşlı oynayan oyuncular varken Feg - Mari - Selçuk - Maicon bunlardan Selçuk kalır k sezon sonu sözleşmesi bitiyor ama değerlerine söylediği gibi teklifler varsa ve okutulursa belki Robben gibi formada sattıracak bir düşünülür Ribery gelse formasını almam mesela ama hayırda demem asla Robben in verebilecekerini veremez bence ama totalde iki oyuncuda gelmesin diyorum aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ribery'nin hakkı yeniyor aslında. Bayern'in CL'yi kazandığı sezon bence yılın futbolcusuydu ama 2010'da Sneijder'in hakkının yenilmesi gibi hakkı yendi. Bu tarzda 1-2 yıldız imkan olursa düşünülür, bu isimlerin etrafında gençleşilir.

      Sil
  4. elbette robben. 1 yaş bile olsa daha genç ayrıca dünyanın en iyi 2. solak futbolcusu. daha büyük marka. çalımları şutları heyecan verici.
    diğeri ise tek bir kelime. hain!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ribery konusu farklı, bir şey diyemem. Orada bizim hatamız var, menajeri de bunu kullandı.

      Sil
  5. Tabi ki robben.Hala ust seviye oyuncusu.
    Eger Ribey cuzzi maasa gelip futbolu birakacaksa okeyim ama yarim kalan is diye gelip 2-3m felan vermem adama. Robbene ise veririm cunku farkli bir seviye o adam.
    33unde 30metreden arsenale plase saplar yani :D. Ama onemli olan lafa yapisi. Ben her ne kadar robben istesem de ribery buraya kafa olarak daha uygun davranir. Robben burayi kucuk gorebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Ribery'nin de hala üst seviye bir futbolcu olduğuna inanıyorum :)

      Sil
    2. Abi ribery zaten uat seviye ama robben farkli bir fazia :)
      Yani gelince burayi ciddiye alir mi bilmiyorum cok farkli bir tarz ve seviye. Ribery biraz daha oyunkurucu oldu. Ama robben hala daha eskisi gibi dribling yapip sut atabiliyor

      Sil
  6. Bence ikiside gelsin gönderelim elimizdeki bütün kanatları bu ikisi oynasın ereni bile gol kralı yaparlar türkiye de

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir