12 Aralık 2018 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi de sorun, kendi sahanda lig sonuncusu olan rakibe karşı yaşananlar da


Twitter'da Bülent Kalafat (@b_kalafat) 'ın paylaştığı bir istatistik. Galatasaray'ın kendi sahasında (ligde) puan kaybettiği son 4 lig maçındaki şut farkı. 0-65. dakikalar arası ile 66-90. dakikalar arasındaki. 

Bursaspor maçını bir kenara bırakalım. Orada 1-0 geriye düştük ve oyunu bir şekilde 1-1'e getirdik. 1-0 geriye düştükten sonra hareketlenen ve pozisyonlar arayan bir Galatasaray vardı. Diğer üç maçın ortak noktası ise önde olduğumuz maçların berabere bitmesi.

Fenerbahçe karşısında 2-0 giden oyun bir anda 2-2'ye geliyor ve o süreçte galibiyeti kaçırdı diyeceğimiz taraf rakip. Konyaspor maçında da bu geçerli. 1-0 öndeyiz ama 2. yarıdaki kaçan gollere bakınca yine galibiyeti kaçıran taraf rakip. 

Rizespor maçı ise en tazesi. 2-0 öndeyken bir anda 2-2'ye gelen maç ve sonunda da galibiyeti kaçıran taraf rakip. Galatasaray dağılmaya müsait bir takım. Tek bir gol dahi tüm iyi işleri bozmaya yetiyor. Bunu ruhsal ve psikolojik kavramlarla da açıklayabiliriz.

Bir numaralı sorun ise takımın kondisyon durumu. 60. dakikalar sonrası kontağı kapatan ve mücadeleyi bırakan bir Galatasaray var. Kadro noktasında elbette noksanlar var, tüm bunlar etken ama mücadele noktasında asla bir noksan değil.

Tam aksine, kadronun açığını mücadele ederek kapatırsınız. Şampiyonlar Ligi'nin en az mesafe kat eden takımlarından biriyiz. Ligde de bu durum geçerli ve fazlasıyla önemli bir donedir bu. Bu sorunu çözme noktasında ne düşünüyoruz merak ediyorum.

Seviye de fark etmiyor. Şampiyonlar Ligi de sorun, kendi sahanda lig sonuncusu olan rakibe karşı yaşananlar da sorun. Bu şut farkı kabul edilemez. Sonucu alamıyorsun, alamadığın gibi rakibin baskısını kabul ediyorsun ve o rakip de mutlaka geri dönüyor.

Geçen sezon deplasmanlarda ne kadar sorun yaşasan da kendi sahan senin kalendi ve şampiyonluğun anahtarı bu olmuştu. Bugün ise son 4 iç saha maçında 4 beraberlik aldın, kazanmayı unuttun. Umarım düzelir diyelim..

9 yorum:

  1. hoca nın haberi vardır umarım bu istatistikten,sonra 20 dk da hamza hoca dönemi gibi leblebi gibi gol yiyoruz nefes yetmiyor,o tudor döneminde ki gibi fizik kaliteyi çok özlüyorum

    YanıtlaSil
  2. bu akşam mesela victoria plzen roma karşısında tek kale oynadı ve kazandı,young boys önde juventus karşısında, bizde eksik olan ve liderliği garantilemiş takımdan 3 yiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadron yetersiz olabilir ama mücadelen olamaz. Bizim eksik işte.

      Sil
  3. Geçen sezonki 17'de 16'dan sonra sezon başı içerde 17'de 17 yaparız diye düşünüyordum ama geldiğimiz noktada şu an 4 beraberliğimiz var ve bu 4 maçtan 3'ü öne geçip puan kaybettiğimiz maçlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek açıklanacak gibi değil. Öndeyken maç kaybetmeyi, puan vermeyi kabul edemiyorum.

      Sil
    2. hadi fb maçında işler ters gitti klasik. 6 puan fazlamız olsa şu an çok mutluyduk.

      Sil
  4. Devre arasında sağlam bir kondisyon yüklemesi yapılabilirse çok iyi olur. Ne kadar mümkün bilmiyorum ama bu olmalı. Fatih Terim takımı asla stabil oynayamaz. Maçın sonlarına doğru konsantrasyonu artan biz olmamız gerekirken maç veriyoruz sürekli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki mevcut ekibe, kondisyonerlere güvenebiliyor musun. Yazın olmayan Ocak ayı ne derece olabilir ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir