30 Aralık 2018 Pazar

Ve Maicon.. Garry Rodrigues'le birlikte onun da Al-Ittihad'a transferi konuşuluyor


Ve Maicon. Garry Rodrigues'le birlikte onun da Al-İttihad'a transferi konuşuluyor. Bilic'i takımın başına getirmişlerdi ve görünen o ki Ocak ayında Galatasaray'a ilaç olacaklar. Ağustos ayında direkten döndüğü Suudi Arabistan transferi Ocak ayında gerçekleşebilir.

Sezona iyi başlayan isimlerdendi. Ne zaman ki son dakikada transferi yattı, işte o an düşüş beraberinde geldi. Çünkü istenmediğini anladı ve o süreçte aile problemi beraberinde gelince Maicon'u kaybettik. 

Ligin ilk yarısının genelini de Serdar Aziz / Ozan Kabak ikilisinin arkasında geçirdi. Galatasaray için maddi noktada ciddi bir transferdi, 7 milyon avro'luk bir bonservis var. Beklediğimizi gerçek anlamda bulamasak bile bence kötü bir Galatasaray kariyeri olmadı.

Farklı bir stoper. Açık alanda problem ama hava hakimiyeti, tekniği, hücum desteğiyle de yapabildiği farklı işler var. Tarzı pek uymadı, Fatih Hoca'nın daha hızlı ve atlet stoperleri tercih ettiğini düşünüyorum. Beklenen lider profilinden de uzaktı.

Ben Maicon'u severim. Büyük bir zarar edeceğimizi de düşünmüyordum. Suudi Arabistan'a düşünülen transferi de bunu gösterecek. 5 milyon avro önerdikleri söylense de 6-7 milyon avro'luk bir kazanç bekliyorum. Bu da Maicon açısından iyi.

İstenilmiyor çünkü, takımdan gönderilmesi bekleniyor. Stoper transferi yapacağınız da bir gerçek ve ciddi kaynak yaratmış oluyorsunuz. Ozan Kabak'ın durumuna göre stoper transferi stratejisi değişebilir ama en azından 1 ismi garanti alacak gibi görünüyoruz. Umarım o isim de Miranda olur. Miranda hamlesinin ihtimalini de konuşuruz.

İş resmiyete döküldüğünde daha detaylı konuşuruz. Avrupa Ligi'ne 3 yeni isim bildirebiliyoruz ama giden isimlerin sayısı 3'ün çok üzerinde olacak. Bu da Avrupa Ligi'ni bu sezonluk bir kenara atmamız ve lig şampiyonluğuna odaklanmamız anlamına gelir. Saygı duyarım, Şampiyonlar Ligi geliri ve yaşanması gereken değişim mühim. Bu kaynağı bir daha bulamayabiliriz.

10 yorum:

  1. Maicon 5, Rodrigues 8 milyon euro olarak geçiyor haberler. Arap, Çin piyasasına göre düşük olduğunu düşünüyorum.

    Defanstan Maicon dışında belki Mariano da gider. Serdar ve Ozan'ın kalacağını düşünüyorum, umarım kalırlar. Stoper ve santrafor olarak 3 kişi transfer edileceğini düşürsek Avrupa Ligi'ni kenara atacağımızı düşünmüyorum. Tabii iddialı da değiliz o farklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon için bir şey diyemem de Garry adına az bence.

      Sil
    2. 2 oyuncudan 20 milyon üstü bir gelir gelmesi gerekir. Öyle bir para gelirse ilaç gibi gelir :)

      Sil
  2. Galatasaray'a aidiyet duyan bir oyuncuydu. Ben de begeniyorum ama ne yazık ki kimya pek uymadi. Hamle zamanlaması pozisyon alması iyi sakar da değil boyuna göre ama hızlı isimlere karşı zorlaniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Severim, kötü futbolcu da değil. En son aile sorunu tuz biber oldu, odaklanamadı bir türlü. Tarzı da hocaya uymuyor, dediğin gibi yavaş kalıyor.

      Sil
  3. dünyanın en yavaş, en ağır stoperinden 4 milyon bile kazansak muhteşem bir başarı olur. umarım gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş olduğu doğru da en yavaş, en ağır olayı abartılı :)

      Sil
  4. Garry giderse ben bir kanat hamlesi de düşünebilirdim. Tabii orayı 4-3-3 düzeninde Alan'la da kapatabilirsin.

    YanıtlaSil
  5. Maicon transfer edildiğinde zaten bildiğimiz bir oyuncuydu ve liderlik özelliğinin dışında olumlu/olumsuz her özelliğini gördük.İyi hatırlayacağım bir futbolcu olarak kalacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kötü hatırlamam, müthiş bir hayal kırıklığı değildi. Belki beklentiyi karşılamadı ama çok iyi iş çıkardığı maçlar da var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir