8 Ocak 2019 Salı

Alberto Bartali'yi tanımasam da Spalletti'nin yanında geçirdiği uzun yıllar var


Kondisyon sorunu herkesin bildiği büyük bir gerçekti. Bu yönde bir an önce adım atıldığını görmek güzel. Fatih Hoca'nın son dönemlerinde Scott Piri önemli bir gerçekti ve o mücadeleden yılmayan ekibin imza sahiplerindendi.

Tudor'u taktik anlamda eleştiririz ama o yaz döneminde takıma müthiş bir yükleme yaptı. Onun faydası da sezon içinde hissedildi, Fatih Hoca'ya da büyük yararı oldu. Bu yaz dönemini ise iyi geçirmedik. Doğru yükleme yapılmadığını sezon içinde gördük.

Yaşanan tüm adale sakatlıklarında bunun etkisi var. Çoğu futbolcu aynı yerden sakatlık geçirdi. Bunun Milli Takım'a giden isimlerle alakası yok, tamamen yaz dönemiyle alakalı. Fizik gücümüz de zayıf kaldı, 60. dakikalardan sonra biten, mücadele edemeyen bir Galatasaray izledik.

Ocak ayında bu hamleyi yapmanın mutlaka artıları olsa da yazın yapılan yüklemenin yerini tutmaz. Yine de bir yerden başlamak ve hamle yapmak güzel. Dayanıklılığı artan, maç içinde mücadeleyi bırakmayan bir Galatasaray görmeyi diliyorum.

Hocanın sezon içinde Yasin Küçük'ü koruması o günün şartlarından kaynaklıydı. Elbette biliyordu sorunun temelini ki ilk fırsatta hamleyi yaptı. Alberto Bartali'yi tanımasam da Spalletti'nin yanında geçirdiği uzun yıllar var. Bu da hiç fena olmayan bir kariyerdir.

Kampta da farkını göstermeye başladığı söyleniyor. Farklı bir çalışma metodu var, mutlaka Fatih Hoca da kendisi hakkında olumlu referanslar almıştır. İtalya kaynağını kullanması hiç şaşırtıcı değil. Hayırlısı olsun diyelim, değişim her alanda devam ediyor.

8 yorum:

  1. adamın memleketi yeter. kondisyoner dediğin italyan olur. mesela scott piri de doğru isim değil. illa italyan olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşini iyi yapsın da nereli olduğuna takılmam :)

      Sil
  2. Bir yanlisimizda şu. Milyon eurolar verip çok önemli isimler transfer ediyoruz fakat bu oyuncularla çalışması için doğru antrenörler secmiyoruz. Onun yerine bu oyuncuları sırf eski oyuncumuz diye orda duran kendini hiçbir şekilde gelistirmeyen eski futbolcularımıza emanet ediyoruz. Tam verim almak istiyorsak antrenman için de işi en ehil olanlara vermeliyiz. Öyle çok büyük paralar da harcanmiyor hem bu iş icin. Diğer antrenörler için de aynı yol izlenmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FM'de bile böyledir bu. Ben hangi takımı alırsam alayım ilk işim personeli yollamak olur, kendi ekibimi kurarım. Bu işler böyle. Çok iyi otomobil alırsın ama yol olmadıktan sonra bir şey ifade etmez.

      Sil
  3. İhtiyacımız olan bir hamleydi. Sakatlık bir yana takımın fizik gücü de iyi değildi. Umarım faydalı olur. Aslında futbol tıpkı basketbol gibi uzman asistanların stafta yer aldığı bir noktaya gidiyor. Kondisyoner bir yana hücum koçu, savunma koçu, oyuncu geliştirme koçu gibi asistanlar da olmalı. Biz onlar yerine ne iş yaptığı meçhul eski futbolcuları tercih ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60'dan sonra diller dışarı çıkıyordu, geri dönüş için reaksiyon veremiyorduk.

      Sil
  4. Akademik unvanı profesör zaten.Gelir gelmez de kendini belli etti.Kondisyoner hamlesi en az henüz yapılmayan forvet hamlesi kadar önemliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, umarım etkisi 2. yarıda belli eder.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir