20 Ocak 2019 Pazar

Ankaragücü karşısındaki Belhanda / Feghouli / Mariano hattı da bana bunu hatırlattı


Hamza Hamzaoğlu döneminde gelen şampiyonlukta yarattığımız en büyük farkın Sneijder / Telles / Yasin Öztekin sol kanat üçgeni olduğunu söyleyebilirim. Sneijder'in sol kanata kayması, Telles'in o kanatta kurduğu oyun ve Yasin Öztekin'in forvet etkisi müthiş bir uyum sağlamıştı. 

Ankaragücü karşısındaki Belhanda / Feghouli / Mariano üçlüsü de bana bunu hatırlattı. Sağ kanatta oluşturdukları üçgen takımın en iyi özelliğiydi. Müthiş bir uyum ve kalite izledik. Bunu da belki de ilk kez bu denli gördük diyebilirim. 

Bireysel performanslar parlıyordu genelde. Bu üç ismin de iyi maçları olsa da aralarındaki uyum noktasında çok fazla bir arada tutamamıştık. Mariano / Feghouli kanadından geldikleri gün itibariyle çok umutluydum. Feghouli'nin bir türlü tempoyu yakalayamaması, Mariano'nun düşüşü derken bu etkiden çok uzak kaldık.

Belhanda özelinde de genelde "mücadele" tarafını altını çizeriz ama Ankaragücü karşısında hücumda olabildiğince basit oynamaya çalıştı ve etki etti. Çok klas bir günündeydi diyebiliriz. Mariano / Feghouli uyum noktasında yükseldiklerinde Belhanda da kendisini bu isimlerin arasına attı.

Fizik kalitenin altını çizmemiz gerekiyor. Mariano'yu uzun zamandır ilk kez bu denli tempolu gördüm. Çok temassız oynamasının ve zorlanmamasının bunda etkisi olsa da 90 dakika boyunca bindirmekten geri durmadı. Galatasaray'a ilk transfer olduğu dönem de tam olarak böyleydi.

Feghouli ise ligin ilk yarısının son haftalarındaki çıkışına devam etmekte. Fizik olarak yükselmesi gerekiyordu, bunu da aştı. Kalite noktasında ülkenin en iyisi olması gereken bir isim. Her geçen zaman daha da güçlendiğini ve tempo kazandığını görmek güzel.

Ligin 2. yarısında şampiyonluk yarışının anahtarı bana sorarsanız bu hat olacak. Takımın en kaliteli noktası olduğunu söyleyebilirim. Mariano / Feghouli / Belhanda'nın uyumu ve oluşturdukları üçgende hücumun kalitesi yükseliyor, yakalanan pozisyonlar da organizasyon dahilinde geliyor.

14 yorum:

  1. Bu üçlüyü bir de dış sahada görmek lazım. Orada da bu uyumu sağlarlarsa, üstüne forvet de eklenince şampiyonluk gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu uyum devam edecektir diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Çok pardon konuya burdan dahil oluyorum ama Tetteh isimli oyuncu geercekten bizde oynayacak kapasitesi var mıdır?? Biraz önce gollerini seyrettim oyuncu vasat bile değil vasat altı geldi bana.... değermi almaya sanki saç baş yolduracak gibi ..fikrinizi almak isterim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapasitesi var, videolardan da futbolcu beğenilmez, öyle diyebilirim. Ben bu konuda bloga yazmıştım.

      https://www.sportifcumleler.com/2019/01/benjamin-tetteh-galatasaray-forvet-icin.html

      Sil
  3. Onyekuru'nun skora katkısı da bu üçlünün uyumu sayesinde oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru solda etkili. Garry gibi topla gideyim, sağa çekeyim gibi dertleri yok. Ceza sahası içinde gol anında topla buluşuyor ve bitiriyor. Forvet özelliği de burada işte.

      Sil
  4. bu üçgen a.gücü maçında çıkan bişey değil. geçen sezondan beri söylüyorum. ayrıca hocamız sağolsun tam 10 hafta feghouli'nin yüzüne dahi bakmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eleştirmiştim o konuda. Feghouli'yi kenarda bırakma lüksümüz yoktu.

      Sil
  5. İç saha maçlarını çözmek zor olmuyor da önemli olan bu uyumu deplasmanda göstermeleri.Eğer bu oyunu deplasmanda oynayabilirlerse ortaya güzel işler çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasmanda da kalite konuşuyor. Bu üçlü de fazlasıyla oyun aklına sahip.

      Sil
  6. Güzel işleri güzel yetenekleri olan insanlar çıkarır bu oyuncular dan yetenek kalite olarak bunları beklememiz ve artık beklentilerimizin karşılığını almaya başlamamız sevindirici inşallah n diaye ve fernando da bir tık daha yukarı çıkarlarsa bu oyun dahada degerlenir..ayrıca marcao nun cok cabuk öne oynama düşüncesi bu maçta daha hızlı hücum etmemizi ve yukardaki oyuncularının yeteneklerini belirginleştirdi..sorun devamlılık ta olacak....burak bey "çok tehlikeli sularda yüzüyorsunuz belhanda, fegouli begenmeme timi harekete geçer 😀 mutlaka" .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum kısmını çözdük gibi duruyor, onlar da mücadele tarafında mutlaka daha iyisini yapmaya çalışacaklardır.

      Sil
    2. Hamza hoca döneminde büyük emeği geçen güzel insan ızmirspor dan beri bir çok oyuncuda, takımda emeği geçen yıldırım uran hoca vefat etti değeri az bilinen bir futbol emekçisi idi allah rahmet etsin hamza hoca ve ekibinin başı sağolsun.. Hamza hoca bize geldiğinde floryada 35 yakın futbolcu vardı antreman sahasında sağlıklı bir anteraman yapmak mümkün değildi Hamza hoca ve kendisinin bulduğu yöntemlerle herkesi kazanmaya hazır tutmaya çalışmalarını görmek taktir e şahan dı..

      Sil
    3. Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm haberi gördüğümde..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir