19 Ocak 2019 Cumartesi

Benjamin Tetteh & Galatasaray, forvet için biraz imkansızı zorluyor gibiyiz


Forvet için biraz imkansızı zorluyor gibi görünüyoruz. Ocak ayında transfer yapmak zaten zor, kimse iyi olan futbolcusunu kolay bırakmıyor. Haliyle de fiyatlar normalin çok daha üzerinde. Marcao için de 3.5 milyon avro'luk bonservisi böyle okumak gerekiyor.

Hocanın "gençleşme" vurgusunun altını tekrar çiziyoruz. Forvet için de bu geçerli. Demba Ba bitmiş bir iş gibi görünse de asıl öncelik daha genç, geleceğe yatırım niteliği taşıyacak bir forvet. Alan'ı dışarıda bırakarak yazıyorum. O çok farklı bir profil.

Alan biraz daha kanat özellikli bir forvet. En önde direkt oynayacak isim değil de ya direkt oynayacak ismin tamamlayıcısı, ya da 4-3-3 gibi bir düzende sol tarafta oynayacak. En öndeki ismin pivot özelliğinin olması çok mühim.

Hava hakimiyeti, hareketlilik, mücadele ve hız. Tüm bunları konuşurken "atletik özellikler" doğal olarak ön plana çıkar. Benjamin Tetteh de bu profilde bir isim. Bu sezon Sparta Prag formasıyla 19 maçta 9 gol 2 asisti var. Ciddi talipleri de olduğu konuşuluyor. Potansiyel sahibi bir isim.

Hocanın tanımına fazlasıyla uyuyor. Ön alanda mücadele edecek, baskıyı başlatacak futbolcu. Aynı zamanda hızlı ve pivot özelliği de taşıyor. Bazı pivotlar yazıyoruz, hareketli değil ama rakip ceza sahası içinde çok etkili. Tetteh fizik anlamda güçlü de bir isim, gerçek anlamda hocanın kalemi. Farkı da hareketliliği olacak.

İlk yazdığıma geliyoruz. İmkansızı zorladığımızı düşünüyorum. Sparta Prag'ın Tetteh'den vazgeçmesi o kadar kolay değil. Bipspor'un haberine göre 12 milyon avro'dan kapıyı açmışlar. Biz ise opsiyonlu kiralama peşindeyiz. Dış basında 8 milyon avro önerdiğimiz gibi iddialar olsa da böyle bir para verecek lüksümüz yok. En azından Ocak ayında.

Yaz aylarında dahi ciddi satışlar gerekir. Hadi o dönem için satılacak ve para getirecek isimler var diyelim. Ocak ayında bunu imkansız görüyorum, haliyle de Tetteh gerçekleşebilecek bir transfer değil. Opsiyonlu kiralık teklifi de kabul edilmeyecektir. Gelmesini isterim tabii, gelecek adına müthiş bir yatırım.

14.01.2019 tarihli yazı..

21 yorum:

  1. Bence 2. forvet için bu kadar zorlamaya gerek yok Ocak ayında zaten çok iyi transferler yapamazsın. 6 aylığına Demba Ba'yı alsınlar yeterli. Daha üst seviyeye yazın bakılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek var, çünkü net ihtiyaç. Alan farklı bir profil, bizim pivotumuz da yok.

      Sil
  2. 10m bonservis odeyip genclesecek imkan ve durumda değiliz. 93 lu Cornelius'u 3.5 a alabilecekken alma 10m a genc yildiz adayı al.

    Bu arada yani borcumuz yoktu oyunculara en son eylul ayı maaslari ödenmiş. Parasını vermedigin adama atar yapmaya devam galatasaray...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O lüksümüz yok. Paramız olur, 7-8 milyonu gözden çıkartırsın. O potansiyeli var çünkü. Kayıt veya belge mi var elinizde, futbolcularla mı görüştünüz ya da. Medyanın gazıyla mı yazdınız yoksa, bunun cevabı mühim. Borç konusunda.

      Sil
  3. Bonservisi yuksek çünkü sparta ve slavia prag eskisi gibi fakir kulupler degil artik. Nispeten zenginlediler arkalarında sponsorları var oyuncunun potansiyeli ise parasına göre cok efektif sayilmaz. 10m a zaten 23-26 yas bandinda iyi oyuncu alınır. 3-4m limit olmalı isimsiz genç oyuncu icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralardan da o rakamlara büyük takımlar transferler yapabiliyor. Hem de yıllardır.

      Sil
  4. oyuncu nasıl bilmiyorum ama transfer tarzı çokiyi
    Ama biz neden sparta prag gibi bu veya buna benzer adamları 200-600 bin arası bir fiyata keşfedemiyoruz
    Örneğin maritimo 24 yaşına kadar milli olmamış adamı Tunus'tan 75 bine alıp 3,8 milyona Portoya satıyor şuan adamın değeri 26 milyon. Biz neden yapamıyoruz bunu -bu arada burdaki scout başarısı maritimoya ait-
    İllaki bir takımın bulup parlatması mı lazım
    Kuzey Avrupa,Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerden adamlar bulunabilir bizede bence gayet uyar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibine bakar iş. Daha cesur olmak lazım. Gerçi iş menajerde de bitiyor. Futbolcunun piyasa yapacağı liglere götürüyorlar ve bu transferler gerçekleşiyor.

      Sil
  5. Opsiyonlu kiralık yöntemi doğruysa zorlamalıyız.Yazın Ozan'dan gelecek para Tetteh'nin bonservisini karşılar ffp noktasında.Ama bu durumda yazın başka satışlar da gerekir çünkü hoca değişim istiyor

    YanıtlaSil
  6. +10m verip Potansiyel oyuncu alamayiz. Sen daha maaşları odeyemiyorsun sattığın kadarını almak zorundasın borcun var. Bruma'da Leipzeg değilde çakal bi italyan kulübüne denk gelseydik sözleşmesinin son senesinde o rakamları görmezdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir lüksümüz olmadığına katılıyorum. Bunlar ciddi rakamlar, bizim ise birçok eksiğimiz var.

      Sil
  7. Göztepe daha önce adini zikrettigim gurbetçi ümit milli muhayer okayer' i almış. Aldıkları Serdar Gürler de bizim Muğdat 'tan daha kapasiteli bir oyuncu.

    Forvet eksik ama Leipzeg maçı 100 kez gösterdi ki futbol oynayamiyoruz. Sanki top yapabiliyoruz bir sürü pozisyona girip atamiyoruz gibi bi durum yok. Forvet elbet oyuna da katki verir ama orta saha kötü bu orta saha ile şampiyonluk imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Gürler kanat, Muğdat Çelik forvet. Ama yazdığına genel manada katılıyorum. Adamların doğru futbol aklı var, yönetiliyorlar işte.

      Sil
  8. Alan'ı oturup izlemişliğim yok ama sen yazınca bir araştırayım dedim, istatistik konusunda futbol dünyasında kabul gördüğünü bildiğim; opta'sı, transfermarkt'ı dahil olmak üzere 4-5 siteye baktım, adam kariyerinin %72'sini striker olarak (senin tabirinle en önde) oynamış, %21'inde sol kanat forvet olarak çıkmış sahaya. Nasıl kanat özellikli olarak değerlendiriyoruz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına en önde oynamadı :) Kanat özellikli, 4-3-3 gibi düzenler için. 4-2-3-1 değil.

      Sil
    2. e terim dünya yansa 4-2-3-1 oynatmaz zaten. dolayısıyla 4-3-3'ün ileri ucuna koyabiliriz demek oluyor bu.

      Sil
  9. Ellerindeki bir forveti 160 bin euroya Alanya'ya verdiler.Şu an 4 forvetleri var.Tetteh ile pl 3ekipleri ilgileniyor.Transferin olma olasılığı çok çok düşük şu an

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tetteh zor zaten. Ocak ayında bırakacaklarını düşünmüyorum. Premier Lig takımları devredeyse zaten geçmiş olsun.

      Sil
  10. Sparta Prag'ta bile dominant bir performans göstermeyen bu adama niye bu kadar bonservis ödemek istiyoruz Çek ligi soru işareti olan bir lig ha adam 2-3 sezon istikrarlı performans gösterir tamam da. Düşük ligden henüz istikrarlı performans göstermemiş adama 9-10m bonservis gömmek pek mantıklı durmuyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir