9 Ocak 2019 Çarşamba

Doğru işler yapalım, bunu da açıklamaktan sakınca duymayalım


Marcao'nun transferi için oyuncu ve kulübüyle resmen anlaşma sağlandı. Tekrardan hayırlısı olsun diyelim, ümitlenmek istediğim bir futbolcu. Transferle alakalı bir detay açıklanmadı, sanırım bu da kap bildirimleri yapıldığından bu yana ilk oluyor.

Önce Fenerbahçe açıklamamaya başlamıştı, devamında Beşiktaş. Galatasaray ise her dönem "şeffaflığın" öneminin altını çiziyordu. Şeffaf olmak her zaman iyidir, bir taraftar olarak ne olup bittiğini bilmek isterim. 

Twitter'da anket açtığımda oy verenlerin yüzde 80'i de bilmek isterdim dedi. Fenerbahçe veya Beşiktaş böyle yapmıyor diye ben neden yapmayayım ki? Ortaya çıkan büyük rakamlarda taraftarın haklı isyanı olsa da mesele bundan kaçmak olmamalı. 

Tam aksine, o isyan sizi bazı doğrulara götürebilir. Ayrıca bu durum büyük bir bilgi kirliliği de getirir. Medyada yüksek rakamlar konuşulur durur, taraftar da bunun üzerinden yorum yapar. Medyanın herhangi bir olumsuz algısında yaşananlar herkesin bildiği bir gerçek.

Doğru işler yapalım, bunu da açıklamaktan sakınca duymayalım. Marcao yaşı ve potansiyeli itibariyle iyi transfer, ödendiği söylenen 3.5 milyon avro'luk bonservise de genelin bir lafı yok. Futbolcu ne kazanıyor, kaç yıllık imzaladı. Bunları bilmek ve sorgulamak hakkımız.

26 yorum:

  1. Antalyaspor'un bosa cikardigi Maicon bence 1,5 yillik anlasmayla guzel bir transfer olurdu. Hem yedekten gelebilecek. Hemde kanat oyuncularla rekabete girecek oyuncu olabilirdi. Onyekuru seneye gidici zaten. Maicon yardimci forvet olarak da oynayabiliyor. Hemde yasi daha 28. Ligi de taniyor. Lokomotiv gunlerinden biliyorum. Cok hizli bir oyuncu. Marcao transferi iyi guzelde , ben hala bu yønetimin yada Fatih hoca'nin neden ocak ayinda bonservis verme meraklari var anlamiyorum. Bence Marcao'yu 1 milyon euro'ya bile transfer edebilirdi Ahmet Agaoglu yada eski ve formda bir Fikret Orman. Bizim yønetimde pazarlik sifir. Transfermarkt'da degeri 900 000 euro ki transfermarkt verileri dunyanin en saygin ve gercekci fiyatlar. Analizcileri dunyanin en iyi scout ekibi resmen.
    Ama olan oldu. Alan ve Demba Ba transferlerini yada 2 forvet transferi bekliyorum. Olursa Gøkhan Tøre ve Maicon'dan birine de hayir demem, ki benim tercihim fit, saglikli ve bonservisi elinde Maicon olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat için yabancı hakkı kalmayacak sanırım. Maicon'un da bir yaş haddi var, gençleşme taraftarıyım.

      Sil
    2. Bu transfermarkt mevzuu bir çok farklı platformda farklı insanlarca da dile getiriliyor bu sıralar ama atladğımız birşeyler var. Marketten ekmek almıyoruz, transfermarkt da rafın üstündeki fiyat etiketi değil. Yani orada 900bin deniyorsa 900bin'e bizimdir diye bir kaide yok, Van Dİjk'e 80m verilirken onun transfermarkt değeri sizce kaçtı? Alan takımın durumu (ihtiyacı), satan takımın durumu (ekonomik gücü, bu oyuncuya ihtiyaç) vb, bir dünya fiyatı etkileyecek unsur var ki bir tanesi de yöneticilerin pazarlık gücü.
      Satacak takım düşme potasındadır, çok ihtiyacı vardır yüksekten bonservis çeker, ekonomik gücü yüksektir, paraya ihtiyacı yoktur oyuncu 11 oyuncusudur yine aynı, göz önünde bir takımdır talibi çoktur bonservis uçar gider. (beşiktaşlı cenk'te olduğu gibi)

      Ve fakat yönetimin yeteneksizliği hakkında haklısınız, aslında genel anlamda yetenekten yoksun bir yönetim var. Transfer planlamasından, pazarlığından halkla ilişkilerine, personel yönetimine kadar..

      Sil
  2. Medya mensuplarını suçlama ardından şeffaflıktan uzaklaşma. Bu tavrı sürdürürse fiskos devreye girer. Israr edilirse "gizlenmek istenen ne diye sorgulamaya başlarım. Umarım kısa sürede bu yanlıştan döner Bay Cengiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeffaflık daima iyidir. Şeffaf değilsen de türlü spekülasyona maruz kalırsın.

      Sil
  3. Cok yerinde bir yazi tebrik ederim, fikri hür vicdani hür Galatasaray diyoruz bence de seffaf ve korkusuz olmali yönetim artik.

    YanıtlaSil
  4. 29 gol atmış gomise 500 bin avro zam yapma sonra git portekiz liginde son sırada yer alan takımın stoperine 3,5 milyon avro ver.akıl alır işler değil bunlar aga.bana tarık çamdal olayını hatırlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.2, hatta imza ücretiyle 3.8 lere gelen ücrete mi zam yapacaktın? Yaş da 33.

      Sil
    2. elbette zam yapacaktın.dünyada bu işler böyle oluyor.29 golle lig tarihinin en fazla gol atan yabancısı oldu.selçuk inan dan son 2 yılda ne verim aldın.yada tarık çamdal.başarıya ödül her zaman olur olmalı.ama bu vasat yönetim başarıyı cezalandırdı.cl tarihinin en kolay grubundan 4 puan toplarsın sonra.

      futbol ekonomisinde vasatta eşitlik olmaz aga.o zaman vasat olursun.tarık a 100 bin selçuka 1 milyon verip gomise 4 milyon verirsen başarılı olursun.yoksa gomisin ücretini selçuka yaşlaştırırsan selçuk gibi takımı vasatlaştırırsın.

      Sil
    3. Zam yapmadın da sonuç noldu Burak Bey? Koca bir fiyasko. Arkadaşın yorumununa her şeyiyle katılıyorum. Git Selçuk'a Tarık'a o kadar para ver, sadece son bir kaç maç oynamaya başlayan Feghouli'ye 4 ver, ama şampiyonlukta en önemli paya sahip oyuncuna zam yapma ve yerine de oyuncu alma. Ondan sonra senin deyiminle "porto ve benficadan" sekenleri anormal ücretlerle toplamaya çalış. O zaman neden Porto çıktığında sevindik, en az 3-4 puan alırız onlardan dedik madem onlardan sekenler bize kalacaksa! Bir oyuncuyu brezilyadan( daha önce hiç yurt dışına çıkmamış) getirirsin, umutlu bakarım ama Portekizin sıradan 2 takımında kiralık oynayıp hiç dikkat çekmemiş bir oyuncuya bu para verilmez. Bu paranın bir kısmıyla gomise zam yapsaydın Cl'de en az 4 puan fazla almis, belki de gruptan çıkmıştık. Ligde de puan kadar bu kadar açık olmazdı, belki de lider durumdaydık. Vizyon lazım Vizyon!

      Sil
    4. Selçuk'a mevcut maaşı verildiği zaman Galatasaray'a katkısı neydi? Performansı sebebiyle bu maaş verildi değil mi? Şimdi de performansı düştüğü zaman -doğal olarak- mevcut maaşı tepki görüyor. Performansı arttı zam yapayım, düştü indirim yapayım deme şansın yok. Yani zam yapabiliyorsun ama indirim şansın yok. Gomis geçen sene 29 değil 9 gol atsaydı ne diyecektik? Bu adama 3.8 verilir miydi diye en başta sen hesap sormayacak mıydın? Gomis'e istediği zammı versek ve bu sene performansı düşseydi ne olacaktı? Rodrigues'e zam yaptık ve performansı arttı mı düştü mü gördük.
      Yok öyle iyi oynadı zam az daha oynadı zam yap olayı.
      Son olarak zam istemese de Gomis gidecekti bence çünkü Fatih Terim'in oyun sistemine uygun bir isim değildi. Büyük maçların çoğunda da performansını gördük zaten.

      Sil
    5. adsız 10:20

      selçuk ne oynadıda zam yapıldı.selçuka zam hataydı zamanında.orta saha oyuncusu .al gülüm ver gülüm takılır genelde.
      pogba örneğini vereyim.juveye gençken geldi.sanırım 5 yıllık ve yıllık 1 milyon avro ile.ama juve yeöntimi başarılı olduğu her sezon maaşını artırdı.manu ya tekrardan transfer olmadan önceki sezon 4 milyon avro alıyordu.başarısız olsaydı juvede sözleşmesi 1 milyon avrodan devam edecekti.

      gomisi satarsan takımı vasatlaştırırsan tabiki vasat takımda gary nin performansı düşer.

      futbolda en önemli olay gol.hele büyük takımsan fazla gol atmalısın.hücum oynadığın için defansta zaten açıklar verirsin.haliyle gomis en önemli isimdi.

      bence galatasarayı içten çökerttiler.bunun tek açıklaması bu.herşey güzel giderken gomisin satılması akılla açıklanacak bişey değil.dünyada bunun bir benzeri yoktur herhalde.20 milyon avro bonservis verirler anlarım.o da yok.

      Sil
    6. X futbolcu bir takıma gelirken belli şartları kabul ederek gelir. Bir sezon iyi oynadın, hadi benim sözleşmemi uzatın olmaz. Hele ki 33 yaşındaysan hiç olmaz. İmza ücretiyle aldığı rakam 3.6 milyon avrolara geliyordu. O zaman olası kötü performans sonrası da ücret düşürelim.

      Gomis'in yerini dolduramamak, alternatif üretememek benim hatam değil, kusura bakmayın. Burada eleştiri bana gelmez.

      Sil
  5. Galatasaray'da kodamanlar dediğimiz liseli tayfası takıma ciddi manada zarar veriyor şu aşamada... Dünkü divan kurulu toplantisinda konusmalara bakarsak yönetimin tedirgin sessiz halini anlayabiliyoruz çünkü hiçbiri arkasında değil yönetimin... Ayrıca taraftardan da baya bı rahatsizlar sanki bu kodamanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gs tarihinin en kötü yönetiminin arkasında mı dursunlar.ne yapsınlar.lise nin tekrardan bir başkan çıkarması gerekiyor.yoksa abdurrahime kalıyorsun.o da çıkıp emre akbaba transferinde gece sabaha kadar uyumadım telefon bekledim hikayelerini anlatıyor.milyon avroların döndüğü yerde.amatör yönetilen kulüpler genelde soyuluyor aga

      Sil
    2. Benim asıl takıldığım nokta taraftardan rahatsız olmaları... Yönetim yanlış yapıyorsa gider ama bu zihniyetle başa çıkmak zor

      Sil
    3. Galatasaray'da öyle bir zihniyet var ki bugün Fatih Hoca başkan olsa o dahi rahat edemez, ettirmezler.

      Sil
  6. Bu konuya biz niçin profesyonel bakamıyoruz anlamıyorum. Gomis'in istediği zammı eleştiren herhangi bir insanoğlu, iş hayatında şirketine Gomis'in geçen sene katkıda bulunduğu şekilde katkıda bulunsaydı oturup sene sonu maaş pazarlığı yapmayacak mıydı? Hayır sıkala mıkala dersiniz belki de, e paşam adama o zaman sorarlar geçen sene zerre faydasını görmediğin Feghouli'ye niçin dahasını veriyorsun diye. Verir misin vermez misin onu tartışmak bu saatten sonra abesle iştigal, ben olsam ben de verirdim bu benim fikrimdir. Ama Gomis'in ücretine zam istemesi kadar doğal birşey yok bu 1.
    2) Herkes aylardır söyledi ama, eğer vermeyeceksen de doğru düzgün planlama yapacak, yerine kendi kıstasların dahilinde oyuncu koyacaksın. Kendi pisliğini kapamak için kanal kanal gezip gideni arkasından paragöz diye boklamayacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Gomis'e de, Garry'e de zam vermezdin. Gelirken bazı şartları kabul ederek geliyorsun. Yapacak bir şey yok.

      Sil
  7. Eğer imza atıldıktan sonra bile maliyeti açıklamazlarsa, Mart ayındaki mali genel kurulda ibra edilmeyip defolup gitsinler. Dursun Özbek bile böyle bir skandala imza atmamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sansürcü anlayışı ben kınıyorum. Taraftar bilmesin, her şeyi öğrenmesin diyorlar da ben her şeyi bilmek isterim.

      Sil
  8. emre akbaba ya 1.75 milyon avro senelik vermek bu yönetimin kulübü düşünmediğini gösteriyor.başka hesaplar dönüyor ortada.

    transferde indiragandi olayları için genelde adı duyulmamış yabancı yada yerli ye yüksek fiyatlar vermek şeklinde ortaya çıkar.
    yıldız oyuncuyu pahalı şekilde getirirsin.bu indiragandi olayı olmaz genelde.belli piyasası olan belli başarısı olan oyuncuyu takıma kazandırmak istemişsindir.lakin yerli oyuncu ve ismi duyulmamış yabancı oyuncuda indiragandi vakıası kokuku alabilirsin.
    misal takım ontivero gibi.
    marcao muhtemelen senelik 100 bin avroya oynuyordur.chavez en fazla bu kadar verebilir zaten.eti ne budu ne.ama galatasarayda 1 milyon avroya anlaşmışsa orada cebellezi olayları vardır.isimsiz ve kariyersiz oyuncu üzerinden kulüpler soyulur genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'nun bizden alacağı 700 - 800 bin avro doğaldır, maalesef ülkenin piyasası bu.

      Sil
  9. Marcao'ya 250 bin euro veremezsin eger bellu bir vasatta oynarsa bakin cok iyi demiyorum ortalama oynasa bile adam derki takim tavani 3.8 ortalanmasi 2m taban 1m iken ben niye 250 aliyorum der kendini kotu hisseder. Gs tavanini 2m ortalamasini 1.5 tabanini 1m oturturmak zorunda. 700 den aşağı hicbir oyuncuya verilmemeli. Omer bayrama mugdata bu nedenle bisey diyemem adamlar dusuk bonservis ve ucretle iyi niyetle oynuyorlar zorla almadin ya...

    Marcao'yu da zorla almadik hoca beğendiyse 800 alir gayet iyi bir ucret ben hatta 1m bekliyodum maaşı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye standartını düşünmek gerekiyor. Bu standartlarda da rakamı gayet iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir