25 Ocak 2019 Cuma

Farklı meziyetleri onu stoper pozisyonunda değerli kılacaktır


Ozan Kabak'ın yarım sezon içinde geldiği noktanın ardından tüm dikkatler altyapıya çekildi. Önemli potansiyeller var, Galatasaray'ın geleceği noktasında olmazsa olmaz noktamız bu. Mümkün olan birçok ismi en kısa zamanda A takıma kazandırmamız gerekiyor.

Sadece 11 için düşünmeyin, rotasyon da buna dahil. Galatasaray'ın yerli kontenjanının ağırlığını bu isimler oluşturabilir. Herkes Ozan Kabak olamaz, bu atlanmamalı. Ozan Kabak uç bir potansiyeldi ve sadece yarım sezon içinde müthiş bir noktaya geldi.

Başka uç potansiyellerimiz de var. Onların gelebileceği noktayı da zaman içinde göreceğiz. Bir de b / c klasmanı diyebileceğim isimler var. Semih Kaya da böyleydi mesela. Fatih Hoca zamanı önemli şanslar bulmuş ve çıkış yakalamıştı. Bu da iyi bir gelişimdir, illa Stuttgart'a 11 milyon avro'ya transfer olmak değil konu.

Gökay Güney özelinde de beklentiyi iyi ayarlamak lazım. Ozan Kabak kıyası yapmamak lazım, çünkü o tarzda bir uç potansiyel değil. Galatasaray rotasyonunda ciddi bir yeri olabileceğini düşünüyorum. Hatta Semih Kaya transfer edilmeseydi de Gökay Güney şans bulmalıydı da diyebilirsiniz.

Stoper için fizik, orta saha için ise teknik sıkıntısı var. Son zamanlarda orta sahadan stopere devşirildi ve kariyerini bu şekilde ilerletiyor. İyi de yapıldığını düşünüyorum, stoperdeki geleceği daha parlak. Özellikle 3'lü savunmalarda değeri daha net ortaya çıkardı. Bir stoper için teknik ve pas özelliği yüksek, geriden iyi oyun kurar ve topla çıkabilir.

Fizik işi zamana yayılır, kendini geliştirmesi lazım. Galatasaray'da geleceği olduğunu düşünüyorum. En azından, Ahmet Çalık bekleyeceğine Gökay Güney beklesin dersiniz. Yine de Ozan Kabak kıyası hatalı olur, o denli bir potansiyel olduğunu düşünmüyorum. Lider ruhlu bir isim ayrıca, alt yaş kategorilerinde yıllardır takım kaptanlığını yaptı. 

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, onun uzatılacağını düşünüyorum. Celil Yükel'in uzatılmıştı, Gökay Güney de bunu fazlasıyla hak ediyor. A takımda da şans bulmaya başladı, hatta kupa maçlarında 11'de izliyoruz. Farklı meziyetleri onu stoper pozisyonunda değerli kılacaktır.

14 yorum:

  1. bolu maçında savunma kısmında bence kötüydü gökay ,zamana ihtiyacı var gibi,oyunu iyi kuruyor ama stoperin ilk işi oyun kurmak değil savunma yapmaktır,bolu maçında bile ciddi sıkıntılar yaşadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olarak eziliyor, sorun bu. Stoper oynayan bir ismin ezilmemesi lazım. 3lü savunmalarda bu çok sırıtmaz ama 4lü düzende sorun oluyor.

      Sil
  2. Yanlışım varsa düzelt abi ama altyapıdaki ana sorun gençlerin kendi fiziklerini çok geliştirememeleri , Ozan Kabak'ın 1 yıl özel spor programı ile gelişmesi dışında , diğer gençler de azıcık fiziklerini geliştirseler ben yetenek anlamında çok eksik oyuncu göremiyorum , hele ki Fatih hoca varken .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Yetenek olarak sorun yok ama iş fiziğin gelişimi noktasına geldiğinde herkes duruyor. Bu tüm jenerasyonlar için geçerli, sadece Galatasaray da değil konu.

      Sil
  3. bence bu fizikle iyi bir stoper olması imkansız!

    orta saha oynamalı. tekniği o kadar kötü değil. ne kazmalar oynuyor orta sahada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha için gerçekten de tekniği düşük kalıyor.

      Sil
  4. Fizik gelişimi noktası sadece oyuncunun elinde olan birşey mi? Onları çalıştıran altyapı hocaları kondisyoner fizyoterapist vs. bunu görmüyor mu? Ona uygun antrenman programları yapılmıyor mu? Ona uygun diyet listeleri çalışma programları ayarlanmiyor mu? Bunlar yapilmiyorsa altyapı da ciddi sıkıntı var yapılıyor da oyuncu bunlara uymak konusunda yada bunlara cevap vermek konusunda yetersiz kalıyorsa oyuncu da ciddi sıkıntı var demektir. O zaman da sıkıntı hangi taraftaysa onu düzeltmeye çalışmak gerekmez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma programı elbette mühim ama futbolcu da buna doğru reaksiyon vermeli.

      Sil
  5. Ayakları iyi, orta sahadan devşirme olduğu çok belli.Eksiklerini giderirse üst düzey kulüplerin dikkatini çekebilir. Çok yok bu tarz stoper çünkü...
    Kupa maçında şanssızlığı Ahmet Çalık'la oynamasiydi. Onu da yönetecek biri lazım bu yaşta. Ahmet çok kaçarak oynadı gördüğüm kadarıyla o macta...

    YanıtlaSil
  6. Hiçbir savunma meziyetine sahip değil. Ne pozisyon alması, ne markajı ne de top kapma yeteneği var. Boşa kürek çekmenin bir anlamı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben rotasyonda yer tutabileceğine inanıyorum ama yazıda da belirttiğim gibi büyük beklenti sahibi değilim.

      Sil
  7. Bazı taraftarlar beklentiyi çok çok yükseltilmiş.Eminim sen de görmüşsündür.Gökay bence kiralanmalı yarım sezonluğuna.Fiziği büyük dezavantaj şu an ve agresif biri de değil stoper bölgesi için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralanabilir, rotasyonda dönem dönem şans verilebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir