27 Ocak 2019 Pazar

Fatih Hoca'yı özlemiştik


Göztepe maçının sonucu kadar Fatih Hoca'nın basın toplantısında neler diyeceğini merak ediyordum. Uzun zamandır ilk kez takımının başında yer aldı, bir yanda da "cevabı merak edilen sorular" derken maç sonunda söyleyecekleri önemliydi. Bazı detayların altını çizelim.

"Ben Ozan'ın gitmesini istemedim ama yönetim idari bir karar aldı. Yapacağım iki şey vardı. Birini yapamazdım çünkü Galatasaraylılara söz verdim. Saygı duydum."

Ozan Kabak konusunda bunları söylemiştik. Fatih Terim'e rağmen bu satış yapılmıştır. Hatta iş hocanın istifasına kadar da gitmiş. 11 milyon avro o şartlar dahilinde iyi bir rakam olsa da zamanlama çok kötüydü. Hele ki Fatih Hoca'nın "mutlaka kalmalı" demesine rağmen.

İkna etmişti çünkü, bu satış sezon sonu olacaktı. Bu paraları sezon sonunda da görebileceğimize inanıyordum. Yönetim ise parayı ön sıraya çıkardı, hocanın da işini bir o kadar zorlaştırdı. Ozan Kabak / Marcao tandemi şampiyonluk yolunda en önemli kozlarımızdan biri olurdu. Sezon sonunda da şampiyon olmuş Ozan Kabak'ı başımız üzerinde uğurlardık.

''Ben Serdar Aziz konusunda teknik bir karar aldım. Yönetim de idari bir karar alabilir. Ondan sonra ne yapılacağı bellidir. Ben kararımı verdim, daha önce de açıkladım. Serdar ile bir problemim olmadığını da söyledim. Ben teknik kararımı verdim.''

Serdar Aziz hiç konuşmuyor denilse de menajerinin konu hakkında her gün bir yorumunu okuyoruz. Fatih Hoca ise sadece kadro dışı kararını bildirdiğinde konuştu, sonrasında konu hakkında açıklaması olmadı. Bir karar alındı, eminim ki bu kararın da güçlü altyapısı vardı. Neden Maicon değil de Serdar Aziz, bunu konuşmak lazım. Durduk yere niye kadro dışı bırakılsın. Maldivlerle de alakalı değil, çok daha öncesinde yaşananların birleşmesiyle bu karar alınmıştır.

''Burası Galatasaray, çok önemli bir markadan bahsediyoruz. Galatasaray'ın transferleri ulu orta konuşulmaz. Hepinizin elinde liste var, burası Galatasaray! Galatasaray yapar, yapmaz. Galatasaraylılar dışında da kimseyi ilgilendirmez.''

Başakşehir Başkanının çok çirkin açıklaması olmuştu. Sadece o da değil, sezon başından bu yana böyle açıklamalar görüyoruz. Yönetim reaksiyon vermiyor çünkü, sessiz. Fatih Hoca konuşmak zorunda kalıyor, her şey ondan bekleniyor. O da cevabı net şekilde vermiş. Galatasaray'ın yaşadığı tüm sorunlar Galatasaraylıları ilgilendirir ve konu hakkında açıklama yapmak da başka hiçbir kulüp idarecisinin hakkı değildir.

''İsimler üzerinden transferle ilgili konuşmak istemiyorum ama bazen transfer yapmak istediğiniz zaman paranız olmuyor, paranız olduğunuzda da zamanınız olmayabiliyor. 'Benim Galatasaraylılardan ricam 31 Ocak akşamına kadar beklemeleri. Tabii ki ben de bu olanları uygun görmüyorum ama onlardan sabır rica ediyorum. Ama bu arkadaşlar gelir Alanyaspor maçında oynarlar. Ama bu kadar beklediler, 2-3 gün daha beklesinler."

Hoca bu konuda da yönetime net şekilde mesajını vermiş. Bugünün değil, geçmiş ayların konusundan bahsediyoruz. Forvet transferi gerçekleşmiş değil, en azından bu yazıyı yazdığımda durum böyleydi. Kamp dönemi geçti, Ankaragücü geçti, devamında Göztepe deplasmanı. Zaman da kalmadı zaten, birileri olacaksa olacaktır, olmayacaksa da transfer döneminin sonunda gösterilecek her tepki haktır.

13 yorum:

  1. Her şeyin açık açık anlatılması güzel oluyor. Dogru düzgün çıkıp açıklama yapan yok. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına önemli bu konusmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetime de açık açık mesaj vermesi hoşuma gitti.

      Sil
  2. Yönetim umarım şunun farkındadır transfer yapmazlar ise bu alenen Galatasaray ve Terime kurulmuş bir komplodur adice bir suikasttır.
    Adını anmaz bu yönetimin hiç kimse bütün maçlarda protesto yerler ve şu havayı kasten bozmak niyetinde olduklarına emin oluruz. Aman diyeyim aman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun da faturasını çok acı şekilde öderler.

      Sil
  3. Transfer meselesine 1 subatta bakalim.Simdi iki konuya odaklanip cikarim yapalim.1-Ozan, Terim satmayin demesine ragmen satildi 2-Serdar, Terim oynatmam demesine ragmen takimda tutuldu. Biz burada zaten aylardir yaziyoruz, siritkan biraderler cinlik pesindeler.Terim ile ilgili tüm laflari sadece laf.Benim yaptigim cikarim, insallah yaniliyorumdur, transfer yapmayarak Terim i taraftarin önune atacaklar sonuca bakan taraftar Terim i yesin plani yapmislar...Sırıtkanliktan sırtlanliga gecisin resmi bu...Sirtlanlar Aslanlar a kafa tutamaz ...Parcalanacaksiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer meselesini bugünden konuşurum, konuşmayınca olmuyor çünkü. Dediğin gibi, hocaya karşı bir operasyon var ama altında kalacaklar.

      Sil
  4. 30 milyon taraftar hocanın yanında olduktan sonra hiçbir güç hocayı bizden ayıramaz. Yönetimin gitmesine zaten çok bir şey kalmadı. İdari yönden ibra edilmeyecekleri için dert etmeye gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktadan sonra giden hoca olmaz, yönetimler değişir. Yedirtmeyiz.

      Sil
  5. üstteki arkadaşa katılmıyorum. yönetim "terim i taraftarın önüne atarız" diyorsa dünyanın en aptalca düşüncesine sahip olmuş demektir. bunun imkanı ihtimali yok. taraftar terim e tapıyor, yönetimi ise çiğ çiğ yemek istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru. Orada bir yanlış anlaşılma oldu bence.

      Sil
    2. takımı zora sokalim terim de biraksin dertleri bu...cengiz ve a.bayrak in boyunu asan talimatlar olabilir.

      Sil
  6. Basın toplantısı yönetimle hoca arasındaki ciddi sorunları net ortaya çıkardı. Ozan olayı kapandı da Serdar aziz konusu büyük sıkıntı olacak. Hoca idari karar olarak affedilirse gereken yapılır gibisinden biseyler soyledi. Burak senin yukardaki yorumuna katılıyorum, bu defa iş farklı, taraftar bu defa hocayı değil yönetimi yollar ama galiba yönetim bunun farkında değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O idari karardır dedi, beni ilgilendirmeze getirdi benceç

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir