24 Ocak 2019 Perşembe

Felipe Caicedo & Galatasaray, bu bir panik hamlesi


Ozan Kabak ve Garry Rodrigues satışlarından önemli bir rakam kazandınız. Hala da yana yakıla forvet aramaktasınız. Bunu herkes biliyor, haliyle de Galatasaray'dan ne koparırım derdinde olmaları o kadar doğal bir durum ki. Ayrıca son 1 hafta, panik haliyle olmadık paralar harcamanız da oldukça olası.

Kesin olan forvet almak zorunda oldukları. Havaya gidecek her paradan da yönetim sorumludur. Bu liste eminim ki 2 ay öncesinden yönetime iletildi. Kamp başlangıcında forvetinizin takıma katılması gerekiyordu. Yeni konu değil, aylardır konuşuyoruz ve forvet aradığınız belli bir şey. Son güne kaldınız yine. Maalesef hatalardan ders çıkarmıyoruz.

Caicedo bir panik hamlesidir. Saldırıyoruz işte her yere, Caicedo da bu şekilde gündeme gelmiştir. Kendisi Eren Derdiyok değil de Umut Bulut'a daha çok benzer. Hareketlidir, çok mücadele eder, ön alanda fizik / atletizm avantajı da var ama bir o kadar da kötü bitirici. Bahsi geçen rakamları da görünce bu transferden kaynaklı kazıklanmak oldukça olası.

Caicedo'nun gol istatistiklerine bakınca işin içinden çıkamayız. Bu sezon 17 maçta 2 golü var, son 50 maçında ise 8 gol 6 asistle oynuyor. Mücadele forvetidir, kimsenin önceliği gol olmasın. Caicedo'nun etrafı gol yükünü üstlenecek ki kendisinden katkı alalım. Tek forvetten ziyade çift forvet oynamalı, yanında iyi bir bitirici gerekiyor. Lazio'da Immobile var, Caicedo'dan beklentileri çok farklı.

Antalyaspor'lu Doukara'yı profil olarak beğenmeyen çok olur. Yine de aynı işi o da yapar, üstelik gol noktasında daha etkili olur. Maliyeti konuşmuyorum bile. Eğer bu tarz bir "mücadeleci" isim arıyorsak çok uzağa gitmeyelim, illa anlamsız paralar harcamayalım. Caicedo geliyorsa da etrafını ona uygun kurgulamak lazım. Peki mevcut yapıda nasıl yapacağız?

Galatasaray gol attıkça sorun olmaz, bitiricilik noktasında tıkandıkça da Caicedo ilk hedef olur. Umut Bulut'un yaşadıklarını unutmadık. İyi niyetinden kimse şüphe etmez ama iş "maliyete" geldiğinde hedeflerden biri o olmuştu. Caicedo'nun da aynı kaderi yaşaması o kadar olası ki. Bu tarzda bir isim aranıyorsa bile çok uzaklara gitmeye gerek yok.

12 yorum:

  1. Antalyaspor'lu Doukara'yı elli kere tercih ederim ben de. Böyle hamle yapacaksak daha ekonomik olması lazım zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi onlar dahi olmadık ücretler isteyebilir, herkes konumumuzu iyi biliyor.

      Sil
  2. En sonunda bunu yapacakları belliydi. Kimsenin istemeyeceği herkesin lanet olsun diyeceği bir adamı bulup getirecekler. Eren dursun takımda daha iyi bu geleceğine.
    Gazeteci olsam imza töreninde yönetime soracağım soru şu olur: Caicedo'yu ne kadar zamandır takip ediyorsunuz ve Galatasaray'in oyununa nasıl bı katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkı sunmasına sunar, o kadar kötü isim değil ama yapmamız gereken hamle olmadığını düşünüyorum.

      Sil
  3. Bu konuyla alakalı olmasa da ben her gün Serdar Aziz Fenerbahçe'de diye haberler duymaktan bıktim. O para madem bir işe yaramiyorsa Serdar'in alacağı odensin onunla biz de rahat edelim. Göğsümüzü gere gere getirin 10 milyon euro bonservisi alın oyuncuyu deriz fenerbahceye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de alacağı ödensin ve ipler bizim elimizde olsun. Bu şekilde futbolcu dilediği gibi hareket ediyor.

      Sil
  4. doukara'yı da 3 milyona bırakırlar yalnız. sanki 1 milyona gelecek mi sanıyorsunuz? yoksa ben de onu isterim.

    kim gelirse gelsin. bu adam gelsin bu da olur. mücadeleci olması yeterli. mesleği futbolculuk, mevkisi forvet olan biri gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 milyon mu olur, alacakları var mıdır bilmiyorum. Buradaki kıyas Caicedo üzerinden. Caicedo yıllık 2.5 - 3 arası alırken de Doukara 1 milyona tav olur, oradan doğru hiç düşünülmüyor.

      Sil
  5. gözden kaçan bir şey var yalnız. burak ne demiş? Hareketlidir, çok mücadele eder, ön alanda fizik / atletizm avantajı da var ama bir o kadar da kötü bitirici.

    bize de bu lazım. çünkü elimizde onyekuru gibi ilginç bir adam var. bu dağıtır, onyekuru golleri atar? ligi 16-17 golle bitirse şaşırtmayacak biri onyekuru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmander etkisi de verebilir, Umut Bulut'un son sezonuna da bağlayabilir. Pek tahmin edemiyorum.

      Sil
  6. Haberin doğru olmadığı ortaya çıktı ama böyle çok haber görürüz artık.3 milyona alacağın oyuncu için senden artık 5 milyon isterler.Cümle alem biliyor artık fellik fellik forvet aradığımızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazio eğer bir forvet bulabilmiş olsa Caicedo'yu bırakırdı. Gün itibariyle ise çok zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir