26 Ocak 2019 Cumartesi

Fredrik Gulbrandsen & Galatasaray, iş son güne kalırsa her an her şey olabilir


Şu aşamada menajerlere bakıyoruz ve önerdikleri birçok futbolcu olacak. Maddi noktayı geçtim artık, geldiğimiz gün itibariyle fiyatlar ikiye katlanacak. Korkum ise futbolcu profillerinin düşmesi olacak. Kimse iyi futbolcusunu bu dönemde bırakmaz. Haliyle de sezon sonunda sözleşmesi bitecek, takımlarının da gözden çıkarabileceği isimler konuşuluyor.

Gulbrandsen'i Linnes kaynaklı biliyoruz aslında. Yaz döneminde de ismi Galatasaray'la anılmış ama harekete geçilmemişti. Linnes'le Molde günlerinden bu yana yakın arkadaşlar ve bildiğim kadarıyla aynı menajere de bağlılar. Linnes'in yeni sözleşmesini görüşürken mutlaka önerilmiştir diye düşünüyorum. Transferini pek düşünmesem de iş son güne kalırsa her an her şey olabilir.

2 yıldır düzenli olarak Salzburg forması giyiyor. 2017 / 2018 sezonunda toplamda 55 maçta 18 gol 9 asisti vardı. Bu sezon ise toplamda 20 maçta 6 gol 5 asisti var ve bu gollerden 4'ü Avrupa Ligi'nde gelmiş. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, kariyerine de orada devam etmeyecek gibi görünüyor. Şu aşamada rotasyonda iyi bir yer tutsa da vazgeçilmeyecek isim değil.

Gulbrandsen çok daha parlak bir potansiyeldi. 2014 / 2015 sezonunda çapraz bağlarıyla alakalı bir sakatlık yaşadıktan sonra neredeyse 1 yıl futbol oynamadı ve döndüğünde o potansiyeli gerçek anlamda yansıtamadı. Salzburg da onu 800 bin avro gibi bir bonservis bedeliyle almıştı. Yakın dönemlerde Galatasaray da Linnes'i transfer etmişti.

26 yaşında olması avantaj, geri dönmek, parlamak adına fırsatı var. Linnes'in de Fatih Terim gelene kadar potansiyelini bir türlü yansıtamadığını söylerdik. Fatih Hoca geldikten sonra ise o düzen içinde müthiş bir alternatif oldu. Gulbrandsen de gelirse en iyi ihtimalle ciddi bir alternatif olur. Çok büyük farklar yaratacağına inanmam. Bu kadar bekledikten sonra da taraftarın sinirlendiği bir hamle olur.

Çalışkan bir futbolcu. Hızı ve mücadelesiyle ön plana çıkar, ön alanda çok hareketli. Dripling özelliği güçlü, ortalama bir bitirici ama teknik özelliği de iyidir. "Olmuş Muğdat Çelik" gibi düşünün, elbette daha yeteneklisi. 4-4-2 gibi bir düzende yanında oynayacak forveti, hele ki pivot özelliği varsa çok iyi tamamlardı. En önde tek başına kullanılması halinde ise Galatasaray'ı mutlu edecek bir isim değil.

10 yorum:

  1. abi çift forvetli bir düzen olacağını sanmıyorum çünkü çift forvet dediğimiz aslında 4-4-1-1 dir.İkiliden bir oyuncu orta sahaya bağlantılı bir şekilde oynamazsa bu sistemin bir anlamı yok örneğin gomis ve eren ikilisi bir arada hiç olmadı neden çünkü ikisi de aynı tip adamlar ve hiçbirinin orta sahaya bağlantılı bir şekilde oynayacak teknik kapasite ve hareketliliği yoktu,11-12 dönemi de necati oynuyordu ikili de ama aslında saha içi diziliş 4-2-3-1 oluyordu otomatik olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum, bu açıdan alternatif olabilir. Sorunsuz yedek olacağına, hatta Linnes etkisi yapabileceğine eminim.

      Sil
  2. ben olsam artık kimseyi almazdım
    bu rezaletin bedelini ödemeliyiz

    YanıtlaSil
  3. olmus bir mugdat celikten ziyade olmamis bir aguero. cunku mucadeleci , hizli ,ayagi iyi ,araya kacabilen pirpir bir futbolcu tek eksigi bu sezon uefa maclarinda oynayamayacak olmasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum yorumuna ama Muğdat içinde yerli Aguero derlerdi :)

      Sil
  4. Alan olayı tamamen kapandı mı şimdi ben hâlâ anlamadım ya?

    YanıtlaSil
  5. En sonunda Başakşehir'in beğenmediği Adebayor'a filan kalırız biz bu gidişle...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir