19 Ocak 2019 Cumartesi

Galatasaray 6-0 Ankaragücü, ölçü olmayan maçlarda alınan farklı galibiyetlere bayılırım


Rakip ölçü değil de ligin ilk yarısı "ölçü olmayacak bu tarz maçlarda" kaybedilen puanlarla dolu değil mi. Bu yüzden de ölçü olmayan maçlarda alınan farklı galibiyetlere bayılırım. Bu tarz maçlarda böyle net sonuçlar alıp rahatlıkla kazanman gerekiyor. Galatasaray da ligin 2. yarısında olabilecek en iyi rakibe karşı müthiş bir başlangıç yaptı.

Kötü bir 11'imiz yok aslında. Sıkıntı tamamen forvetle alakalı, buna herkes hem fikirdir. Ankaragücü karşısında da olabilecek en iyi 11'i izledik. Buradaki altı çizilesi konular tempo, organizasyon ve iştah diyebilirim. 6-0 olsa dahi 7. golü arayan bir Galatasaray vardı. Atılan gollere de bakınca hücum organizasyonları sonucunda gelmesi beni mutlu etti.

Fizik olarak iyi durumda olduklarında Mariano / Feghouli ikilisi bu ligin çok üzerinde. Bu isimlere bir de Belhanda'yı eklediğimizde ortaya müthiş bir üçlü çıktı. Hamza Hamzaoğlu dönemindeki Sneijder / Telles / Yasin Öztekin sol kanat üçgeni o şampiyonluğun anahtarıydı. Ligin 2. yarısında da saydığım bu üçlünün arasındaki uyumu kaderimizi belirleyecek.

Takım oldukça diriydi. 6-0 olsa dahi 7. golü arayan Galatasaray'ın sırrı fizik olarak güçlenmesinde yatıyor. Mariano ve Fernando'yu belki zorlayan bir maç değildi ama her iki ismin de temposunun ne kadar yükseldiğini izledik. Bu tempo yükseldiğinde de kaliteleri ortaya çıkıyor zaten. Galatasaray'ın forvet sorununu bir kenara koyarsak gerçekten iyi kadrosu var. Güç sorunu vardı, bu noktada yeni kondisyonerin etkilerini göreceğiz.

Maçın henüz ilk dakikasında golle başladık ve Ankaragücü o andan itibaren dağıldı. Ligin ilk yarısında da golü yediklerinde çabuk dağılan bir takımdılar. Şu an birçok sorunla uğraşıyorlar, mali kriz var, giden futbolcular, oynamak istemeyenler derken kafa ve kalite olarak yeterinde odaklanamıyorlar. Böyle maçlarda erken fişi çekmek önemli. Galatasaray'ın yaptığı da tam olarak buydu. Bir tek sorunumuz vardı, o da ilk yarıda yenen saçma sapan sarı kartlar. Nitekim Belhanda da cezalı duruma düştü, hiç gereği yokken.

Garry Rodrigues'in gidişi Onyekuru'ya yarayacak. Kendi pozisyonuna geçti çünkü, soldan içeri girdiğinde bitirici etkisi çok yüksek bir futbolcu. Şutu yaratan değil de bulduğunda bitiren diyelim, Garry Rodrigues'e oranla daha farklı isim. Sinan Gümüş'ün golleri doğru yerde doğru zamanda olmasıyla alakalı. 6-0 elbette yanıltmayacak, bu takımın çok büyük bir forvet sorunu var. 

Marcao konusunu daha detaylı, farklı bir yazıda konuşuruz. Her ne kadar ölçü diyemeyeceğimiz bir maç olsa da başlangıcı iyiydi. En azından özellikleri anlamında izleyenler fikir sahibi olmuştur. Daha önemli isim Maicon aslında, onun bu süreçte vereceği reaksiyon önemli ve böyle ekstra bir katkıya ihtiyacımız olacak. Maicon / Marcao uyumu iyi olabilir, sol ayaklı bir stoperin varlığı önemliydi.

21 yorum:

  1. feghouli belhanda ikilisine dokunmamak lazım. negatif özelliklerine rağmen her maçta fark yaratacak kapasitede bu adamlar. (belhanda kalmalı mutlaka)

    hele yanlarına mariano da eklenince şahane oluyor. e bi de bu adamları tamamlayan bir forvet gelirse zevkten ölürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzen bu isimler üzerine kurulmalı. Daha önce de yazmıştım bunu.

      Sil
  2. Mariano cok farkli bir oyuncu gercekten adami izlerken zevk aliyorum, bana göre böyle maclar icin alinabilecek en iyi beklerden birisi tüm futbol camiasinda. Onyekuru ise 9 golünün hepsini soldan atmis bunu zaten konusmustuk ama gec de olsa dogruyu bulmak güzel. Bu mac kesinlikle ölcü degil zira bu gollerin hangisini Basaksehir'e atabiliriz bence hicbirini bu acidan bir yaratici bir de bitirici ileri uc adami lazim. Marcao da hic siritmadi ben begendim gercekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamaninda bende degindim Onyekuru'nun butun skora katkisi sol taraftan diye. Garry'nin satilmasi iyi oldu. Ben sahsen Onyekuru'yu daha cok begeniyorum.

      Sil
    2. Mariano klas bir bek ama temposunu kaybetmişti. Geri kazanırsa ülkenin tartışmasız en iyisi.

      Sil
    3. Mariano Ankaragücü full mac performans videosu, bence muazzam oynamis hocam
      https://mobile.twitter.com/marselmoni/status/1086698162574839808

      Sil
    4. Mariano biraz olsun tempo kazandığında zaten bu ülkenin en iyi sağ beki.

      Sil
  3. Maicon yerine Ozan olsaydı bu sezona Marcao-Ozan ikilisi damga vurabilirdi.

    YanıtlaSil
  4. Yeni kondisyoner kesinlikle etkisini gösterdi. Geçen seneki güçlü iç saha oyunumuzu izledik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar kısa zaman için de etki zor. Gerçekten başarılı oldu ve 10 gün sonra etkisi daha da net ortaya çıkar.

      Sil
  5. Bu maç için ölçü olarak alınabilecek tek şey futbolcularin hırslı oynaması ve azimleri... Bunu takdir edebiliriz. Marcao ve Maicon iyi bir ikili olabilir. Kondisyon meselesi ise biraz daha aşılmış gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo da bence dikkate alınır. Son ana kadar çabaladık, arayış içindeydik.

      Sil
  6. Gerçek bir sol ayaklı bir oyuncu şarttı savunmaya ve ne kadar farklılık yarattığını görmüş olduk,nagatomo mariano kadar iyi bir oyun kurucu değil + Serdarin da ayağı iyi değildi ve sag ayakliydi,haliyle topu çıkartmakta zorlanıyorduk ve oyunu kurmak hep sağ taraftan oluyordu,tabi maicon,marcao ve mariano teknik olarak iyi oyuncular oldukları için genel olarak rahat topla çıktık ve bence büyük takımlarda bu çok önemli,bu arada maicon keske dengesiz ve ağır olmasaydı çok farklı olabilirdi herşey.Maçın yıldızı Onyekuru ama bence mariano da muhteşemdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ayaklı stoperi sola koyunca sağ ayaklı stoperin kendi yerinde daha etkili oluyor.

      Sil
  7. Ölçü değil diyenler oluyor da ilk yarıda ligin en kötü 3 takımından birini (erzurumspor) zar zor yenmiştik.Diğer ikisine karşı da (rize ve fenerbahçe) 2 0 öne geçmemize rağmen puan vermiştik.Bu maç iyi denk geldi.Rakip ölçü değildi denilse futbolcularımızın hırsı ve mücadelesi çok değerliydi.Asla geri durmadık son dakikalarda dahi rakip yarı sahada gol aradık.Bazı pozisyonlarda laubali davranmasak rahat 10 olurdu maç.Mariano, Belhanda ve Feghouli üçlüsü bir araya gelince inanılmaz işler yapıyorlar ve en azından devre arası bu isimlerden birini yollama çabasından vazgeçmemiz gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin ilk yarısında iştah çok düşmüş ve oynanan her maçta zorlanır olmuştuk. Ankaragücü maçında beni mutlu eden öncelik iştah, devamında hücum organizasyonuydu.

      Sil
  8. Maç 2-0, dönüş zaten imkansız ve Belhanda sarı kart görüp cezalı duruma düşünüyor. Sari gördüğü pozisyon da yine çok alakasız, pozisyon gereği değil yani.Zaten kadro nicelik olarak sıkıntılı. Tamam Belhanda iyi futbolcu olabilir ama sorumluluk lazım en başta. Kim oynayacak yerine haftaya zor geçmesi beklenen Göztepe maçında ??

    YanıtlaSil
  9. artık 2 tane golcü alıp fişi çekme zamanı geldi. Yönetimin önünde bir bahane ve engel yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir