7 Ocak 2019 Pazartesi

Garry Rodrigues Galatasaray'ın son yıllardaki nadir başarılı işlerinden biri oldu


Garry Rodrigues'in transferi başlı başına bir başarı hikayesi ve bu işte Fatih Hoca'nın büyük emeği var. Fatih Hoca göreve gelmemiş olsa Garry Rodrigues'in böyle bir gelişim sağlayacağını düşünmüyordum. Benim beklentim bir rotasyon oyuncusu olması, kenardan geldiğinde patlayıcı özelliğini göstermesiydi. O ise kazanılan şampiyonluğun en önemli isimlerinden oldu.

3.5 milyon avro ve sonraki satışın yüzde 20 payı karşılığında transfer edilmişti. O dönemler bu transfer çok eleştirilse de gelinen gün itibariyle ortada büyük bir başarı var. Doğru yöntem bu ve scout hamlesi sadece 19 - 20 yaşındaki çocukları almak değil. Bir futbolcu 26 - 27 yaşından sonra da aşama kaydedebilir. Garry Rodrigues örneğinde olduğu gibi.

Kendisine hakkım sonuna kadar helal. Keşke her transfer böyle olsa. Geldiği rakamı ikiye katlayarak gitmiş oldu. Suudi Arabistan piyasasını düşünerek belki daha fazla kazanılabilirdi ama biraz daha beklememiz halinde bu paraları bir daha göremezdik. Garry Rodrigues düşüşteydi, en azından Şampiyonlar Ligi adına beklenen aşama gelmedi ve bunun adı zamanlı ayrılıktır.

10 milyon 250 bin dolar bonservis geliri elde ettik. Tabii bu paranın yüzde 20'si Paok'a gidecek. Ayrıca Al Ittihad, Garry Rodrigues'i 10 milyon avro'nun üzerinde bir rakama satarsa o bonservisin yüzde 20'si bizim olacak. Başarılı bir operasyon olduğunu düşünüyorum, Ocak ayı için harcanacak ciddi bir gelir elde ettik.

Artık mazeret yok, bu hafta içinde transferlerin açıklanması gerekiyor. Bonservis geliri elde edildi ve bu parayla da en az 2-3 ciddi ismin alınabileceğini düşünüyorum. Garry Rodrigues de yaptığı açıklamada kulübün geleceğinin altını çizmiş. Teşekkür etmek gerekiyor, Galatasaray'ın son yıllardaki nadir başarılı işlerinden biri oldu.

11 yorum:

  1. Artık Maicon gitmez. 1 tane isabetli aranılan özelliklerde stoper alınsa sezonun geri kalanında yeterli olur bence. Kajer, Serdar Aziz'in 1 tık iyisi. Ama bize Miranda tarzı bir isim lazım, hatta Miranda'nın kendisi lazım. Popescu, Ujfa yıllardan beri aranılan özellik bu. Ama yıllarca Danny, Cris, Chejdou, Maicon gibi gereksiz vakit ve para kaybı yaşadık. Halbuki elimizde, her daim, semih, serdar şimdi ozan gibi bu tarz beyin stoperlerle uyumlu oynayabilecek oyuncular da vardı.
    Forvet için yazılabilecek her şey yazıldı söylendi artık bir an önce acil bitirilmesi şart. Ben bu saate kalmasının bile skandal olduğunu düşünüyorum. elde rakamla 0 oyuncu var. Beşiktaş bile her türlü itiraza rağmen gitti Burak'ı aldı biz de bir şey yapmalıyız artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki gider, teklifin ve gelecek isimlerin şartlarına göre değilir. Kiralık düşünülebilir, yazın satmak planlar arasına girer.

      Sil
  2. maicon kalıyorsa sayısal anlamda sadece 1 stoper işimizi görür. yeni transfer, maicon, ozan, ahmet hatta donk. yeter abi abartmayalım.

    1 stoper, 2 de golcü ile lig bitti. şampiyon gs. garry'nin de yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir sol stoper gerekiyor, çıkan isimler de bu yönde.

      Sil
  3. Yanlış hatırlamıyorsam Riekerink döneminde gelmişti. Böyle isimleri keşfetme konusunda kendisinden tekrar faydalanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun döneminde gelse de onun tavsiyesiyle gelmedi :)

      Sil
  4. Bir tarafta 33 yaşındaki manuel da costayı 4.5 milyon euroya satabilen bir başakşehir örneği varken ben çokta başarılı bir operasyon olduğunu düşünmüyorum. Elimize geçen 7.15 milyon euro gibi bir rakam oldu. 5.3 mn euroya almıştık zaten. Da costa ise 100 bn euroya alınmış ama durum ortada. Tabi sonuç olarak ara transferde elimize geçen bir miktar oldu umarım verimli kullanabiliriz. Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry için daha fazlasını kazanmak mümkün değildi. Da Costa 3.5 milyon avro'ya gitti. 32 yaşında, sözleşmesinin bitmesine 6 ay varken iyi hamle tabi, güzel rakam. İyi de stoper, ligin ilk yarısının bence en iyisiydi. Arap olması da farklılık getirmiş olabilir, bilemiyorum. Ya da başka işler döndü.

      Sil
    2. kimse salak değil. başka işler var banko. ffp'yi delmek için her şeyi yapar bunlar. dışarıdan para öder arap kulübüne, bizden adam al falan der. fb de yapıyor bunu bence.

      Sil
  5. bana kalırsa garry'nin gidişi bir parlatma hikayesinden çok mali krizden çıkma hamlesi olarak okunmalı. Özellikle etkili olduğu sol açıkta boşluğunu doldurabilecek bir Henry var o kadar. Galatasaray onun bölgesinde geçtiğimiz yıl 10 gol 11 asist yapan bir futbolcu çıkarabilecek mi? Evet kabul bu sezon şampiyonlar ligi dışında asisti yok gol sayısında da 4'te kalmış ancak bu Galatasaray'ın Garry'e ihtiyacı olmadığı anlamına gelmiyor. FFP'ye takılmış, maaşlar için sıcak para arayışındaki Galatasaray için kadrosunda yeteneğinin üstüne koyup ŞL'de boy göstermek dururken Arabistan'ı tercih eden Garry ile yolları ayırmak iyi iş çıkarmak değil günü kurtarmaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerinin dolması en olası isimdi. Hem Onye var, hem de bahsi geçen Alan gelirde yine orada oynayabilecek bir isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir