26 Ocak 2019 Cumartesi

Göztepe 0-1 Galatasaray, yeniden kazanan karakter


Klişe bir yorum ama bu tarz maçlarda alınacak galibiyetler heves kırar. Şampiyonluk maçlarıdır çünkü. Bu tarz maçları da Galatasaray iyi oynamıştır ve Göztepe karşısında şampiyon olmak istediğini göstermiştir. Takım üzerine konuşacak çok şey var. Öncelikle yükselen kondisyon ve direnç, sonrasında takım olma olgusu. Fatih Hoca'nın ipleri eline aldığını görüyoruz.

Hatalarda ısrar etmemek önemli. Bu takımın kondisyon sorununun olduğu bilinen bir gerçekti. Kötü bir yaz dönemi yaşandı ve bunun olumsuz yansımasını her fırsatta izledik. Şu an beklediğimiz forvet hamleleri hala gerçekleşmedi ama kondisyoner hamlesi hepsinden de önemliydi. Böyle bir zeminde Galatasaray'ın son ana kadar ayakta kalabilmesi ve mücadele gücünden bir an olsun ödün vermemesi önemliydi.

Hava şartlarına yapacak bir şey yok ama zemin konusunda büyük handikaplar vardı. Böyle bir zeminde de iyi futboldan söz etmek zor. Pas oyunu oynayamıyorsun, hızlı oyuncuların topu süremiyor, organize olmakta zorlanıyorsun. Buna rağmen topa sahipti Galatasaray, ısrarla pas oyunu oynamayı tercih etti ve bunu da belli ölçüde iyi yaptı.

Galatasaray'da yükselen futbolcular var. Badou Ndiaye ve Mariano gibi isimler fizik gücü kazanınca fark yaratmaya başladılar. Mariano geriden oyunu müthiş kurdu, Badou Ndiaye ise bir kez dahi basit top kaybetmedi, 90 dakika boyunca mücadelenin içindeydi. Böylelikle Fernando kendi pozisyonuna geçmiş oluyor ve Belhanda'nın yokluğunda Selçuk İnan dahi iyi iş çıkarabiliyor. Özellikle ilk yarıda rakip savunma arasına ya da arkasına attığı birçok top var.

Bitirici etkimiz düşük zaten. Böyle bir zeminde dahi bunu söyleyebiliriz. Hücumda top tutmak, arkada oynayan hücumculara servis yapmak gerekiyor. Şu yapıda iyi pas yaparız ama forvet profilleri ile koş koş tarzında bir oyun oynayabiliriz. Onyekuru çok kaçırsa da soldaki etkisi çok büyüdü. Klas işler yapıyor ve bugün gol atamaması zeminle alakalı. Sinan Gümüş'ün attığı gol kıymetli ama onun yapamadıkları tamamen tarzıyla alakalı ki forvet hamlesinin ne kadar acil olduğunu konuşmaya gerek yok.

Marcao'nun da etkisi iki maçtır çok büyük. Ankaragücü maçı ölçü değil desek bile Göztepe maçında şu şartlarda gösterilen futbol çok büyük ölçüdür. Özelliklerini tekrar saymayacağım, Marcao'nun tam olarak Fatih Hoca'nın stoperi olduğunu söyleyelim. Maicon ne kadar kötü oynadıysa Marcao tam tersi o kadar iyi oynadı. Sol ayaklı, ayağı düzgün, atlet stoperin artılarını her geçen hafta daha net göreceğiz.

Mücadele ve kazanma isteği konuşulur. Böyle bir zeminde şans da yanınızda olacak, çünkü futbol konuşmak o kadar kolay değil. Hatalar da var elbet. Göztepe çok fazla korner kullandı mesela, 2 de top direkten döndü. O kadar zorladık ki gol geliyorum diyordu. O anlarda hızlı hücumları da çok kötü değerlendirdik. Zeminin kötülüğü bunda etken olsa bile futbolcu biraz daha akıl koyacak ve topu hızlıca ayağından çıkartacak.

Her açıdan kritik galibiyet. Zemin ve hava şartları kötü, forvet transferin gelmemiş, deplasmanlarda sorun yaşıyorsun ama kazanma isteğini yeniden hatırladın. Fatih Hoca'nın dönüşü, yeniden hedefe odaklanması da çok büyük etmen. Hatalardan dönmek, başarı yolunda kondisyoner hamlesi gibi doğru hareketlerde bulunmak bizi yeniden hedefe yöneltecektir.

39 yorum:

  1. Selcuk inan bile cok diri ,oradan takimin fizik olarak ne kadar ust seviye ciktigini gosteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele ki böyle bir zeminde hiç düşmedi. Bence çok kıymetli bir performanstı.

      Sil
  2. Bizim bu bloda konustuklarimizi bir bir fatih terim dogruladi mac sonu. Ozan Kabak konusu, Serdar Aziz konusu. Bu yønetim Dursun Øzbek yønetiminden daha køtu olma yolunda. Dursun Øzbeki hic ama hic sevmem. Ama bi Podolski' yi Kolbein'i bi , hatta Eren'i bile alabildi. Bu yønetim daha tek bir forvet bile almadi tum 1 sene boyunca. Ben anlamiyorum, neden transfer gørusmelerine Eylul, Ekim ayinda baslamiyorlar? Ingilizce bilmeyen Albayrak transfer gørumesi yapiyor. Koskoca Galatasaray transfer gørusmesi yaparken tercuman kulanmak zorunda kaliyor. Albayrak turkce turkiye haklarini elinde bulunduran turk menajere, menajer de ya oyuncuya yada o oyuncunun kendi menajerine aktariyor. Galatasaray'da , 2019 yilinda, transferi yapan yøneticinin ingilizcesi yok. Saka gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Albayrak dediğimiz adam siyasi iliskileriyle ipleri tamamen siyasetin elinde olan bir adam, millet Galatasaray'ın hakkını çatır çatır yerken birileri söyledi diye dostluk çağrısı yapabiliyor ve sadece parası var ve Galatasaray'ı seviyor diye üst düzey yöneticiliğe getirip asırlık kulübü oyuncak ettiler. Albayrak'ın geçmişten gelen bütün transferlerine bakın hepsinde maddi açılardan menajerlerle alakalı bir soru işareti bulacaksınız, Cenk Ergün'ü beğenirsin beğenmezsin ama arada dünya kadar profesyonellik ve kalite farkı var ve şu an gelinen durum çok vahim.

      Sil
    2. Hocanın altını oyuyorlar ve işini kolaylaştırmak yerine onu istifaya zorluyorlar sanki. Basın toplantısı hakkında daha detaylı bir yazı yazdım.

      Sil
  3. Böyle bir zeminde Göztepe gibi diri bir takım karşısında fizik gucun sağlamlığı ile galibiyetle çıkılabilirdi. Bunu da başardık. Sahadaki oyuncuların her biri elinden geleni yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyoner hamlesinin bu kadar kısa zamanda nasıl etki ettiğini gördük. Bir de yazın bu hamlenin olduğunu düşünsene :)

      Sil
    2. Teknik ekibin işinin ehli kişilerden oluşması iyi bir kadro kurulmasi kadar önemli... Teknik ekibe eski futbolcuları doldurma mantığından vazgeçtiğimiz gün Türk futbolu daha iyiye gidecek

      Sil
    3. Scott Piri'yle çalışan Fatih Hoca'nın kondisyoner konusunda böyle bir hata yapmasını beklemezdim. Neyse ki geri dönüş yaptı.

      Sil
  4. Kötü zemine, Linnes'in verilmeyen penaltısı ve Poko'ya verilmeyen ikinci sarıya rağmen kazanmasını bildik. Şu takıma 1 tane bile forvet gelse yeterli olacak şampiyonluk için. Umarım bizi şaşırtılar da alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gassama'nın 3 tane sarısı var en az maçta verilmeyen. Şu maçta hakem konuşulmalı.

      Sil
    2. Ne kadar konuşsak boş aslında. Galatasaray'ın önünü kesip Başakşehir'i şampiyon yapmaya çalışan bir federasyon var. Bu oyunu da ancak Fatih hoca bozar, tabi forvet alındığı taktirde.

      Sil
  5. işte bu kadar! aklın yolu bir. italyan kondisyoner ile resmen seviye atladık. yasin küçük inadı son derece saçmaydı.
    baştan sona hak ettiğimiz bir galibiyet. medya algı yapıyor. bizim en az 3 çok net pozisyonumuz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum zemin normal olsa farklı kazanacağımız bir efor vardı bence bugün ayrıca şu zeminde sertliğin önünü almalıydı hakem bazı müdahaleler vardı ki ucuz yırttık diyebilirim. Ben feghouli nin gayretine de hayran kaldım. Donk un pası muazzamdı Henry e ve onunda bazıları gibi kendini atmayıp posizyon ısrarını da ayrıca alkışlıyorum vuruş kötü kalsa da sonunda. Umarım serdar ve ereni de affeder hoca 2 side karakter olarak bunu hak ediyorlar bazı defoları olmasına rağmen. Ayağa kalkmak güzel medyaya manipülasyon peşimde koşan bazı ahlaksızların oyununa dikkat ederek uyanık olup kenetlenerek arkasında duracağız hocamız ve takımın seviyorsak bazen içimizden kızacağız. Güzel günlerin kokusu var havada transferler de faydalı olur umarım kim olursa. İnanın şu takıma an itibariyle daha iyisi değil daha güçlü sakatlamayan efor sarfedecek benimseyecek ortalama forvet dahi yetebilir.

      Sil
    2. Hatadan dönmek, ısrarcı olmamak da meziyet. Ego deniyor ya, nerede abi ego.

      Sil
  6. terim saha içine döndü, çok kritik 3 puan alındı, artık sıra yönetimde. 2 forveti birden bitirin ve oturun izleyin. bu takım şampiyon olacak.

    hem alan hem bony mükemmel olur. maaşa falan takılmayın. mustafa pektemek e bile razıyım. yeter ki biri gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın odağının saha içine dönmesi çok önemli. Eğer forvet hamleleri gelirse de en önemli aday olacağız.

      Sil
  7. Takımın ara öncesi ve sonrası kondüsyonu arasında dağlar kadar fark var, geçen devredeki kondüsyonla bu maç 3'lük olurduk ama 80 sonrası baskıyı onlar kuracağına 1-2 atak harici hep biz bastık, gerçekten Alberto Bartali etkisi inanılmaz derecede belirgin.
    Maçın adamına gelince bence yine Mariano, ikinci olarak Onyekuru diyebilirim gerçekten orada topu alınca bitiriciliği çok ileri seviyede olmasa bile topu tutması ve tehlike yaratması açısından çok büyük bir silah. Forvet alabilirsek her türlü önlemeye rağmen en kötü ikinci oluruz, her şeye rağmen puanlarımızın gaspına, hocamızın, futbolcularımızın 2-3 katı haksız ceza almalarına rağmen halen iki favoriden biriyiz, çok büyüksün Galatasaray.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın olsa şu hamle çok daha başka seviyelerde olabilirmişiz.

      Sil
    2. Aynen hocam, Alberto Bartali ile sezon basi kampini gecirdigimizi düsünürsek bu Fenerbahce maci gibi ilerideyken kaybettigimiz puanlari cok net vermezdik diyebiliriz, yine de zararin neresinden dönersek kardir umarim Bartali uzun yillar bize hizmet verir.

      Sil
    3. 60'dan sonra istisnasız düşüyorduk ve rakiplerin geri dönüşleri tamamen bununla alakalıydı.

      Sil
  8. Tanıdığım bir çok galatasaray lı totem yapmak için maçı seyretmedi kendini balkonlara ,sokaklara atti😊 sahayı maç önü görünce hak vermemek de elde değildi.olabilecek en iyi kadro saha da ama yedekler güven verecek kalitede degildi (göztepe nin yedekleri bile oynama alışkanlığı olan oyunculardı) sezon da bir kac tekrarlanacak bir kırılma maciýdı ve alnımızın akıyla çıktık marcao ile geriden çabuk orta sahaya geçen toplar geçen haftaki gibi devam etti bu durum selçuk için iyi oldu belli bölgede kaldı buda iyi oldu. Geçen hafta inşallah n .diaye ve fernando bir tık ileri giderse takımda şampiyonluğa gider demiştim bu aksam selçuk ve bu iki oyuncumuza da teşekkürler eğer taraftar da sakinleşir takımın arkasında durur, her maç samiyeni 45 bin yaparsa "mayıslar yine bizim olacak"....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin ilk yarısında eleştirdiğimiz herkesin fizik olarak toparladığını ve yükselmeye başladığını görüyoruz.

      Sil
  9. Alt yapıdan kimse yoktu yedeklerde,en azindan alt yapidan forvetlerden birsini alıp oynayabilse olmaz mi ki? Aykut kocaman bile aldı oynattı fenerde iken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç oynamalarını tercih ettiği için almadı. Emin ol, oynayabilecek durumda biri olsa hoca 11 oynatmaktan kaçınmaz.

      Sil
  10. Valla ne yalan söyleyeyim acaba forvetsiz şampiyon olabilir miyiz diye düşünmeye başladım. Fatih hoca'nın olduğu yerde her şey mümkün çünkü. Oyuncular sene sonuna kadar formdan düşmezse ve içerideki büyük maçları kazanırsak bence olabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlarız mümkün olduğu kadar ama finali göremeyiz. Maç trafiği sıkışacak çünkü, rotasyon arayacağız.

      Sil
    2. Millet sadece forvete kitlenmiş ama tek sorun o değil. Orta saha ve kanat oyuncusu da lazım. Yedek kulübesi PTT 1. lig seviyesinde zaten.

      Sil
    3. Zor abi, yabancı alamıyorsun. Forvet işini çözersen bu ekip ligi götürür.

      Sil
  11. dursun özbek yönetimi, cenk ergün fln övülmüş de bi yerlerde, belhandayı 8'e, maicon'u da 7'ye 8'e almak fln başarı değildir. bu yönetimin transfer yapamaması, önceki yönetimin ancak olması gerekenden fazla vererek transfer yapabildiği gerçeğini değiştirmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakasi var arkadas, su an 14 milyon Avro kaynak var transferin bitmesine 5 gün kalmis hala alamiyorlar cok alakasiz bir yorum olmus bu, orada bahsedilen bu yönetimin üst düzey transfer yapacak profesyonel kadrodan ve planlamadan uzak olmasi zaten saydigin tipte futbolcular buraya 2 milyon Avro'ya gelmiyor kesinlikle en basarili yönetim alsa 7 milyon 6.5 milyon Avro olur daha da düsmez, kimse 5 büyük lig varken Süper Lig'i ayni paralara tercih etmiyor.

      Sil
    2. Cenk Ergün'ü bir transfer sihirbazı olarak nitelendirmem. Bütçe vardı, transfer yapılacaktı ve o da yüksek yıllık ücretlerle yaptı. Bunda büyük başarı yok.

      Sil
    3. Albayrak da kulübün parasiyla ucaklari ben de indirir kaldiririm diyordu ama öyle olmadigini gördük, Cenk Ergün bir Haldun Üstünel elbette degil ama bu yönetimin Cenk Ergün'den daha iyi bir transfer sorumlusu oldugunu iddia edenle de her ortamda tartisirim. Dursun Özbek'i günahim kadar sevmem ama kimse kusura bakmasin transfer konusunda Özbek yönetimi bu yönetimden kesinlikle daha iyidi ve Gomis'in yeri de doldurulurdu, en azindan 150 gün forvetsiz kalinmazdi kesinlikle.

      Sil
    4. Rivadan gelen para transfere aktarıldı olduğu gibi, Cenk Ergün'ün olayı bu. Bence de o dönem bu döneme göre daha becerikliydi ama orada da büyük bir başarı yok.

      Sil
    5. Güya Riva ile borçları kapatacaklardı ve Galatasaray'ı ekonomik yönden kurtaracaklardı. Dursun Özbek yönetiminin göreve gelme amacı Galatasaray'ın en değerli mal varlıklarını peşkeş çekmekti ve görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Bunun zararı asla telafi olmayacak.

      Sil
    6. Borç kapanmadı, transfere harcandı işte. Bu da doğru bir politika mıydı sanmıyorum.

      Sil
    7. Peskes cekme yorumuna aynen katiliyorum tamamen siyasetin oyuncagi bir yönetimdiler orada benim demek istedigim transfer konusunda is bitirebilme kapasitelerinin su anki yönetimden daha iyi oldugu ve 1 ay öncesine kadar kondisyonerimizin olmadigi gibi transfer yapabilecek üst düzey profesyonelimizin de olmadigidir.

      Sil
    8. Katılabilirim, doğru yorum. Bu işleri yapacak daha iyi bir isim gerekebilir ama bu Cenk Ergün'ü başarılı kılmaz.

      Sil
  12. Aklıma nedense 2008 Gençlerbirliği deplasmanı geldi bu galibiyetle

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir