23 Ocak 2019 Çarşamba

Haberler çıktığında hemen aksiyon almasak "transfer çalımı" hikayesi anlatılacaktı


Belli ki bu adam bir şekilde İstanbul'a gelecekmiş. Adı daha sık Galatasaray'a anılsa da Fenerbahçe için de ciddi şekilde konuşuyorduk. 2 gün önce geçilen haberlerde "Demba Ba'nın Galatasaray için İstanbul'a geleceği yazılıyordu". Meğerse o takım Başakşehir'miş ve haberler çıktığında hemen aksiyon almasak "bir transfer çalımı" hikayesi anlatılacaktı.

Mali şartları açıklanmadığı için yorum yapamıyorum. Sezon sonuna kadar kiralandığını biliyoruz ama yarım sezonda ne kazanır, kulübüne para verilmiş midir gibi sorulara cevap veremem. Galatasaray'la adı anılırken bedelsiz kiralık deniyordu. 

Garry Rodrigues ve Ozan Kabak gibi yüksek bonservisli satışlar olmasa Demba Ba transferine sıcak bakardım. Sezon sonuna kadar idare eder, yaz döneminde de olası satışlarla daha ciddi transfer adımı atılır derdim. Böyle bonservisler kazandıktan sonra ise bu tarz bir hamleyi sonuna kadar eleştiririm. Neyse ki Başakşehir'e gitti de bu gündemi kapattık.

Galatasaray'ın daha ciddi forvet hamlesi yapması gerekir. Mümkünse Tetteh gibi genç isimler olmalı ama Pato / Alan gibi hamlelere de hayır diyemeyecek durumdayım. Böyle isimler arasından gidip Demba Ba, Vagner Love gibi düşüncelere girmek sonuna kadar eleştirilir. Bu tarz düşüncemizin olmadığını görmek güzel diyelim.

Demba Ba garanti forvettir, bunu da söylerim. Türkiye'ye her gelişinde etki ediyor bu adam. Başakşehir'de de iyi iş çıkaracaktır. Tek hedefleri şampiyonluk, bu kadar yaşlanmanın başka bir açıklaması yok. Her hamleleri 30 yaş üzeri, takımın yaş ortalaması da bir o kadar yüksek. Şampiyon olmak tek şansları, çünkü geri dönüşü olmayacak.

Bu tarz hamlelerle kulübü de parlatmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Buna bir de şampiyonluk eklerlerse olası "dış sermaye" hamlesi için en büyük adımı atmış olacaklar. Benim beklentim bu yönde. Başakşehir "dış sermaye" noktasında Türkiye'de bir ilk yapmak istiyor gibi. 

14 yorum:

  1. Şampiyon olduktan sonra kulüp binasını huzurevine çevirirler artik :)
    Bu kadar transfere, bu kadar kayirilmaya, ağababalarin bu kadar kollamasina, hakemlerle birlikte her maci bir kişi oynamaya göre bu sene de şampiyon olamazlarsa daha da olamazlar... Bazı noktalarda doğru işler yapsalarda içim ısınmıyor Başakşehir'e bir türlü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum da kısa vadeli düşünceyle bakınca şampiyonluk yolunda iyi hamleler bence.

      Sil
    2. Hamleler iyi ona itirazım yok. Ama en başlardaki semlatikligi yok takımın

      Sil
    3. Hiç yok hem de. Sempatiklik olmadığı gibi nötr duruş da yok, direkt nefret ediliyor.

      Sil
  2. Fenerbahce yarista yok, Besiktas menemene geri döndü tek ciddi rakip Galatasaray onu da icerdeki siyaset budalalariyla ele gecirdiler, transfer dahi yaptirmadan iyi oyunculari sattirdilar. Ben Belhanda ve Feghouli'nin gönderilmeye calisilmasini bile bunlara bagliyorum zira Fatih Hoca olmasaydi Belhanda gitmisti ki bu devirde yazin bile bu ayarda oyuncu alamiyorsun ara dönemde yerini doldurman imkansiz, büyükler arasinda finansal acidan en rahat kulüp Galatasaray hala adam satmaya calisiyorlar ben bu yönetimin iyi niyetli oldugunu düsünmüyorum kesinlikle Basaksehir planinin bir parcasi onlar da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan kısmını bilmiyorum, ekmeklerine yağ sürdüğümüz kesin sadece.

      Sil
    2. Amac cok belli Basaksehir'i sampiyon yapmak ve Fatih Hoca'yi yildirarak istifa ettirmek, önceleri emin olamiyordum ama cok geriye dönmeden Gomis'in satisindan baslarsak bile yeterli ve büyük resim cok net görünüyor.

      Sil
  3. Şu kadarını söyleyeyim 2019 şampiyonluğu için Beşiktaş yarıştan koparsa şampiyonluğu unutun tüm ülke Galatasaray taraftarı hariç tabiki bu sene başakşehir şampiyon yea havasına bürünecektir ve emeklerimiz bir iki halis niyetli tarafından daha da kolayca çöp edilebilecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileyen dilediği şekle bürünebilir, keşke tek sorun bu olsa.

      Sil
  4. tetteh i videolardan izledim.abartılacak bir oyuncu özelliğini göremedim hafız.niye bu kadar ön plana çıktı enteresan.hele yüksek bonservis vermek intihar olur.yeni bir tarık çamdal vakıasına dönüşür durum.çek liginde 9 gol atmış sadece.baktım çek liginin golcülerine karşıma 18 gol atmış nikolay komliçenko çıktı.o da uzun boylu.videolarından izlediğim kadarıyla tetteh ten daha yetenekli ve asist özelliğide var.

    https://www.transfermarkt.de/nikolay-komlichenko/detaillierteleistungsdaten/spieler/300538

    tetteh in bir manager itelemesi olacağını düşünüyorum.dubai den boş dönülmesininde nedeni bu olabilir.yetenekleri kısıtlı hocam tetteh in.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Tetteh'in attigi klas tek bir gol yok hep karambol vs. o paraya alinacak biri kesinlikle degil bana göre.

      Sil
    2. Tetteh, potansiyeli çok yüksek bir isim. Videolardan da futbolcu seçilmez :(

      Sil
    3. hayırdır çek ligi'ni mi izliyorsun? kendin x futbolcu için şöyle bir isim böyle bir isim diye yorumlar yapmıyor musun? kaynağın videolar mı stadyumlar mı?

      Sil
    4. Kaynağım izleyen, bilen, bu işten para kazanan insanlar. Tek değilim çok şükür, yıllar içinde çevrem oluştu. 239084509380 kez bunu yazmama rağmen görmemişsin demek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir