29 Ocak 2019 Salı

Konstantinos Mitroglou & Galatasaray, belli isimler üzerinde sıkışıp kalıyoruz


Belli isimler üzerinde sıkışıp kalıyoruz. Bu Türk futbolunun genel bir sorunu aslında. Bu tarzda bazı futbolcular her yıl gündeme giriyor ve transferi için uğraşılıyor. İçinde bulunduğumuz günlerde çok fazla seçenek olmasa bile dönüp dolaşıp aynı isimleri konuşmak hoşuma gitmiyor. 

Bu transfer döneminde de "gelmesin" diyebileceğim birkaç isim var. Kostas Mitroglou o isimlerden biri işte. Kaliteli bir isim aslında. Olimpiakos ve Benfica günlerini biliyoruz, Avrupa'nın iyi forvetlerinden biriydi. Marsilya da onu Benfica'dan 15 milyon avro'ya almışlardı.

Mitroglou'yu Gomis'in yerine transfer etmişlerdi. Gomis'in Marsilya'da kiralık olarak forma giydiği dönemde müthiş bir sezonu vardı ama tutmadılar. Onun yerine 15 milyon avro gibi bir bonservisle Mitroglou'yu aldıklarında ise büyük bir hayal kırıklığı yaşamış oldular.

Bu sezon 19 maçta 3 golü var. Marsilya formasıyla 1.5 sezonluk performansı ise 49 maçta 16 gol. Bugün bizler Eren Derdiyok için ne diyorsak Marsilyalılar da Mitroglou için bunları söylüyor. Hele ki Marsilya'nın Balotelli transferinin ardından Mitroglou'nun ayrılığı kesin gibi.

Çıkan haberlere bakınca 6 aylık kiralık teklifimiz varmış ama futbolcu 1.5 yıllık gelmek istiyormuş. Galatasaray adına da kumar olur, ciddi bir yıllık ücret maliyeti var. Bunun kira ücreti de mutlaka hatrı sayılır seviyelerde olur. Ayrıca düşüşte bir isim.

Hepsinden öte de geçmişte "Türk" düşmanlığından bahsediliyordu. Tabii ne kadar doğru bilmiyorum. Hal böyle olunca da insanların bu transfere tepki göstermesi doğal. Saha içine bakınca da Galatasaray'ın tam olarak istediği bir isim midir emin olamadım.

Kalitesinden kuşkum yok, düşüşte olsa bile toparlayabilir ama biraz Burak Yılmaz tipinde bir isim. Hücum aksiyonunu onun üzerine kurgulamadığınız an katkı almanız imkansız. İyi bitirici, rakip ceza sahası içinde hakimiyeti yüksek ama topla ilişkisi, oyun içi katkısı zayıf. 

Fatih Hoca biraz daha hareketli, mücadele edecek ve fiziğiyle de ön plana çıkacak bir isim arıyor sanki. Mitroglou'nun diğer sıkıntısı da ağır bir isim olması, bu da oyun yapımıza pek uymaz. Son günlere kalınca da farklı aksiyonlar alamıyoruz, hoca ne düşünüyor emin değilim.

16 yorum:

  1. ceza sahası oyuncusu sevmez hoca normalde,hatta gomisi bu yüzden istememişti zaten ama başka şansımızda yok gibi gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka isim kalmayınca mecburen "en azından bu olsun" diye düşünülmüş olabilir.

      Sil
  2. 2 metrelik saçma sapan bir adam almaktan çok daha iyidir. 2 metre topçu olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçma sapan bir adam yorumu büyük ön yargılı.

      Sil
  3. Guidetti, Fatih hocanın istediği forvet tipine daha uygun değil mi sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iş görürdü ama sakatlıkları büyük muamma.

      Sil
  4. İşin sonunda transfer yapmayıp "Bizim istediğimiz isimlerle hocanın istediği isimler birbirine uymuyordu" derlerse şaşırmam.Çıkan isimler birbirinden felaket

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer mecbur yapacaklar ama Diagne için konuşulan paralara :(

      Sil
  5. Adam kendini garantiye almak için 1,5 yıllık kontrat istiyor. Gelip yatacak 1,5 yıl daha sonra da kendi ülkesine dönüp orda futbolu birakacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da paranın kokusunu alıyor ve garanti kontratından çıkmak istemiyor. Hakkıdır.

      Sil
  6. mitroglu iyi bir golcü ve kendini ispatlamış.cl de ve avrupa liginde goller atmış.portekiz ve fransa da da goller atmış.

    https://www.transfermarkt.de/konstantinos-mitroglou/detaillierteleistungsdaten/spieler/34944

    kariyerine baktığımızda 2500 dakikaya 20 gol sığdırıyor.buda fena değil.marsilyada da aynı hatta daha iyi gol ve süre bakımından

    buna karşılık cagne nin kariyeri biraz daha soru işareti.
    https://www.transfermarkt.de/mbaye-diagne/detaillierteleistungsdaten/spieler/271966

    çin macaristan türkiye (küçük takım performansı var henüz.büyük takımda ne yapar bilinmez)
    bide kısa sürede 6 takım değiştirmesi ilginç.

    özetle bana mitroglu daha garanti transfer gibi görünüyor gol katkısı bakımından
    tabi tetteh gibi vasat gelecekse diagne nin gelmesi daha doğru olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bide şu yanılgıyı genelde unuturuz.adam süper ligde harikalar yaratıyor.iyide süper ligde hangi takımda harikalar yaratıyor sorusu güme gider.küçük takım gülcüsü büyük takımda da olur ama burada bir soru işareti her zaman vardır.oysa mitroglu büyük takım da da olmuş bir golcü.büyük takım büyük lig ve cl ligi mitroglu hanesinde.cagne de bunlar yok.ama olmayacak diye bişeyde yok.

      ben olsam mitroglunu 1,5 yıllığına kiralarım.cagne ye o bonservisi vermek sıkıntılı olabilir gelecekte.eren derdiyok ta bunu gördük.

      Sil
    2. bu arada marsilyanın kötü yönetildiğini biliyoruz değil mi?gomisi yollamaları misal.mitroglunuda benzer şekilde yollayacaklar.kötü yönetilen kulüplerden fırsat transferi yapılıyor.

      Sil
    3. Bu yorumu ısrarla yapıyorum, 2. Adsız yorumunda da aynısı yazılmış. Bu adamlar için Türkiye müthiş ülke, istisnasız toparlıyor ve yükseliyorlar.

      Sil
  7. Fransa liginde iş yapmamış olabilir ama bizim ligimiz daha alt seviyede. İnterlilerin çöp dediği Nagatomo da öyle mesela. O yüzden ben iş yapacağını düşünüyorum. Hocanın isteğiyle alınmışsa rahatım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunanistan ve Portekiz'de ise harikalar yarattı. Türkiye'de de yürür diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir