29 Ocak 2019 Salı

Zé Luís & Galatasaray, Fatih Hoca daha çok oyun düzenini yükseltecek bir forvet arıyor


Burada kilit nokta "hocanın istediği isimlere" yönelmek. Ne kadar az bir zaman kalırsa kalsın, hocanın listesi doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Bu noktada kesenin ağzını açmaktan da geri duramayız. O ciddi satışların altını doldurma vaktidir. Transferin bugüne sarkması da tamamen yönetimle alakalıdır. Havaya uçacak her miktar onlara yazacak. Bunu da yapmak zorundalar.

Ze Luis isminin hocanın listesinde olduğu söyleniyor. Bu yüzden de şartları zorlamak gerekecek, kolay bir transfer değil. Daha 1 hafta önce Fenerbahçe ve Leeds United için adı geçtiğinde yapılan teklifler reddedilmişti. 15 milyon avro mu istediler bilmesem bile ciddi rakamların konuşulduğu bir gerçek. Galatasaray'ın 7.5 milyon avro'luk bir teklif yaptığı söyleniyor. Sonuçları hep birlikte göreceğiz.

Fatih Hoca'nın olmazsa olmazı "atletizm". İstediği her pozisyonda bu özelliği ilk sıraya koyuyor. Forvet transferi için ihtimallere bakınca da bu özelliğin ön plana çıktığını söyleyelim. Müthiş bir bitiriciden öte ön alanda mücadele edecek, takımı oynatacak, hareketli bir isim tercihi. Tetteh de böyleydi mesela, Ze Luis de aynısı.

Ze Luis ön alanda çok hareketli ve çalışan bir isim. Elmander'i konuştuğumuz gibi Ze Luis'i de konuşurken "gol" durumunu 2. plana atmak durumundayız. Bu sezon Spartak Moskova formasıyla toplamda 24 maçta 11 golü var, bence iyi de bir istatistik ama kariyerinin hiçbir döneminde çok çılgın gol sayıları yok. Daha çok mücadelesi ve hareketliliğiyle ön plana çıkar.

En önemli özelliklerinden biri de "teknik" tarafı. O anlamda da biraz Jo gibi diyelim. Jo'yu da hatırlarsınız, daha çok oynatan bir forvetti. Ze Luis'in de teknik özellikleri ön plandadır ve daha çok etrafını beslemeyi sever. Böyle bir transferin ardından gol yükü yine kanatların olur, özellikle de Onyekuru diyebiliriz. 

Hoca daha çok oyun düzenini yükseltecek bir isim arıyor. Konuştuğumuz isimlerin hiçbiri net bir bitirici değil. Ya ön alanda hareketli ve pivot özelliği gösterecek, ya da kanat özelliği olan ve daha serbest oynayan forvetler. Ze Luis'in transferi ne kadar zor olsa da hocanın düzeni içinde iyi iş göreceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir