9 Ocak 2019 Çarşamba

Marcos do Nascimento Texeira 'Marcão' Galatasaray'da


Bu noktada Bipspor'u kutlamak gerekiyor, ilk haberi veren onlar oldu. Ertesi gün de kap açıklaması geldi. Sessiz, sakin bir transfer operasyonu. Bu tarzı çok seviyorum. Dillendirmeden, haberi duyurmadan, hatta dikkati de başka yöne çekip ters köşe yapmak. Marcao transferi bu noktada hoşuma gitti.

Ayrıca 22 yaşında ve geleceğe dönük bir yatırım olması da sevindirici. Fatih Hoca da "gençleşmenin" altını çizmişti, bu yönde adımların atılmaya başlaması da güzel. Yaş ortalaması arttıkça maliyetler de büyüyor. En azından bonservis noktasında maliyet olarak şartları biraz zorlamak ama ilerisi adına büyük bir geri dönüş beklemek güzel.

Marcao'nun da o potansiyelini karşılayacağını düşünüyorum. En başından bu yana "sol stoper" kavramının altını çiziyoruz. Fatih Hoca'nın düzeninde de hız ve atletizmin büyük önemi var. Denayer / Serdar Aziz ya da Dany / Semih Kaya tandemleriyle dahi neler yaptığını gördük. Ozan Kabak / Marcao tandemi de belki tecrübe olarak aşağıda ama en azından tarz noktasında hocanın istediği gibi.

Agresif bir yapısı var, güçlü, hamleli ve teknik özelliği yüksek bir stoper. Elbette eksikleri var, bu da zamanla gelişimine bakacak. Topa çok fazla yatarak müdahale yapıyor mesela ya da öz güveni bazen başına iş açabiliyor. Topla çıkışları güzel de kaptırdığı an kontrolü kaybetmeye bir o kadar müsait. Uzun zamandır izlendiğini düşünüyorum, mutlaka bir bilinen vardır.

Hayırlısı olsun diyelim;

30 yorum:

  1. Tutar ya da tutmaz bilmiyorum ama doğru strateji bu,biz 5 büyük lige onların artıkları ile değil böyle hamleler ile kafa tutabiliriz

    YanıtlaSil
  2. Yukarıdaki yorumu yazan arkadaşa istineden; Mangala gelse şimdi fena mı olurdu. Büyüklerin artıkları olarak bakmamak lazım bu tarz fırsat transferlerine. Ayrıca Marcao için ön yargılı olmadan, beklemek gerekiyor. En azından tarz olarak doğru transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz da maliyeti ve futbolcunun 1 yıldır futbol oynamama durumunu göz ardı etmemek gerekiyor.

      Sil
  3. Tanımadığım icin teknik yorum yapamam ama bu transferde su an icin onemli olan verilecek maaş.
    Isimsiz bir oyuncu olduğu icin kulup ortalaması bir maaş vermek buyuk risk olur. 1.5m ve ustu cok fazla olur bu oyuncu icin. Tutmazsa hayatta satamazsınız maasindan dolayi. Portekizde net 250bin euro almiyordur bile.

    En fazla 1m euro verilmeli yillik. Kontratta kalan 6 ayda en az 15 maca ilk 11 cikarsa 1.250 onumuzdeki sezon ligde 30 maca ilk 11 baslarsa 1.5m maaşa yükselir gibi bir madde konabilir. Yani tutarsa maaşı artmali tutmazsa oynamazsa maaşı sabit ve dusuk kalmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş için 800 -900 bin bandı yazıldı ama açıklama yapılmadığı için bunu bilemeyeceğiz sanırım :(

      Sil
    2. bu kariyerde bir oyuncuyu euro milyoneri yapmak herhalde sadece bize özel bişey.adam kariyer başlangıcında ve sıfır başarı ile euro milyoneri oluyor.böyle saçmalık olmaz aga.
      portekizde en fazla 100 bin avro alıyordur.

      Sil
    3. Alırsa alır, bu ülkenin piyasası bu.

      Sil
  4. transfermarkt siyesinde ederinin 900 bin euro yazıyor. Bizim aldığımız fiyat ise 3 milyon 500 bin eıro olarak dillerde. Doğruluğundan emin değilim. Eğer doğruysa kazıklandık. Bir fiko başkanımız yok ucuza kapatsın transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O piyasa değerleri bence çok dikkate alınmamalı. Performansa göre belirleniyor, bir anda çıkabilir de o rakam.

      Sil
    2. Transfermarkt sitesindeki değerleri sitenin kullanıcıları belirliyor .Ozan 2 hafta öncesine kadar 500 bin euro değere sahipti sitede.Şu an gol krallığı yarışında açık ara fark yapan Diagne 2 buçuk milyon euro mesela.Sen gidip Kasımpaşa yönetimine "Sizin futbolcunuzun değeri 2 buçuk milyon euro alın size 5 milyon euro verin bize Diagne'yi desen gülerler sana.Diagne'yi örnek olarak verdim.Kaldı ki şu da var bi futbolcunun piyasa değeri atıyorum 1 milyon euroysa sen o oyuncuyu 1 milyon euro verip alamazsın senden en az 1 buçuk 2 milyon euro ister kulübü.Lütfen şu sitenin yanılgısına düşmeyin

      Sil
    3. Marcao 2 milyona çıktı mesela :)

      Sil
  5. porto ve benfica varken gs büyük iş başardı ve bu adamı keşfetti! helal olsun teknik heyete. serdar'dan on kat iyiymiş bu adam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu öyle hatalı bir yorum ki. Porto / Benfica bu adamı istese zaten alamazsın. Sekeni toplamak yanlış değil. Bu mantıkla transfer yapma zaten. Her isim için bu niye görmedi, o niye almadı demek lazım.

      Sil
    2. sekeni 3,5 milyon avro bonservisle almakta neyin nesi.sekeni toplama niyetindeysen alt yapıdan oyuncu oynat

      Sil
    3. Kimi oynat mesela. Bir isim ver ve o ismin iyi / kötü özelliklerini say bana?

      3.5 milyon avro bizim için büyük para, Avrupa için değil.

      Sil
  6. Parlatip cilalayip aldığımızdan biraz daha fazlasına satabilirsek gayet güzel olur. Türkiye'de iş yapacak gibi bir tarzı var sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agresif ve güçlü yapısı var. Hocanın parlatacağına inanıyorum.

      Sil
  7. Hayırlısı olsun. Geleceğe dönük bir hamle izleyip nasıl sonuçlanacağını göreceğiz. Takımı lig sonuncusu ancak az gol yemiş. Gol yeme sıralaması olsa ligde 9. sırada. Bu da bizim yeni çocuğa artı yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım abi, izleyip göreceğiz. Umarım dediğin gibi olur.

      Sil
    2. yalnız az gol atan bir takımda görece az gol yemiş.yani defans yapan bir takımda oynuyor demek mandık olarak.

      Sil
  8. Vallaha ben 2 ay önce biliyodum..

    YanıtlaSil
  9. öyle bi açıklamaşsın ki sanki chavesin her maçını izlemişsin gibi.yaa artık samimi gelmiyosun bana.bundan önceki eleştirel yorumlarımı da yayınlamadın bunu da yayınlamazsın.eleştiriye hiç açık değilsin.azcık eleştiriye açık ol.birkaç yıl önce gençleri överken sen ille de tecrübe diyip bir sürü isim saydın.şimdi genç yanlısı olmuşsun ozandan dolayı sanırsam.inşallah seninki gibi yönetiminde kafasına denk etmiştir artık gençler konusu.terimden ümitliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En başta uyardım, her yazıda da ısrarla uyarıyorum. Tekrar edeyim, benim izleyip yazıdğım fikirler değil. Her yazıda bilenden, tanıyandan fikir alarak ortaya çıkarım koyuyorum.

      Eleştiriye açığım, yeter ki hakaret ve aklı sıra alay ettiğini düşündüren şeyler yazılmasın. Şu dünyada gençleri benim kadar konuşan, burada yazan kaç kişi vardır acaba.

      Eleştiri yaparken fikir sahibi olmanı tavsiye ederim :) yorumun yayınlanmadıysa yazdıklarına tekrar bak.

      Sil
  10. Oyuncu hakkında öyle geniş bilgilerim yok ama bilenlerin söylediğine göre hızlı, hamleli bir isim. Fatih Terim sever böyle isimleri ki sen de bahsetmişsin zaten yazıda :) Sözleşme detayları, bonservis neymiş kesinleşince bir görelim. Hayırlısı olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlet, pas tekniği yüksek, agresif ve ağır değil. Bunlar mühim.

      Sil
  11. Zamaninda CL'de Dany'den verim almis takimiz benim umudum var sahsen, biraz da lige alisirsa uzun yillar rotasyonda yer bulabilir diye düsünüyorum. Yalniz bu transferle dahi saglam bir defansimiz var diyemiyorum zira tecrübe olayi halen yok su takimda ki Serdar'i da sildik bir sekilde, bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dany'nin çok daha üzerinde mutlaka. Agresifliği, pas tekniği daha mühim. Tecrübe olarak bence de sorun.

      Sil
  12. Serdar yerine geldiği için Serdar üzerinden değerlendirmek gerekiyor aslında.Serdar'a göre artıları da, eksileri de olan bir oyuncu.Ozan - Marcao tandemi tecrübe açısından eksik dursa da iki seri futbolcuyla oynayacağız.Ayrıca Bipspor'un verdiği haberler genelde doğru çıkıyor çünkü yönetime çok yakınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar kalsa da gelecekti, ben yerine geldiğini düşünmüyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir