26 Ocak 2019 Cumartesi

Odion Ighalo & Galatasaray, Avrupa'ya dönme isteği bir süredir konuşuluyordu


Ighalo'nun Avrupa'ya döneceği bir süredir konuşuluyordu. Öncesinde serbest kaldı gibi haberler çıktı, devamında bu haberlerin sesi kesildi ama Nijerya Milli Takım teknik direktörünün yaptığı  "Avrupa'ya dönecek. İngiltere ve Türkiye'den teklif aldı. iki ülkeden birinde oynayacak" açıklamasının ardından tekrar konuşulmaya başlandı.

Çin kaynaklı yaptığımız operasyonlar genelde başarısızlıkla sonuçlanıyor. X futbolcunun serbest kaldığı gibi bir haberin peşine koşuyoruz, devamında yüksek bonservis ve yıllık ücret bedelleri karşımıza çıkıyor. Alan en büyük örneği, Pato da devamında gelir. Bu futbolcuların Avrupa'ya dönüşü bile çok yüksek bedelleri beraberinde getiriyor.

Ighalo da Avrupa'ya dönme isteğini çok daha öncesinden açıklamıştı. Futbolcunun bonservisini almak zor, Changchun Yatai onun için 23 milyon avro civarında bir bonservis vermişti. Herhangi bir ödeme sorunları da yok diye biliyorum, şu aşamada serbest değil. Ayrıca piyasası da olan bir isim, özellikle Premier Lig için.

Alan söz konusu olduğunda "en iyi tercihlerden biri Türkiye" diyebiliyordum. Ighalo için ise bunu söylemek zor. Watford'da iyi bir dönem geçirmişti, bu yüzden piyasası var. İmkansız diyemem, her şartta Türkiye zayıf da olsa ihtimaldir. Menajeri mutlaka çeşitli takımlara öneriyor ve Ighalo'yu hem Avrupa'ya döndürüp, hem de mümkün olan en yüksek ücreti kazanması peşinde.

Ighalo'yu Alan ya da Pato gibi isimlerin önüne koyarım. Bu isimlere göre biraz daha komple özellikleri var. Fizik gücü, hızı, bitiriciliği ve tekniği gibi kıymetli özellikleri var. Sezon başında Ahmed Musa derken hız ve patlayıcı özelliğiyle ön plana çıkarıyorduk. Ighalo ise bitirici ve teknik özelliğiyle de ön plana çıkar. Farkı çok büyük olurdu.

Bu saatten sonra transfer ihtimali olan herkes gündem. Şartları zorlayacağız, bu uğurda harcamaktan da geri durmayacağız. Çok fazla "iyi" alternatif kalmadı, mevcut şartları da yönetim oluşturdu. Bugün Göztepe'yle oynayacağız ama forvetimiz yok mesela. Transfer döneminin bitmesine de birkaç gün kaldı. Yine son günlere kaldık.

2 yorum:

  1. Çok isterim alınmasını.Hatırlarsan geçen gün başka bi yazının altına İghalo'yu yazmıştım.Oyuncunun sözleşmesinde takımı küme düşerse serbest kalır maddesi var diye haber görmüştüm.Eğer böyle bir durum varsa tüm şartlar zorlanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınamayacak gibi duruyor, ciddi talipleri var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir