24 Ocak 2019 Perşembe

Onyekuru'nun bonservisini almaya ihtimal olsa şartları zorlayalım derdim


Afrika basını son zamanlarda Galatasaray'ın üzerine çok oynamaya başladı. Tetteh'le başladılar, şimdi de Onyekuru'yla devam etmekteler. Galatasaray'ın Onyekuru'nun bonservisini almak istediği ve Everton'la pazarlığa başladığını iddia etmişler.

Bu transfere pek ihtimal vermiyorum. En iyi şartlarda dahi ancak bir sezon daha kiralarız, fazlası imkansız. Potansiyel sahibi bir isim, Everton da onda gelecek görüyor. Takımda tutamıyorlar, çalışma izniyle alakalı sorunları var. 

Çalışma izni sıkıntısı olmasa kiralık tercihleri de Premier Lig'den olurdu. İngiltere'de tutamadıkları için Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray en iyi fırsattı. Garry Rodrigues'in gidişiyle birlikte Onyekuru'nun da önünü açtığımızı söyleyebilirim.

Galatasaray'a kiralarken opsiyon dahi koymadılar. Bu da Onyekuru'dan bekledikleri gelecekle alakalı. Her şeyi geçtim, şu an almaya kalksan 10 milyon avro'nun üzerinde rakamlar konuşulur. Bahsi geçen 7-8 milyon avro'lara pek ihtimal vermem. 

İhtimal versem bonservisini alalım derdim. Potansiyel sahibi çünkü, gelişime açık. Garry Rodrigues sonrası en iyi olduğu pozisyona geçti ve göreceksiniz ki gol sayısı daha da artacak. Ligde 16 maçta 9 golü var ve ligin 2. yarısının henüz ilk haftasını oynadık.

Garry Rodrigues gibi top taşıyayım, sağa çekeyim şut atayım gibi derdi yok. Forvet özelliği gösteriyor, ceza sahası içinde golü koklayan bir isim. Haliyle de sürekli aksiyon içinde ve bu gol sayısı şaşırtıcı değil.

9 yorum:

  1. Büyük sürpriz olur. Geçen sene sakattı bu sene dönem dönem başarılı oldu. Ayrıca 21 yaşında. PL'in global gücüne ve ekonomik rahatlığına sahip Everton Onyekuru'yu çağırıp bir görmek isteyecektir. Bırakırsa da senin belirttiğin gibi 10 ve üstü ile oturmak lazım masaya. Ayrıca futbolcu da PL şansını zorlamak isteyecektir. Bu kadar dezavantajlı işi bu yönetim çözemez. Bize artısı Denayer'den sonra bir genci daha vitrine çıkarmış oluruz. Bu da talip olduğumuz gençler üzerinde ya da gene kiralama olayında elimizi güçlendirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon sakatlanmadan önce çok iyiydi yalnız. Onyekuru'da sıkıntı çalışma izni, yoksa haklısın tabii, takımda tutarlardı da.

      Sil
  2. İyi oynadıkça değeri artıyor. Kötü oynasa zaten bir işe yaramaz. Attığı goller yaptığı asistler bize kâr kalacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz hamlelerde sezonluk düşüneceksin bu yüzden. Kötü yanları da iyi geçen sezonun ardından ağızlarda bir parmak bal tadı bırakıp gitmeleri.

      Sil
  3. O degil de bu Serdar Aziz konusunda Valbenua neden istenmiyor hocam, bizde cok is yapar madem paralari yok FFP vs. diyorlar gözden düsen adamlarini bize versinler bari ama bizim yönetim bunu da beceremez.

    YanıtlaSil
  4. Everton’un kiralık verdiği isimler arasında Onyekuru’dan iyi bir sol kanat var mı?
    Belki vardır ya da yenisini bulurlar ve biz de bonservisini alırız umarım.
    Son dönemin -emre çolak, riera, amrabat, yasin- en başarılı sol kanadı bence. Bu seneki Rodriguesten de iyi gibi.

    YanıtlaSil
  5. iki ayağı üstünde durabilen, koşabilen, kafaya çıkabilen bi forvet alsınlar da onyekuru'yu sonra düşünürüz. 198 maçta 2 gol atmış adam alsınlar o da kabul.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'da çalışma izni de problemdi, aşabilir mi artık bilmiyorum. Forvet oynayabilmesi de avantaj bu arada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir