28 Ocak 2019 Pazartesi

Ozan Kabak için Almanya'da yapılan ilk yorumlar oldukça olumlu


Ozan Kabak, Stuttgart formasıyla ilk maçını Bayern Münih karşısında 90 dakika sahada kalarak oynadı. Bir futbolcu için "en şanssız" başlangıçlardan biri olabilir diyebiliriz. Stuttgart'ı çok tuttuğum söylenemez ki zaten lig sıralamasındaki konumlarıyla da bunu kanıtlıyorlar.

Stuttgart'ın Ozan Kabak için doğru adres olduğuna inanıyorum. Takımın durumu ya da lig konumları bunu değiştirmez. Zamanlaması kötüydü sadece, Galatasaray'la şampiyonluk kazanıp bu transferin gerçekleşmesini isterdim. Belki de çok daha iyi bir takıma, çok daha güçlü bir seviyede gidecekti.

Stuttgart'ın konumu Ozan Kabak'ı ilgilendirmez. Ozan Kabak o potansiyeli gösterdiği takdirde çok daha iyi bir transferi mutlaka yapacaktır. Marcao'yu övüyoruz mesela, oysa takımı Chaves'in konumu da ortada. X futbolcunun değerini takımın konumuna bakarak değerlendiremeyiz.

Bayern Münih maçı 4-1 kazanmış olsa da Ozan Kabak iyi bir maç çıkardı. Sadece 3. golde hatası var gibi görünüyor, o kadarı da ilk etapta olacaktır. 18 yaşında ve yeni bir ülkeye uyum sağlamaya çalışıyor. Profesyonel olarak da ilk sezonunu yaşadığını unutmayalım.

Öyle bir yarım sezon geçirdi ki 21-22 yaşındaki futbolcunun yaşayabileceği tecrübeyi bu süre zarfına sığdırdı. Bu da avantajı zaten, Şampiyonlar Ligi stoperi olarak gitti. Çok kısa zamanda bu uyum sıkıntısını aşar ve kalitesini gerçek anlamda göstermeye başlar.

İlk maçında Lewandowski gibi bir forvetin karşısında da çok sırıtmadı, yer yer kalitesini gösterdi diyebiliriz. Yapılan yorumlar oldukça olumlu. Genç olmasına rağmen sert ve güçlü bir futbolcu deniliyor. Özellikle fiziğinden çok etkilenilmiş. 

Galatasaray için büyük bir gurur. Ozan Kabak'dan bahsedilirken Galatasaray'da yetiştiğinin altı her fırsatta çizilecektir. İlgiyi altyapıya çektik, devamının gelmesini diliyorum. Fatih Hoca eğer rahat bırakılırsa gelecektir de.

8 yorum:

  1. Paul Onuachu'yu da yazar mısınız?

    YanıtlaSil
  2. Yaşına rağmen sahadaki durusu çok guven veriyor. 30 yaşına geldiğinde hayal edemiyorum bu çocuğu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 ayda 3 yıllık tecrübe kazanıp gitti. Bu büyük avantaj.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maç, yeni takım, yaş 18 ve rakip Bayern. Olacak bu hatalar :)

      Sil
  4. Maçın olduğunu babamdan öğrendim. Bizim çocuk oynuyor diye Bayern maçını açtı. Dedim ki Burumadan mı bahsediyor. O kadar unutmuşuz Ozan Kabak ı. Daha doğrusu bu kadar çabuk forma vereceklerine şaşırdığım için olabilir. Ben böyle bir rakip karşısında forma vereceklerine inanmamıştım. Mehmet Topal Valencia ya gidince ilk Real Madrid ve Barcelona maçlarında görev vermemişlerdi. Yani adamlar hakikaten güveniyor.

    Maç yorumuna gelirsek biraz partneri ile alışma sürecinde. Çok pozisyonunu bıraktığı söylenemez, konsantrasyonu yüksek. Biraz ağırlık ve pozisyon bilgisi zaafiyeti yaşadığını söylemeliyim. Bir pozisyonda Lewandoski yi ortasahaya kadar takip etti. Lewandoski topu alınca bam diye geçirdi. Biraz sakin olması gerek. Topu bir an önce alayım mantığı var. Bunlara dikkat etmesi gerek. Yanındaki arkadaşı ile oynadıkça sağlam bir savunmaya kavuşur. En büyük sıkıntısı benim açımdan yavaşlığı oldu. Bir kaç pozisyonda Lewandoski nin arkasında kaldı. Ki Lewandoski çok hızlı bir oyuncu değil(Tamam çok da ağır değil.) Neyse iyi olacak iyi.

    Andreas Hinkel gibi bir yardımcı hocaları var. Kendisi iyi bir sağ bek oyuncusuydu. Bunun yanında Abdul RahmanBaba gibi ellerinde referans var. 2 ye aldılardı 20 ye sattılardı. Umarım kaderi daha iyi olur. Ayrıca araştırdığım kadar ile Halil Altıntop var. Yabancılık çekmeyecektir Ozan Kabak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper yetiştirme ve parlatma konusunda da iyi takım. Son örneği Pavard işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir