12 Ocak 2019 Cumartesi

PSG'nin Fernando teklifi doğruysa bunun kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum


Bu sefer de Fransa Basınının iddiasını konuşalım. PSG'nin Fernando'yu transfer etmek istediği ve Galatasaray'ın istediği bonservis bedelinin de 6 milyon avro olduğu yazılmış. PSG'nin tecrübeli bir 6 numara arayışı var, farklı isimler de konuşuluyordu. Son iddia da Fernando olmuş.

Böyle bir teklif var mı çok emin değilim. Doğruysa da kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim için Galatasaray'da bazı futbolcular olmazsa olmaz ve Ocak ayında satışları halinde yerlerinin dolmayacağını düşünüyorum.

Fernando'yu ise o isimlerden biri olarak görmüyorum. Fatih Hoca kendisini ısrarla 8'e yakın oynatmaya çalışıyor ve hücumda şartları biraz daha zorlamasını istiyor. Fernando ise buna iyi bir cevap verebilmiş değil, zorlandığını düşünüyorum.

Benim kafamdaki orta saha düzeninde Badou Ndiaye / Belhanda'nın birlikte oynaması var. Trabzonspor'un Onazi / Sosa'lı orta saha ikilisi gibi. Türkiye Ligi bunu fazlasıyla kaldırır ve tempo isteyen bir lig. Badou / Belhanda ikilisi de oyunun her iki tarafında iş görecek isimler.

Ayrıca Donk'un da en azından sezon sonuna kadar orada idare edebileceğini düşünüyorum. Son çare Melo'ya gider ve sezon sonuna kadar kiralamayı denerim. Anlatmak istediğim şu, Fernando'nun yeri iyi kötü doldurulabilir. Belhanda / Feghouli durumu olmadığını söyleyebilirim.

Galatasaray'ın saha içindeki liderlerinden, o ayrı konu. Sertlik, mücadele, geriden oyun kurabilme gibi noktalarda da Fernando'nun önemi büyük. Yine de 31 yaşındaki bir isim için 6 milyon avro'luk bonservis konuşulduğunda buna kayıtsız kalmak zor.

28 yorum:

  1. bizim mutlaka ndiayenin yanına oyun kurucu orta saha almalıyız emre b. tipi,belhanda orta sahanın ne ofansifi olduğunda iyi oynuyor, orta ikiliden biri olursa orta saha da çok top kaybı olur, belhanda iyi hoş ama sık top kaybı yapabilen ve basit pas hatası yapabilen bir oyuncu,sosa gibi ayağında iyi top tutan bir oyuncu değil yani bunu demek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'ya alternatif üretsek hiç fena olmaz.

      Sil
  2. Bende Tolgay tarzı bir isim ile desteklenmeli diye düşünüyorum ortasahamız mevcutlar üzerine fernando o paraya gider ama gerçek mi sanmıyorum açıkçası

    YanıtlaSil
  3. Badou Belhanda önlerinde Akbaba da oynayabilir sakatlıktan sağlam dönerse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kafamda bu var aslında. Defansif bir orta sahaya yer kalmadı günümüzde.

      Sil
  4. Sat Fernando'yu al tolgay'i hem yaştan tasarruf et hem de maaştan..... Kafan rahat etsin.

    YanıtlaSil
  5. Satmaliyiz bence de önstoper ön-libero işini donk daha iyi yapar. Imkan olsa da Kaan Ayhan'i alabilsek Donk'u ve stoperi hatta sağ beki yedekler.

    Zaten kontenjan konusunda sıkıntılıyız.

    Bir adım daha gidersek belhanda'ya iyi bir teklif gelirse belhanda yerine göbekte feghouliyi oynatabiliriz sağ kanata birileri gelebilir yada alan sag forvet gibi oynar.

    Demba Ba sağında alan solunda onyekuru arkasında feghouli. Çok tembel bir dörtlü savunma ve pres anlaminda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan iyi bir jokerdir, hoca neden düşünmüyor bilmiyorum.

      Sil
  6. gerçek olduğunu sanmam. yoksa 4 milyona bile hemen gitsin hemen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sanmıyorum, gerçek olsa kabul edilirdi sanki.

      Sil
  7. Fernando ligin en kaliteli futbolcusu ama modern futbolda tek bi işi yapan futbolcuların devri bitti.Eğer teklif doğruysa ve yerine de oyunun iki yönünü oynayabilen biri alınacaksa bu teklife hayır denmez.Fernando burda mutlu olduğunu söylüyor kendisini seviyoruz da ama işin bi de gerçekleri var işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim görüşüm tamamen oynadığı mevkiyle alakalı. Katılıyorum sana.

      Sil
  8. Saygı duymakla beraber katılmadığım bir yorum. Öncelikle Fernando'nun görevi 6 numaradır, kariyeri boyunca bu görevde üst düzey performans göstermiştir, 8 numarada performans veremedi diye eleştirilmez. Bunun dışında, şu anda ligimizin açık ara en iyi defansif orta sahasıdır, birkaç maç formsuzdu diye bu gerçek değişmez. Ligin 2.yarısında Serdar Aziz'in de olmayacağını düşündüğümüzde Fernando'nun savunmaya vereceği destek daha da önemli hale gelecektir. 6 m. euro Fernando için az bir tekliftir çünkü onun yaptığı işleri yapacak 25 yaşlarındaki bir oyuncunun bonservisi 15'den başlayacaktır. Son olarak Fernando gitsin Tolgay gitsin yorumunu yapanlara hiç katılmıyorum. Birbirleriyle alakası olmayan 2 tarz. Tolgay çok beğendiğim bir oyuncudur o ayrı bir konu ama bu yazının başlığı Belhanda'yla alakalı olsa o zaman Belhanda gitsin Tolgay gitsin yorumları üzerine değerlendirme yapılabilirdi çünkü benzer futbolcular. 2. yarı Fernando'nun bu takımın bana göre vazgeçilmeyecek ilk oyuncusu olduğunu hep birlikte daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 8 numarada yapamadı diye eleştirmedim. 6 numaralı bir düzenin oyun yapımızda yeri olmadığı için yazdım. Yoksa Fernando elbette pozisyonunda iyi futbolcu. Ama bu profilde bir isme yer kalmadı.

      Sil
  9. geçen sene olsa asla kaybetmeyelim derdim muhtemelen sende derdin. ama bu sene doğru teklif gelen herkese güle güle diyebiliriz. belhanda ya da birisi 15m verse hayır mı diyeceğiz hemen gidebilir (kendisi sevmediğim veya beğenmediğim sonucu çıkmasın) Fernando maaş + yaş + performans olarak gitmesi gereken oyunculardan. ben onun yerine birisini almaktansa genç oyunculara şans verilmesinden yanayım. orta saha emre belhanda ndiaye olsun yedeği atalay mustafa olsun. ne kaybederiz???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda için hayır derdim, Fernando için diyemem. Bu da tamamen oyun düzenimizle alakalı :(

      Sil
  10. Her oyucu gidebilir. Özellikle ekonomik durumumuz düşünüldüğünde. Fernando Belhanda Faghouli hatta Mariano içinde geçerli. Fernando özelinde Psg eğer oyuncumuzu istiyorsa elini cebine atacak. 10 milyon eurodan kapıyı açmaları gerek. Oyunun yönünü değiştirme konusunda , yer tutma, şok pres ve güç konusunda iyi bir oyuncuyu 6 milyon euro gibi bir fiyata bırakacak değiliz. Ne oyunculara ne paralar gömmüşken Fernandoyu 6 ya bırakırsak tarihteki en büyük kazığı yemiş oluruz.
    Lütfen Belhandaya 15 milyon euro diyorsunuz Fernandoya 6 ya olur diyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arap ve Çin hariç kimse fernandoya 10 vermez. PSG as oyuncu arasa 30 da verir 40 da... ama psg kısa vadeli yedek oyuncu ariyor 10 çekersen fernando yerine listesindeki diger oyuncuyu alır. Fernando ile yollar zaten yazın ayrılacak.

      Bütün yabancılarımızı arap pazarına satamayabiliriz bunu unutuyoruz...

      Sil
    2. Arap ve Çin istiyorsa normalde zaten 18 den aşağı düşmememiz gerek. Demba ba 16 yı gittiyse Fernando çok rahat görür bu rakamı. Motta bile deli rakama gittiydi İnter ve Psg kulüplerine. Psg istiyorsa 10 milyon euro yu verir. Özellikle bu dönemde Fernando gibisini bulamazlar ve bu onlara şampiyonlar ligine mal olur. Eğer bir hata yapıp 6 milyon euroya verirsek büyük haya yapmış oluruz. Şuan takımdaki en kaliteli ve en iyi oyuncu. Sen bu oyuncunu bedavaya verir misin.
      Fernandonun genç hali Keita kolaysa bulsun Keitayı.

      Sil
    3. Fernando için maksimum 6-7 milyon görülür, fazlasını imkansız görüyorum.

      Sil
    4. O zaman Psg gider başka kapıya. 4 sene Fernando yu her transfer sezonu aradık şimdi bulmuşken göndermek olmaz. Bir 4 sene daha ortasaha arayıp durmayalım. Premier leagute 6-7 yi gözden çıkartacak zaten bir ton kulüp var. Psg Fernando gibisini nerden alacak.

      Sil
    5. Ben Fernando'dan sakatlığından döndüğünden bu yana beklentimi alamadım maalesef.

      Sil
  11. Teklif varsa gerçekten hemen satılmalı. Sahada varlığı yokluğu farketmez oldu ciddi bir düşüş icinde.yerine alınacak oyuncu ise oyun kurabilecek biri olmalı. Yani belhanda nın alternatifi değil belhanda alınacak oyuncunun alternatifi olmalı. Belhanda yı ben gerçekten sahada görmek istemiyorum artık. Saçma sapan yerlerde top kayıpları gereksiz bir laubalilik.ocak ayında yerine iyi birini bulmak zor ama sezon sonu umarım gönderilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var mı bilmiyorum. Geleceğini de pek düşünmüyorum aslında. Çin / Arabistan belki ama Avrupa zor. Bu pozisyon ölüyor.

      Sil
  12. Fernando ve Belhanda'yı satıp iki tane dinamik scout işi 8 numara alalım. Scout işi demek illa isimsiz demek değil. Keşke mariano ve maicon'u da satabilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dediğin Ocak ayı için zor, yaz ayları beklenmeliydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir