1 Ocak 2019 Salı

Sadık Çiftpınar'ın adının anılmadığı bir Türk takımı kalmadı sanırım


Sadık Çiftpınar'ın adının anılmadığı bir Türk takımı kalmadı sanırım. Beşiktaş / Fenerbahçe temelinde haftalardır konuşulan bir transfer. Geçenlerde Serdar Aziz'in olası ayrılığına karşı bizimle de adı geçmişti. 

Malatyaspor bu işin kazananı olacak. 2 milyon avro beklediklerini söylemişler, takas iddiaları için de açık kapıları var. Kulüplerin Sadık Çiftpınar'ı olmazsa olmaz görmesi daha da enteresan. "Nasıl olsa x'den kötü olmaz" diyerek transfer yapılmaz. Biz de bu hatayı forvet iddialarında Eren Derdiyok'u örnek göstererek yapıyoruz.

Anadolu açısından kıymetli bir stoper. Mücadele özelliği çok yüksek, tekmeye kafa uzatan, oynadığı takımda liderlik özelliği olan, çalışkan, cesur, agresif bir stoper. Klasik stoper özellikleri bunlar, bu özellikler üzerinden büyük bir takımın transfer yapmaması gerektiğini düşünüyorum.

Ahmet Çalık'ı Gençlerbirliği döneminde daha önde tutuyordum, yaşı da daha gençti ama yine bu özellikler üzerinden iddialı bir futbolcuydu. Galatasaray'da da yapamadı, bu özellikler yetmedi. Geriden oyun kurmak, top tekniği, pozisyon alması, yetersizlik sorun oldu. O daha da genç yaşlarda Gençlerbirliği'nin kaptanıydı. 

Sadık Çiftpınar, Galatasaray altyapısından yetişmiş bir isim. Bu kontenjanı düşünerek dahi transferini istemezdim. Elimde zaten Ahmet Çalık var, 2. bu tarzda bir futbolcu istemem. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise yarışa girmiş gibi görünüyor. Umarım bu iki takımdan biri transferi tamamlar.

Serdar Aziz'in öneminin altını tekrar çizelim. Bu adamın yerini herhangi bir yerliyle doldurmak gerçekten imkansız. Çağlar Söyüncü'yü alamayacaksınız, Ömer Toprak'ı alsanız ben yine Serdar Aziz'i ön planda tutarım. Yerli stoper için 2. bir örneği yok, haliyle de takımdan ayrılabileceği açıklandığında diğer takım taraftarının heyecanını görmüştünüz.

22 yorum:

  1. Hoca peki hangi kafayla serdarı göndermeyi karar verdi tamam bu adam sık sakatlaniyor ama bugün en kaliteli yerli stoper konumunda,milli takımda da böyleydi hoca, sorunu çözmek yerine kesip atardı şimdi de böyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göndermeye karar vermedi bence, aksine mesaj vermek istedi. O mesaj da yerine ulaştı.

      Sil
  2. Serdar Kesimal, Bekir İrtegun, Ali Turan daha bu tarz sayılabilecek birxok isimden daha iyi olmaz. Yanlış hatırlamıyorsam Malatyaspor'da bile zaman zaman eleştiriliyordu ciddi ciddi taraftarlar tarafından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekir İrtegün yine bek özelliğiyle Fenerbahçe'de uzun yıllar tutundu ama rotasyondan ötesini göremedi.

      Sil
  3. Serdar'la ve Ozan'la sözleşme uzatmak lazım ama boşverin biz Elanolara stadyum maketlerine avukat ve danışmanlara hiç oynamamış adamlara tarıklara para akıtalım Gomise Serdara Ozan Riberye Sasa İliçe para yok Selçukla uzatalım onun yerine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sasa Ilic'i nereden andın :)

      Sil
    2. 550 bin euro alan İliç zam istedi diye yok pahasına (900bin euroya) Salzburg'a sattık. Aynı dönem Necati Hakan Ümit 2 katını alırken.

      Sil
    3. Zam istemedi aslında. Menajerinin oyununa kurban gitti.

      Sil
  4. Sadık Çiftpınar bizim için altyapı kontenjanindan sayılmıyor. bu kural minimum 3 yıl altyapida olmasinı gerektirir ve Sadık bunu karşilamiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayılıyor, hatta Efecan Karaca da sayılıyor.

      Sil
  5. Alican Tekin arkadasa katiliyorum. Onun saydiklarina ek Veysel Sari, Tarik Camdal gibi ørnekler var bizde. Sadik Ciftpinar, Levent Gulen, Ahmet Calik, Ahmet Oguz, Ugur Ciftci vs bunlarin kaliteleri belli. Ben Ahmet Calik'i da begenmiyorumdum Genclerbirligi'nde oynarken. Bazi futbolcular var, onlarin kalitesini genc yaslarina ragmen gørurusunz, farkli olurlar. Serdar Aziz gencliginde Avrupa'da oynayacak kaliteyi gøsteriyordu.En kaliteli yerli stoperler ( formuna bakmadan)
    Serdar Aziz
    Ozan Kabak
    Ømer Toprak
    Caglar Søyuncu
    Merih Demiral

    Ertugrul Ersoy belki zamanla onu da sayarim. Ama mesela Kaan Ayhan'i ilk 11 oyuncusu olarak gørmuyorum ne buyuk takim nede milli takim icin.Her ne kadar formlari gerilemis olsa da Semih Kaya ve Egemen Korkmaz'i bile daha ønde tutarim Sadik Ciftpinar'dan.
    Serdar Aziz-Miranda-Ozan Kabak'li 3'lu savunma en az 2 sene is gørur ve stoper sorunu cekmeyiz. Bakarsin Fernando zamanla stoperlesir ve Miranda'dan sonra 2 sene bir de o idare eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadoluda yıldız olur bu isimler, büyük takımlarda olmaz. Bazı isimler Anadoluda parlar ama büyüklerde de iş yapacağını bilirsin. Sadık Çiftpınar o isimlerden değil.

      Sil
  6. Şu an alınabilecek tek yerli stoper Merih ama onu da uyuz alanya başkanı iyi paraya satar.Merih gençlerbirliği dönemindeki Ahmet'in de önünde bence.Baya potansiyeli var ve bunu yansıtıyor.Ligin en iyi 3. yerli stoperi bence.İlk ikisi bizde.Sadık da asla yüksek seviyelerin oyuncusu değil.Anadolu takımında oynarken ondan çok daha iyi olup büyük takımlara gidince rezil olan bir çok isim var geçmişte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanya'da kiralık o, Sporting futbolcusu normalde. Ama bu yükselişin ardından oradan da almak çok zor.

      Sil
    2. 3.5 milyon euro serbest kalma bedeli varmış

      Sil
    3. Bence kullanılır, yeni sezon için düşünülmeli.

      Sil
  7. Ahmet Çalık Sadıktan daha iyi. Bjk karsisinda bunu da gorduk. Siritmadi. Demek ki galatasaray seviyesinde bir "yedek" imis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de daha iyi. Ama bu isimlerden fazlasını bekleyemezsin, bir sınır var.

      Sil
  8. 31 mayista sozlesmesi biten her kuluple görüşüp haziran icin imza atabilecek Sadık'ı 1.5m + bonservisiyle yigithan + 1.5 yillik kiralik barış karşılığı satiyor millet.

    Biz Sadık'ın bir iki gömlek milli stoperi daha 1.5 yıllık sözleşmesi varken sözleşmesi biten Sadık değerine indirdik ya I Love you hocam buyuksun kurtsun bu transfer işinde.

    Felipe'ye 3.5m $ verip aldırdın kavga edip bedavaya brezilyaya gonderdin 6 ay sonra. Ama sozunden cikmayan ahlaksiz iki yuzlu oyunculara dokunmadın... hayatinda bir tane karakterli fikrini soyleyen yağdanlık gibi davranmayan yardımcın oldu mu acaba?

    Ersun'un Denizli A.gucu dönemi yardimcilari Mesut Bakkal Kemal Özdeş. Terim'in yardimcilari Mufit Erkasap Oguz Cetin Hasan Sas Umit Davala vs. tej başlarına antrenorluk kariyeri olmayan kimse tarafindan antrenörlüğe seçilmemiş kişiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugünden atamıyorsun o imzayı, Türkiye'de o kural geçerli değil :(

      Serdar Aziz konusunu trilyon kez anlatsam da anlaşılmayacak belli ki, o yüzden kısa keseyim. O da anlaşılacak ama. Serdar Aziz'in tavrından anlaşılmadı belli ki.

      Sil
  9. Cenk antepten bjkye sozlesmesi bitmeden ocak ayında imza attı diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir