1 Ocak 2019 Salı

SC nostalji #105; Mustafa Sarp


İyi niyetinden kuşkumun olmadığı futbolcuları güzel hatırlıyorum. Mustafa Sarp da o isimlerden biri. Daha çok yapamadıklarıyla hatırlasak bile yeteneği dahilinde verdiği mücadeleden kuşkum yok. 2 sezon geçirdiği Galatasaray'da da bu mücadeleyi sonuna kadar vermiştir.

Galatasaray yeterliliğinde olmadığını ben de düşünüyorum. Rijkaard'ın Galatasaray'a geldiği 2009 / 2010 sezonunun bonservissiz transferlerinden biri. Söz konusu Rijkaard olunca total futbol, 4-3-3 ve orta sahanın pas / teknik özelliği konuşulur. Biz ise bu yeterlilikten oldukça uzaklardayız.

Rijkaard'ın da Mustafa Sarp, Barış Özbek ya da Ayhan Akman gibi isimlerle yapabilecekleri sınırlı. Elano gibi isimlerden fark yaratmasını bekleseniz bile ondan yana da hayal kırıklığı yaşadınız. O sezon Galatasaray formasıyla 49 maçta 4 gol 3 asisti vardı. 

Sezona da fena başlamamıştı. Bir noktada sürpriz golcüydü ve hırsından formayı parçaladığı fotoğrafları paylaşıyorduk. Ne zaman ki işler kötüye gitmeye başladığında Mustafa Sarp'a sezonun ihalesini bıraktık. Oysa yapabilecekleri belliydi, onu da yaptı.

2010 / 2011 sezonu ise takım genelinde çok büyük bir hayal kırıklığı. Sezon başında kurulan kadro itibariyle başarısızlık kaçınılmazdı. Sezonun genelinde de Mustafa Sarp / Barış Özbek / Ayhan Akman'lı "bam" diye nitelendirilen orta saha ile o sezonu hatırlarız. 

Rijkaard gitti, Hagi de gitti ve Bülent Ünder'le sezonu tamamladık. O sezonu ise 27 maçta 2 gol 4 asistle tamamladı. Aklımda kaldığı iki an var. Biri ligin ilk haftasında Sivasspor'a attığı gol, diğeri ise "lan Pino". 

Fatih Terim takımın başına geldiğinde ayrıldı, o sezon Samsunspor'a transfer oldu. Sonra da dolaştı zaten, özellikle Bülent Korkmaz onu yanından pek ayırmadı. Hatta Galatasaray'a transferini de sağlayan o diye biliyorum. 

Bugünlerde de Antalyaspor'da Bülent Korkmaz'ın yardımcı hocası. Teknik adamlık noktasında potansiyeli olduğu, taktik bilgisinin iyi olduğu söylenir. Ön yargı kurmamak lazım. Bülent Korkmaz'ın adı Galatasaray'la anıldığında teknik ekipte yine yer alacaktı.

15 yorum:

  1. Benim için kornerlerde arka direkte atılan goller artık Mustafa Sarp golü olarak yer etti belleğimde. Birisine golü anlatırken de bu ifadeye kullanıyorum. Hala da bir duran tip planımız yok gollerimiz genelde Mustafa Sarp golleri. Bence kesici bir çapa rolü için çok iyi isimdi. Mentali ve oyun okuması fena değildi. As oyunxu yerine rotasyon oyuncusu olsaydı çok daha fazla sevilirdi Galatasaray'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kornerlerde arka direkte atılan goller deniliyorsa bence ilk isim Capone olmalı :)

      Sil
  2. Kendisiyle ilgili en unutamadığım anı, 2009-2010 sezonunda son dakika golü yiyerek Basakşehir (o zamanki ismi ile IBB) ile 1-1 berabere kalmıştık. O golden sonra hakeme sinirlenip formasını yırtmıştı. Futbolculuğu tartışılır ama hırsı kesinlikle üst seviyeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte tam da bu yüzden kötü anmıyorum, elinden geleni yaptı çünkü.

      Sil
    2. Hatirliyorum o maci.. 88.dakikada Hasan Ali Durtuluk diye bi adam atmisti. Pardon forma numarasi 88di ama dkyi hatirlamiyorum. Abdullah Avcinin ustunde krem rengi bir kaban vardi. Hasan golden sonra hocasinin ustune atlamisti. Lig tvde hasan ali kabani sevmis hocam diye espri yapiyordu halinden memnun yorumcular.

      Sil
  3. Rijkard döneminde gayet basariliydi. Hata yanında iki tane daha kendisine benzer isimle oynamamizdi. İki ayağı iyi isimle birlikte tek başına orta sahada mücadele yönünü kaldırabilecek bir oyuncuydu. İyi hatırlarım ben de kendsini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapa rolünde olurdu, önünde iki tane daha hücumcu ismin de arkasını toplardı.

      Sil
  4. büyük eleştiri alırdı. şu an yerine oynayan fernando'ya ise toz kondurmuyorlar. akıl yok sende mustafa. neden insiyatif almaya çalışıyorsun. pas hatalarında küfür yiyorsun. fernando gibi saklansana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamayacağı işleri yapmaya kalktı, biraz da sorumluluk ona baktı aslında :)

      Sil
  5. Bulent'in adami caliskan gol sezgisi olan topsuz oyunda gole yakin adamdi ama orta saha olarak vasat bile değildi. Sikinti ayni mevkideki diger adamlarinda düşük kalibreli olmasıydı Barış ve Ayhan. Linde sakatti zaten surekli. Ahmed Barusso??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir görevi olmalıydı, o rolde de alternatif olurdu.

      Sil
  6. Rotasyon oyuncusu olarak kalması gerekirken bir anda kendini as futbolcu olarak bulan ve doğal olarak da Galatasaray adına yetersiz kalan bir isim oldu.Hırsı ve mücadelesine laf yok ama sadece hırs ve mücadeleyle olmuyor bazı işler.Anadolu için ideal, bizim gibi takımlar için rotasyondan ileri gidemeyecek bir futbolcu tipidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinden geleni yapması onu kötü anmamam adına bir sebep.

      Sil
  7. Benim aklima bir ramazan ayında bjkye attigi arka direk golu gelir. 3-0 yenmistik. Iftar icin davetliydik, ben cok israr edip gitmemek isteyince babam uyduyuda bizle beraber goturdu orda izlemistik beraber. Ramazan miydi emin degilim.ya ama.aksam.yemegi vardi ben yemek yerine maci izlemistim. Bir iki haftaya 22 yasina girecegim vay be. Ben de buyudum yaslandim biraz galiba.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir