10 Ocak 2019 Perşembe

Semih Kaya & Galatasaray, bu transferin gündem olması beni şaşırtmaz


Çekya basınının iddiasını yazalım. Sparta Prag'ın takımdaki maliyeti düşürmek adına Semih Kaya'yı takımdan göndermek istediği söyleniyor. Yıllık maaşının 1.5 milyon avro civarında olduğu söyleniyor ve bu maliyet nedeniyle de bonservisi için ciddi bir rakam istenmeyecekmiş.

Semih Kaya'nın oynadığı 12 maç var. Başlarda ilk 11 olsa da son zamanlarda forma istikrarını kaybetti. Sparta Prag kariyeri de istikrarsız ilerliyor. İlk imza attığında yaşadığı sakatlık yüzünden uzun bir ayrılığı olmuştu. Sonrası da çok dalgalı ilerledi ve ön plana çıktığı zamanlar olsa da Sparta Prag'ın beklentisini karşılayabildiğini düşünmüyorum.

Galatasaray'ın gündemine gelebileceğine inanıyorum. Transfer politikamıza bakıyorum da Emre Taşdemir'in gündem olduğu ortamda Semih Kaya da mutlaka düşünülür. 2 stoper hamlesinden bahsediliyor, biri yerli olabilir. 3 yabancı hakkı boş ve bunlardan 2'sinin forvet için kullanılması olası.

Semih Kaya'nın karakterine ve Galatasaraylı duruşuna hiç lafım yok. En çok eleştirildiği, yerden yere vurulduğu ortamda bile "eyvallah" dedi. Galatasaray'dan da hiç sorun çıkarmadan, hatta ciddi bir bonservisle ayrıldı. Sparta Prag'da Galatasaray'da kazandığından daha az kazanıyor, bu ayrılığı kulüp istediği için yaptı.

Ben o dönemde "piyango" demiştim. Çünkü ayrılığını pek düşünmüyordum ve Semih Kaya'yla yola devam etmek zordu. Sakatlık eşiği maalesef düşük ve sakatlıktan her geri dönüşte de biraz daha geriye gitti. Fatih Terim ve Mancini onun için bir şanstı ama sonrasında gelen teknik adamlarla çıkış sağlayamadı.

Şu sıralar 27 yaşında. Hala genç diyebileceğimiz bir yaş, bunun yanında altyapı avantajı da var ama bu transferin Galatasaray'a getirebileceği pek bir artı yok. Serdar Aziz'in yerini dolduracak isim olmadığı düşüncesindeyim. Rotasyonu doldurma noktasında bir hamle olabilir, fazlası değil. Bu noktadan sonra onun da çıkış yakalaması, ilk Galatasaray dönemine dönüşü benim için sürpriz olur.

Yine de bir noktada girer gündeme, hiç şaşırmam. Sparta Prag'ın onu bedelsiz kiralayabileceğini düşünüyorum. Serdar Gürler için de bu geçerliydi ama Galatasaray o transferi düşünmedi. Semih Kaya'nın durumu farklı, stoper düşünülüyorken stoperlerden birinin Semih Kaya olması en azından beni şaşırtmaz.

18 yorum:

  1. Ahmetden tek farki alt yapidan cikmis olmasi,semih gittikten sonra galatasarayliligini surekli dile getirmis,surekli uzaktan destek cikmis tek turk oyuncu ama yillardir hep geriye dogru gitti,tekrardan gelip hem maas vermek hem performans anlaminda serdarin yanindan bile gecemeyecegi icin hic gerek yok bu transfere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir farkı da sağ bek gibi oynayabilmesi. Çalık'a göre daha hızlı ve hareketli.

      Sil
  2. Kesinlikle isterim gelmesini.Ses çıkarmadan yedek de olsa hiç kadroda da olmasa onda hepimizin Galatasaray efsanelerinde görüp hayran olduğumuz bağlılık ve sadakat var ve o bizim evladımız. Sahip çıkarak Terim ile birlikte yükselmesini ummak kimseye saçma gelmesin bence. Kaptan dönmeli yuvasına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok mühim görmem, gerek yok çünkü.

      Sil
    2. Ben mühim görürüm. Silip atılacak bir futbolcu değil çünkü.

      Sil
    3. Bazı sembol isimler önemli bence de ayağa kalkarsa önümüzdeki 5 senenin ağabeyi konumunda olur ve diğer altyapı oyuncuları da benimser karakteri buna müsait kastım buydu. Oyun olarak evet geriledi fakat o dönemde kim parıldadı Allahaşkına ekipte nazlıydı ve düşüş hepsindeydi kısaca hoca isterse emre için düşündüğümün fazlası semih için geçerlidir illa olmalı demiyorum karar hocanın ki olursa da iyi olsun isterim

      Sil
    4. Ocak ayının konusu değil bence bu. Hoca isterse elbette yok demem. Emre Çolak'la da aynı kefeye koymam Semih Kaya'yı. Semih Kaya adamdır.

      Sil
  3. Ben gelmesini isterim yerli ve dahasi alt yapıdan... Çok büyük bir maliyeti olmayacaktir ve takıma aidiyeti yuksek. Ayrıca Fatih Terim varsa işin ucunda neden olmasın derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapıdan alttan da isimler geliyor ama. Semih Kaya yer doldurur, fazlası zor.

      Sil
  4. Sene sonunda bonservis elinde gelir kapımız acik...

    YanıtlaSil
  5. semih kaya'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. ilk 4 sene özelikle fatih terim ile ilk 2 sene iyi katkı verdi. sonraki 2 yıl ise sakatlıklarının da etkisiyle performansı çok düştü kabul ama takım olarakda çok kötüydük. 4. ve 6. olmuştuk. takım savunması filan da çok kötüydü ama tabi bireysel olarak stoper olduğu için semih'e de fazla ihale kaldı. ben dönüşünü isterim. kesinlikle kötü stoper değil. hele ki ahmet çalik benzetmeleri çok saçma ve yersiz. ucl'de yarı final'in kapısından döndüğümüzde tandem semih-dany idi. gelirse fatih hoca ile birlikte toparlanabilir. hiç yoktan 3. ya da 4. stoper olabilir ve bence hoca bu transferi ister.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuvadan olana kapı kapatılmaz...

      Sil
    2. Tepkiler çok abartıldı, o konuda hak veririm. Ama performans ve yeterlilik yerlerdeydi maalesef.

      Sil
  6. Yabanci kurali degisecek kisa yada orta vadede. Altyapidan cikan her oyuncu Ozan kalitesinde olamayacak bunu unutmamak lazim. Elindeki kaliteli yerlileri korumak lazim. Genc yerli ve gurbetçileri pestili(sakatlik vs) çıkmadan (malik emre tasdemir) kovalamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sene sonu bakılır bu işe. Belki Çalık gider, öyle gelir. Şu an zor.

      Sil
  7. Pırlanta gibi çocuğa ''Keşke kör olsaydın.'' bile denildi.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da eyvallah kardeşim dedi. Böyle büyük bir karakter.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir