25 Ocak 2019 Cuma

Serdar Aziz / Tolgay Arslan takası iki takım adına da kazan kazan olmaz mı?


Tolgay Arslan ve Serdar Aziz için Fenerbahçe'nin ilgisinin olduğu bir gerçek. Bu futbolcuların transferi sadece Fenerbahçe üzerinden konuşulsa da atlanan bir durum var. Fenerbahçe de takası zorluyor, büyük bonservisler verebilecek durumları yok. Haliyle de bu transferleri gerçekleştirmekte zorlanıyorlar. Yarın ne olur bilemem tabii.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın bu iki futbolcu için bonservis beklentisi büyük. 4-5 milyon avro'lar konuşuluyor, bunu da Türkiye'den herhangi bir takımın karşılaması zor. Hal böyle olunca da tek ihtimal bu iki ismi kafa kafaya takas yapmak gibi. Bu transferden her iki takımın da kazanç sağlayabileceğini düşünmekteyim.

Belli ki bu futbolcular mevcut takımlarında devam etmeyecekler. Ocak transferinin de kapanmasına az süre kaldı ve beklenen bonservislerin karşılanması güç. Bu iki isim de yurt dışına gitmeye soğuk bakıyor, Fenerbahçe dışında kimseyi konuşmuyoruz. Bana sorarsanız bu takas düşünülmeli, yapacak bir şey de yok gibi.

Beşiktaş'ın Serdar Aziz'e hayır diyeceğini düşünmüyorum. Mirin'i almış olsalar dahi Roco'u pek düşünmüyorlar, ilk ciddi teklife de Vida'yı satmaları oldukça olası. Ozan Kabak'ı bir kenara bırakıyorum, Serdar Aziz bu ülkenin en iyi yerli stoperi ve Şenol Güneş de kendisinin eski hocası. Beşiktaş'a önemli katkıları olur.

Tolgay Arslan ise çok yetenekli bir orta saha. Son zamanları düşüşte gibi görünse de yeniden ayağa kalkmaya ihtiyacı var. 28 yaşında, kariyerinin en iyi olması gereken zamanlara gekiyor. Ne tam 6, ne tam 8, ne de tam olarak 10 ama hepsinden var. Top tekniği, oyunun iki tarafında vereceği katkı mühim. Orta sahaya böyle bir yerli alternatif çok iyi olurdu.

Bu takas ihtimalini düşünmek gerekiyor. Bonservis beklentileri istedikleri ölçüde karşılanmaz, futbolcuların da ülke dışına çıkmaya pek niyeti yok. İpler de kulüplerinde olduğuna göre burada kulüplerin aksiyon alması lazım. Şahsen ben Tolgay Arslan'ı Galatasaray'da görmek isterim, aynı durum Beşiktaşlılar için de geçerli.

24 yorum:

  1. Şenol güneş eksi hocası yazmışsın üstad. Yine çok güzel bir yazı eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bence bu takasa Gokhan Tore’yide ekleyelim anca bir serdzr aziz eder bu iki oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. en iyi yerli stoperle 178 maç 0 gol 0 asist tolgay denk değerde değiller.

      Sil
    2. Tolgay'ın potansiyeli ve yeteneği bence en olur iş. Diğer türlüsü akla gelmiyor.

      Sil
  3. Yıllar önce Ahmet Yıldırım-Ayhan Akman takası gibi mantıklı bir hamle olur. Biz uzun vadede yararlı olabilecek bir box to box kazanırken, onlar kısa süreli savunma jokeri kazanmış oldu. Ayhan'ı BJK taraftarı istemiyordu Ahmet de yedek kalmak istemiyordu. Hem istek hem de ihtiyaç yerine geldi bu takasla. Gerek Şenol Güneş, gerek Fatih Terim gerçekçi isimler Tolgay-Serdar değişimine olur verirler ama yönetimler cesaret edebilir mi pek emin değilim. Bu tür bir takasın bizim için bir diğer önemi Sinan dışında 11'i zorlayacak ve kenardan gelecek isim kalmadı Tolgay bu anlamda da gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada Beşiktaş kısa vadeli, biz ise uzun vadeli kazanmıştık. Seyreyle maziye yazıp üzerine konuşulur aslında :)

      Sil
  4. Tolgay'i Galatasaray'da görmek isterim büyük iş yapar kesinlikle... Ama Serdar'in gitmesine bir türlü gönlüm razı olmuyor. Böyle buyuk bir karakteri göz göre göre elimizden kaçırıyoruz. Fatih Hoca kesinlikle yanlış yapıyor bu meselede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoca yine egosunun kurbanı. yönetim affetmek istiyor diye inat etti. geleceğin kaptanı olacak adamı sildi.

      Sil
    2. Serdar Aziz'in anında Fenerbahçe için yanıp tutuşmasına da benim gönlüm razı olmuyor.

      Sil
    3. Serdar'in açıklamasını okudum her şeyi olduğu gibi anlatmış tüm açıklığıyla... Yanıp tutuşma gibi bir durum olsa alacklarini bahane edip çeker giderdi. Bu meselede bile büyük karakter gösterdi. Bunu da görüp affetmemiz gerekiyor. Zaten ortada affedilecek bir durum da yok

      Sil
    4. Fatih Hoca'yı dinleyin derim bir de.

      Sil
  5. maaşların ödenmediği kulüpte kazan kazan değil kaybet kaybet olur aga

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye maaş isyanı yok, kimse konuşmuyor. Borçtan bahsediliyor ama ortada rakam yok. Borç çıksa şaşırmam, o ayrı konu.

      Sil
    2. türkiyede yöneticilerin elinde medya ortaklığı ile oyuncuyu kötü gösterme durumu var malumunuz.hele yerli oyuncuysan daha kötü.haliyle kötü yöneticilerin elinde bir koz bu, oyuncuyu paracı gösterme kozu.daha yakın zamanda gomise yaptılar bunu.oyuncu medyada güçlü değil.misal tarık çamdal vakıasında herkes tarık çamdala küfrediyor değil mi?oysa küfretmeleri gereken kişi tarıkla o sözleşmeyi yapan yöneticiler olmalı.yöneticiler medya aracılığı ile olayı tarıka yönlendiriyor.ve kendileri kurtuluyor.

      onunçün türkiyede maaşlar ödeniyorsa o kulüp iyi yönetiliyordur.alacaklarına karşılık bonservisini eline aldı haberlerini çok duyarız.özetle türkiyede indiragandi ve cebellezi yi genelde yöneticiler yapar.

      oyuncu ve hakem eleştirisi yöneticileri eleştirmemek ve yöneticileri gözlerden saklamak için yapılan yorumlardır genelde.

      Sil
    3. serdar aziz e 2 milyon avro maaş borcu olduğu açıklandı.herhalde manageri ve serdar aziz yalan söylemiyordur bile bile.galatasaraydan borcumuz yok açıklamasıda gelmedi.hem maaşını verme hem bonservis talep et.bu nası iş aga.
      türkiyede yönetici sorunu var hocam

      Sil
    4. Kim açıkladı, menajerine neden bu kadar güven :) Yönetici sorunu var da ben de diyorum ki, madem böyle bir alacağı var yaptırım uygulasın.

      Sil
  6. Tolgay Serdar takasında kazanan net Beşiktaş olur.

    Tolgay rotasyon oyuncusu olur Serdar' a göre daha kısa futbol hayatı kaldı.

    Serdar beşiktaşta as oynar Tolgay'dan daha uzun süre net katkı verir.

    Hz.Terim'in hikmeti kendinden menkul (başkan ve albayrak bile bilmiyor) sebeple gönderdiği adamın hesabı bir Allah'ın kulu soramıyor. Çalışma kültürü nedir bunu Terim gibi Isviçre maçında vukuatı belli adam söylüyor bi de. Korkaksiniz... Güçten korkuluyor bu ülkede...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kırık burunla oynayan serdar ve yakından tanıyan herkesin iyi bir insan olduğunu söylediği eren çalışma kültürüne uymuyor! ama sinan gümüş ve tarık çamdal uyuyor! hadi be fatih hocam..

      Sil
    2. Hz. Terim falan boş yorumlar, eleştirinin dahi bir tarzı olmalı. Taa nerelere inilmiş :)

      Sil
  7. fernando, donk, ndiaye, belhanda, selçuk, celil. 6 oyuncu saydım. napcaz tolgay'i. serdar'in alacaklarinı öde, yazın yurtdışına 5m€'ya sat. ha çok istiyorlarsa fiko efendi, tolgay artı 3m€ versin bakalım belki bi düşünürüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın yurt dışına 5'e gitmez, süreci kötü yönettik çünkü. Orada eleştiririm işte herkesi.

      Sil
  8. Sinsi başkanları bunu kabul etmez.Beyefendi bir başkanları olsa transfer kesin olur derdim ama

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir