14 Ocak 2019 Pazartesi

Seyreyle maziyi #47; Fatih Terim / Bruma daha uzun yıllar bir arada çalışabilseydi?


"Ya yaşanmasaydı" tarzı konular hakkında düşünmeyi ve konuşmayı seviyorum. Bir örnek vereyim, Hagi / Misimovic kavgası olmasa ve Misimovic takımda kalmış olsa, ertesi sezon Fatih Hoca göreve geldiğinde Misimovic'den nasıl katkı alırdı? 

Bruma transferi de böyle değil mi? Galatasaray adına büyük bir yatırımdı ve bu transfer için Fatih Hoca da çok ısrarcıydı. Maalesef sadece 1 aya yakın bir süre çalışabildiler. Bruma o dönemde 18 yaşında önemli bir yıldız adayıydı. Gün itibariyle o potansiyeline ulaşamadı ama Fatih Hoca'yla daha uzun çalışabilseler hangi noktaya gelirdi?

O dönem Bruma'nın en önemli handikabı 6+0+4'lük yabancı kontenjanıydı. Buna rağmen hoca kendisine ısrarla şans veriyordu. Mancini'yle de şanslar buldu ama Fatih Hoca dönemindeki kadar olmadı. Ocak ayında yaşadığı büyük sakatlık ise gelişimini büyük oranda geciktirdi diyebiliriz. Sonrası daha da fena.

Önce Prandelli soğuk baktı, devamında Hamza Hamzaoğlu da Bruma için ısrarcı olmadı. O vakit de 5+3'lük bir yabancı kontenjanı vardı ki yine bu tarz isimlerin oynaması adına büyük engeldi. O da ertesi sezon çareyi takımdan ayrılmakta buldu. Sociedad günleri de çok parlak geçmese bile en azından mental anlamda çok daha olgun şekilde geri döndü.

Riekerink'i şans görüyorum, Bruma o sayede önemli bir gelişim sağladı ve Leipzig transferini gerçekleştirdi. Kendisinden beklentimiz çok daha yukarıda olsa da en azından zarar etmedik diyeyim. Büyük bir potansiyeldi, gerçek anlamda kullanamadık diyelim. Diğer konu da Galatasaray'ın ne kadar potansiyel sahibi olursa olsun bir gence 12 milyon avro'lara dayanan bonservis verme lüksü var mıydı?


Bu fotoğraf beni mutlu etti. Eminim ki Fatih Hoca'nın Bruma özelinde büyük hayalleri vardı, maalesef o zamanı elde edemedi. Yine de o kısa zaman zarfında Bruma'nın hayatında önemli bir yer tuttu ve unutamadığı teknik adamlardan biri oldu. Bruma bunu her fırsatta dile getiriyor. Kendisi adına en büyük kırılma noktalarından biridir o ayrılık.

12 yorum:

  1. kariyerini baltaladık adamın

    YanıtlaSil
  2. Fatih Terim değilde. Bu adamın kariyeri yabancı sınırı ve sakatlık. Patlayıcı hızı yüksek olan bir oyuncu için şansız bir sakatlıktı.
    Fatih Terim i çok eleştirsemde yetenek bulmada iyi bir hoca. Ancak o dönem Bruma hamlesi hatalıydı. Yabancı sınırı düşmüş bizim yerli oyuncu almamız gerekirken bir yabancı bir oyuncuya 12 milyon euro verdik. Bu Fatih Terim in o dönemki en büyük hatası. Ne yazıkki Fatih Terim o dönemi çok kötü geçirdi ve bu bize tüm sezona mal oldu.
    Buruma sonra ne yazıkki sakatlıktan dönemedi. Yoksa Manchini de onun için bulunmaz bir fırsattı.
    Şuan hala genç ve kendini geliştirebileceği en iyi kulüplerden birinde. Tabi karşısına Selçuk İnan çıkıncaya kadar. Hem adam Galatasaraydayken altını oydu, adam gidincede bu sefer ayağını oydu. Bu Bruma ve biz şu Selçuktan bir türlü kurtulamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın da erken vedası etken oldu. Israr ediyordu çünkü, etmeye de devam edecekti.

      Sil
  3. garry 9 ediyorsa bruma da en fazla sattığımız paraya satılırdı zaten. aralarındaki beyin farkı o kadar çünkü. 30 milyona gidecek değil ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma çok daha önemli potansiyel. Sorunu şahsi oyunuydu, yoksa oyun aklı fena da değildir Garry'e oranla.

      Sil
  4. Birkaç gün önce Alman medyasında bir röportajı yayınlandı. Orada hocayı sormuşlar, "gençlerle çok iyi iletişim kuran ve onları geliştiren biri" demiş. Görselden yansıyan samimiyeti bu sözlerle dile getirmiş.

    YanıtlaSil
  5. Leipzig maçından sonra Bruma kiralık gelebilir diye düşünüyordum ama olmadı.Ayrıca Riekerink'e de teşekkür etmek gerekiyor çünkü o ısrarcı olmasa yönetim sezon başı Bruma'yı 7 buçuk milyon euroya Psv'ye satacaktı

    YanıtlaSil
  6. O dönem en kaliteli yabancılar bizdeyken yabancı kontenjanı getirdiler . Bruma da ona kurban gitti. Sakatlık ise şanssızlık. Bir sezon şampiyonlar ligi oynasa daha iyi paraya giderdi. Ya da Fatih Hocayla geçirseydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce hocanın gidişi, sonra sakatlık derken en az 2 yıl kaybetti 18 yaşında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir