21 Ocak 2019 Pazartesi

Seyreyle maziyi #48; Sizin için hangisi?


2011 / 2012 ve 2012 / 2013 sezonları Galatasaraylılar adına asla unutulmayacak dönemler. Her iki sezonda yakalanan şampiyonluklar, transferler, oynanan futbol ya da herhangi bir durumla alakalı dahi birçok hikaye konuşulur. Haliyle de insanın aklına o soru geliyor. Bunu Mackolik Twitter hesabı da paylaşmıştı, birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?

2012 / 2013 sezonu kadrosuna bakınca yıldızlar topluluğu görüyorsunuz. Sneijder, Drogba gibi isimleri bir kenara yazın, Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop gibi isimler de o dönem alınabilecek en iyi yerliler değil mi. Transferde de büyük oynamıştık ve neticesinde lig şampiyonluğundan öte Şampiyonlar Ligi çeyrek finali yaşanmıştı.

Yine de benim için 2011 / 2012 sezonu daha kıymetli. Nedeni de o dönem oynanan 4-4-2 ve futbolun verdiği keyif. Müthiş bir 4-4-2'ydi o ve içinde öyle aktörler vardı ki. Melo / Selçuk İnan uyumu, ileride Elmander etkisi, orta saha özellikli kanatları Emre Çolak ve Engin Baytar gibi sayabileceğim birçok unsur var. İyi bir sinerjiydi ve o dönem oynadığımız tüm büyük maçlarda da dominasyonları çok yüksekti.

2012 / 2013 sezonu futbol noktasında aynı keyfi vermedi mesela. Sezona başlarken kamp döneminde Melo yoktu mesela, onu kazanması geç oldu. Hamit Altıntop ve Amrabat gibi isimlere de geç alıştık. Ayrıca Ujfalusi'nin yokluğunda da Dany / Semih Kaya ikilisi her ne kadar beklenilenin üzerinde olsa da bir sorun vardı.

Mesela o sezonun en önemli kazanımı Riera'dır. 2011 / 2012'de beklentiden uzaktı, 2012 / 2013'de ise sol beke çekildiğinde son yılların en iyi sol bek performansını aldık. Sneijder ve Drogba transferlerinin ardından yeni bir kurguya geçtik, 4-1-2-1-2 de belki geçen sezonun 4-4-2'si gibi değildi ama taşlar oturduğunda galibiyet serisi beraberinde geldi. 

Beşiktaşlılar da mesela Sosa / Mario Gomez'li dönemi Aboubakar / Talisca'yı döneme tercih eder. Galatasaray'da da 2011 / 2012 sezonunun verdiği keyif bana göre çok yüksek. En unutulmazı hangisiydi diye sorsalar o sezonu tercih ederim. 4-4-2'de sevilen bir düzen, bugün forvet bulamıyoruz ama o dönemlerde elimizde en az 4 iyi forvet olurdu.

19 yorum:

  1. Tabii ki 2011-2012. Kadro kalitesi 2013'ten daha düşüktü ama oynanan futbol daha dominanttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de oynanan futbol ve o sinerji tarafındayım. Bir de neredeyse haftada 2 maç oynanıyordu, gerçek anlamda bir resitaldi bizler için.

      Sil
    2. 2011-12 kadar dominant olamamamızın nedeni kilit oyuncuların gidişiydi. ujfalusinin sakatlık yaşaması, engin baytarın 12 maç cezası, melonun takıma geç dönmesi gibi etkenler yüzünden o sezon kadar iyi oynamıyorduk

      Sil
  2. 2011-12 müthiş bir sevinçle bitti ama o sevinç anını düşünüp konuşmamak lazım. sezon boyunca aşırı gergin, stresli, öfkeliydim. önüme gelenle küfür kıyamet kavga ederdim. hele süper final zamanı feciydim.

    o yüzden seçimim 2012-13. kadıköy de şampiyon olmuşuz, sinir stres bitmiş, dert yok tasa yok oh mis. o kadar belliydi ki yine şampiyon olacağımız. hiç gerilmedim. şahane transferler yapıldı. cl'de çeyrek final. insan daha ne ister...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper final zamanı herkes fenaydı. Her hafta derbi oynuyorsun, işler de aslında beklediğin gibi gitmiyor ve iş son maça kalmış. Bir daha o süreci yaşamaya cesaret edebilir miyim bilmiyorum :(

      Sil
    2. 12 yaşında falandım o zaman, o çocuk aklıyla o kadar heyecan yoktu ama şimdi olsa izliyemem muhtemelen

      Sil
  3. Her iki sezonda bana göre çok güzeldi. 11/12 mücadele ve hırs uyum ve kadro dengesi bakımından mumla aransa da 12/13 sezonu transferleri ve oyuncu kalitesi bakımından rakipleri düşündüren bir takımdı. düşünsenize kadronuzdaki 2 oyuncudan Real Madrid bile çekiniyor ve korktuğu başına geliyor. hangi takımın karşısına çıksak bir durup düşünüyor takımlar. Türkiye ligi zaten çerez gibi geçti o dönem.

    Benim aklıma başka bir soru geldi konuyla ilgili mutlaka yazacaksın geldiğinde de bu Allan transferinde biz neden 3m euro bonservis (imza parası değil) ödüyoruz sözleşmesi biten adama. bu kadar mantıksız bir iş olabilir mi birileri bize sürekli yalan söylüyor ve birileri de galatasaray sayesinde zengin oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2019 da bitiyor sözleşmesi

      Sil
    2. Sezon sonunda bitiyor sözleşmesi, opsiyonu kullanmışlar maalesef.

      Sil
  4. 11-12 sezonunda futboldan keyif aldık diğerinde ise isimler üzerinden yaşanan bir sinerji oluştu. Burak Yılmaz'ın ŞL performansı örneğin bence gücü kadar şansı da yanındaydı. Öngörülebilir değildi açıkçası 12-13 sezonu. Fakat 11-12 sezonu isterse 10 maç daha play off oynatılsın izlemeye değer bir futbol vardı işin stresi absürt uyduruk federasyonun elinin ayağına dolaştığı saçma sapan uygulamasını bir kenara bıraktığımızda.
    Ve samiyende 2. play off maçını kazansak kalan 4 maçın hiç bir anlamı kalmıyordu ne gariptir ki esir aldığımız maçı kaybettik ve onca seyircinin kadıköyde gene acı bir travma ya maruz kalmasına sebep olduk.
    yakışıyor mu bize:) ışıklar kapalı bide..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11-12 sezonu farklı bir hikaye ve sinerjiydi. Bana özel gelen tarafı bundan aslında. Ertesi sezon CL'de de yürüdük, büyük yıldızlar aldık ama o keyfi bir türlü alamadım.

      Sil
  5. 2011-2012 sezonunun yeri ayridir. Eze eze şampiyon olmuştuk (play off saçmalığıni saymiyorum) çok sağlam ve diri bir takimdik. Devre arası kazım gittikten ve Riera'dan istediğimizi alamadık Emre Çolak ve Engin'in kanat oyunları harikaydı. Elmander in baskısı. İlerde rakibin kafasına basa basa kazanirdik topu. O sezonun futbol anlamında özeti feneri kendi sahamızda yendiğimiz maçtır ilk yirmi dakika o pozisyonlari boşa harcamasak tarihi fark olacakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle oturup saymıştım posizyon sayımızı yaklaşık 17-18 kadardı ve bunun 7 8 tanesi net o günün korkusu yeter izleyenler çile çekti:)

      Sil
    2. Benim izledigim en güzel derbi maçıdır o. Daha sonra daha güçlü kadrolarimiz oldu ama o şekilde ezmedik hiç

      Sil
    3. O gün maçın tarihi fark olmamasını kimse açıklayamaz :)

      Sil
    4. derbi tarihi gs'nin hiçbirini atamadığı fb'nin ise hepsini attığı maçlarla dolu. yapacak bir şey yok, kader.

      Sil
  6. Sneijder ve Burak Yilmaz elinde varken bir takimin çift santrforla dengeli sekilde oynaması münkün değil. Drogbayi yedek bırakacak halimiz yoktu.

    Burak kombini zor adamdi kanat forvet olmaz pas oyununda yok. Sneijder de zor adamdı 2.forvet özelliği kanat özelliği yok savunmaya katkı cok az. 2012-2013 kimyası bozuk takımdı. Terim anladı kaçtı zaten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir