23 Ocak 2019 Çarşamba

Yerli yedek kaleci arıyoruz, İsmail Çipe de bu boşluğu yıllarca doldurabilir


İsmail Çipe'nin en büyük avantajı son yıllarını 2. Lig'de de olsa oynayarak geçirmesiydi. Bugsaşspor, Karagümrük ve Tuzlaspor gibi takımlarda kiralık olarak forma giydi. Galatasaray'a döndüğünde de en büyük avantajı bu "tecrübe" oldu. İyi de bir yaz kampı geçirdi ve düşünülen kaleci transferi rafa kalktı.

Eray İşcan da Galatasaray altyapısından yetişti, yıllarca burada kaldı, şans da elde etti ama gelişim göstermedi. Bu süre zarfında kiralık olarak gitmeyi aklına getirmedi mesela. Hal böyle olunca da 27 yaşında 6 aydır kulüpsüz. Şu ana kadar da x takımla anlaştığı haberi gelmedi. Bu sonu kendisi yarattı diyebiliriz.

İsmail Çipe ise kiralık oynadığı dönemin artısını yaşıyor. İyi de çalıştığına inanıyorum ve kendisine nadiren gelen şansı değerlendirirken hiç sırıtmıyor. İyi olduğu özellikler var. Bunları daha da geliştirmesi halinde iyi bir kaleci kazanmış olacağız.

Galatasaray için yerli kaleci bulmak büyük problemdi. Alınabilecek en iyi yerli kaleciler gelmesine rağmen şans bulduklarında etkili olamadılar. Muslera gibi bir kalecinin ardında beklemek zorundasınız, onun önüne geçmek zor. Bazı seken maçlar oluyor, o ara kaleyi doldurabilecek kaleciye ihtiyacımız var.

İyi açı kapatıyor, uzun boyunun avantajını kullanıyor, topu da oyuna sokma konusunda oldukça başarılı. Buna refleksleri de ekleyelim, Boluspor karşısında çıkardığı müthiş bir top var. Abartmak istemiyorum, belli limitleri olduğu muhakkak ama "yerli yedek kaleci" arıyoruz. İsmail Çipe de bu boşluğu yıllarca doldurabilir.

11 yorum:

  1. yan toplarda gereksiz sorumluluk almaya çalışıyor. İlk geliştirmesi gereken konu yan toplar sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişecektir zamanla. 23-24 oldu belki ama kaleci için hala genç.

      Sil
  2. eksiği çok. aykut erçetin kadar olsun kafi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de inanılmaz beklentilerim yok. Aykut Erçetin son yılların en istikrarlı yedek kalecisi, bu kadar olsa bana da kafi.

      Sil
  3. Dün maçın en iyisiydi. Boyuna göre cevik ve geride güven veriyor. Boluspor maçı rahat kazanabilirdi. Böyle bir yedek olması çok önemli kalede...
    Gökay da savunmadan topla çıkmak isteyen takımların aradığı ve iyi paralar vereceği bir isim olabilir. İtalyan stoperler gibi olabilir gelişimini sağlarsak eğer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Refleksleri de çok iyi, açıyı güzel kapatıyor. Kaleci transferine gerek olmadığını düşünüyorum.

      Sil
  4. Kesinlikle her harfine katılıyorum. Fatih Terim dönemlerinde çıkan oyuncularımızla hala gurur duyuyoruz ve duyacağız da. İsmail Çipe özelinde ise; yetenekli, ayağı iyi, refleksleri uygun düzeyde. Zamanla daha da gelişecektir. Şuna da değinmek isterim; Alberto Bartali farkı ikinci yarının başından itibaren hissediliyor. Bolu gibi konsantrasyonu düşük maçta dahi klubeden gelen gençlerimizin ne kadar iyi kondisyon yüklendiği belli oldu. Umarım bu şekilde devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, bu maçlarda belli anlardan sonra silinir giderdik. Bu maçta ise oldukça diri kaldık.

      Sil
  5. Bundan önceki yedek kaleciler nasıl olsa Muslera var nasıl olsa Mondragon var diye düşünüp hiç çalışmıyorlardı ama İsmail öyle değil.Taffarel ve Muslera'yla çalışmanın avantajını kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beklediğim gelişimi gösterir ve uzun yıllar Galatasaray forması giyer.

      Sil
  6. Kesinlikle boş bir kaleci değil. Bize uzun yıllar katkı sağlayacağı su götürmez bir gerçek. Eray İşcan konusu açılmazken ben onunla aynı dönemde a2 de kalecilik yapmış Emirhan Ergün ü daha çok beğenirdim. Biraz kısaydı ama daha çok özelliği vardı. Niyeyse Emirhan ı gönderdiler Eray ı tuttular.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir