16 Şubat 2019 Cumartesi

Bir yandan gençleşelim diyoruz, diğer yandan 4. maçında yargı oluşturuyoruz


Luyindama'nın en büyük şanssızlığı Marcao mu diye düşünür oldum. Bunu da bazı kesin yargılar düşündürüyor. 3-4 maç içinde "Luyindama'dan olmaz" diyenler var. Mutlaka bazı bireysel hataları var, en başa da haddinden fazla olan öz güvenini yazarız ama tarz ve etki olarak baktığımda iyi iş çıkardığını düşünüyorum.

"Luyindama da Marcao da çok iyi oynadılar bence. Gollerde onların ismi geçtiği için hatayı onlar yaptı gibi görünüyor ama 90 dakikaya bakınca sahanın 2 önemli isimleri onlardı. Hata yapacaklar, onlar da genç. Her geçen gün gelişerek devam edecekler."

Fatih Hoca'ya katılıyorum. Bir arada henüz 4. maçları ve Luyindama'nın transferi üzerinden 1 ay dahi geçmemiş. Farklı ülke, yepyeni insanlar ve 22 / 25 yaşında olan bir stoper tandeminden bahsediyoruz. Stoperler geç olgunlaşır, bu seviyede oynayacak bir takım için fazlasıyla tecrübesiz bir ikili.

Bir yandan gençleşelim, potansiyel sahibi olan, daha atletik isimler alalım diyoruz. Diğer yandan da 3. maçında yargıyı oluşturuyor ve eleştirmeye başlıyoruz. Biraz daha zaman gerekiyor, sabretmeyi öğrenmeliyiz. Tarz ve potansiyel noktasında çok doğru bir ikiliden bahsediyoruz.

Benfica maçı için konuşacaksak da Luyindama'yı bizim adımıza iyi diyeceğimiz isimlerden biri olarak söylerim. Maç içinde 1-2 bireysel hatası olsa da arkayı toparlama noktasında iyi iş çıkardı. Bunu da geçtim, sorumluluk almaktan asla kaçmayan, takımını ipten almayı deneyen bir isim. Onun da bir istatistiği var.

Christian Luyindama, Henry Onyekuru ile beraber Benfica ceza sahasında topla en fazla buluşan Galatasaraylı oldu. (Optacan)

Luyindama: 6
Onyekuru: 6,
Diagne: 3
Belhanda: 2
Feghouli: 2
Marcao: 1
Fernando: 1

Bir golü, bir de kalecinin harikalar yarattığı pozisyonu var. Sorumluluk almaktan kaçmıyor ve bunları Standard Liege formasıyla da yapardı. Bu anlamda sürpriz gollere hazır olun. Rakip ceza sahası içinde iyi bir bitiricidir. Sadece duran top olarak bakmayın, sürpriz çıkışlara da imza atar. Bir stoperde arayacağınız son özelliklerden biri olsa da an olur ve hayat kurtarır.

18 yorum:

  1. Takımda en son sorun olan yer orası.Öncelikle bekler ve ortasaha problemi çozülmeli.Mariano temposuz ama kilit açıyor.Nagatomo'nun hücumu kısıtlı Fernando problemli keza Donk da öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Problemli çok fazla taraf var. Yazın bu değişimi gerçekleştirmek de daha olası.

      Sil
  2. bu arada diagne sadece 3 kere buluşmuş topla ceza sahasında, hani diagneyi de yerden yere vuranlar için söylüyorum, adamı daha topla buluşturamıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahası içinde topla buluşamaz da etki gösteremez, bu kadar basit bir konu.

      Sil
  3. gs taraftarı messi gelse beğenmez. bakın espri değil bu yemin ederim böyle.

    "barça döneminde daha iyiydi, bize ölüsü gelmiş" falan der.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı performansı düşen isimleri beğenmemek doğal ama geldikten 1-2 maç sonra yargı oluşturmak bambaşka bir konu.

      Sil
  4. Ben her ikisini de beğeniyorum. Transferde en önemli kriter fiyat-performans dengesidir. Burda da göz önünde bulundurulacak kıstas oncelikle maastir.
    Bu oyuncular gayet iyi performans sergiliyorlar ve kimyalari takıma uydu.
    Eğer gelip takımı defanstan yönetip adam geçirmeyecek, defans lideri olacak, herkesin saygı duyduğu
    stoperiniz olsun isterseniz 4-5 milyon gibi bir maaşı gözden çıkarmak zorundasınız. Bonservis kısmına girmiyorum bile işin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyattan kastım da yıllık ücreti aslında. Bonservise bakmıyorum, yıllık ücret mühim. Garanti isimler adına dediğin mühim ama kadro içinde 1-2 kişiyi geçmemeli.

      Sil
    2. Bence bu ekonomik tabloda hiç olmamalı çünkü maaş durumu denegesiz olursa as maaş alanları yukarı çekmek zorunda kaliyorsun ya da yeni gelen transfer o maaşları baz alıp yüksek paralar istiyor.

      Sil
    3. En önemlisi daima maaş, bonservis değil. Bonservisi bir şekilde çıkarırsın ama maaşın geri dönüşü olmuyor.

      Sil
  5. 50 defa yazdım burda.merkez stoper yok bu takımda.belki donk denenebilir.

    merkez stopersiz oynayınca iki oyuncuyuda kaybetme riskin vardır.kötü oyuncular değil.bu iki stoper kanatlara açılan topla çıkan tiplemeler.göbekte geriyi kim toparlayacak hafız.kim organize edecek savunmayı.

    el çözüm: üçlü stoper . yani luyindama donk ve marcao üçlüsü.önlerinde fernando.
    olay budur.
    marcao ve luyindama nın ileri ve kenarlara açılmalarını telafi edecek isim eldeki donk tan başkası değil.yazın ise tecrübeli merkez stoper transferi yapılır.orası ayrı.

    kötü oyuncu yargısında bulunmuyoruz ayrıca.sadece bu iki stoperle defansif arızalar devam eder.üçlüye yada çift ön liberoya dönmedikçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldik 2. konuya. Nereden duydun o tanımı bilmesem de hoca merkez stoperle oynamak istemiyor ki. İki tane topla çıkabilen, atletik isim istiyor. Zamanında Dany / Semih Kaya da bundan oynuyordu, profil olarak düşüktüler ama Cl çeyrek finali gördük.

      3lü stoper oynanabilir, ona bir şey demem de Fernando bu kafada oynadığı sürece hiç bir şey değişmez.

      Çift ön libero oynatanlar Vitor Pareira, Aykut Kocaman gibi isimlerdi. Nasıl uğurlandıklarını hatırlarsın. Burası büyük takım, burada oynanan futbol keyif vermeli.

      Trabzonspor'un elinde alternatifli kadro olsa daha iyisini yapardı gibi düşün. Onazi / Sosa göbeğinden bahsediyorum. Günümüzde ön libero, defansif orta saha kavramları kalmadı. Her futbolcu oyunun iki yönünde katkı vermeli, topla çıkmalı, tempo sahibi olmalı.

      Sen Galatasaray'ı anlayamamışsın maalesef. Konyaspor senin istediğini oynuyor mesela, oralarda böyle oynamak zorundasın çünkü, tutar bu oyun. Yadırgamıyorum, yanlış anlama.

      Sil
  6. Kim ne derse desin, senin Onyekuru'n topu her sağa çektiğin de önü boşken orta açmak yerine yanında ki oyuncuya pas veriyorsa, farklı sebepler aramamak gerek. Senin Feghouli isimli oyuncun kanat yerine, belhanda'nın yapamadığını yapmaya çalışıyorsa, farklı sebepler aramamak gerekiyor. Diagne ile oynuyorsan o kanatların servis yapacak, yapmak zorunda. O kanatların kanat görevlerini yerine getirecek, getirmek zorunda. O Onyekuru topu sağa çektiği zaman orta açacak, açmak zorunda. O Feghouli çizgiye inecek, inmek zorunda. Diagne'ye 10 milyon euro bonservis verdiysen bu yüzden verdin. Bunu görmemek için Terim olmaya gerek yok, hepimiz farkındayız maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Kanatların, beklerin çizgiye inmeli, ceza sahasına mümkün olduğunca top çıkarmalı. Çek vur dönemi bitti maalesef, Diagne gibi forvetin varsa böyle oynamak zorundasın.

      Sil
  7. Luyindama'nın oyun sitilin oldukça tuhaf. Avrupadan takımları izleyen birisiyim. Ama bu adamı bir yere oturtamıyorum. Ayağı yere sağlam basan, oyun kuran, hava toplarında iyi ve hızlı bir oyuncu. Ancak yer tutma ve aşırı gereksiz bir özgüvene sahip. Adam topla çalım atmaya çalışıyor. Bunu Van Diyk bile denemiyor bu adam nedense rakip kaleye gitmeye çalışıyor. Bunun yanında topla çıkıp pasını verdi diyelim pozisyonuna geri dönmek yerine rakip ceza sahasına koşusunu devam ettiriyor.(Adam aynı şeyi benfica maçında da yaptı.) Kulağını çekmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o öz güveni kendisinden aldığımızda da geriye bir şey kalmıyor :) Zamanla düzelecektir, yaşı 24 - 25 aralığı olsa da stoper için genç.

      Sil
  8. Gayet doğru transferdi ve her maç iyi iş çıkarıyor.Benfica maçında da bizim adımıza sahanın en iyisiydi.Defansif orta sahan geçirgen olunca rakip hücumcuları sürekli kucağında buldu Marcao ile birlikte ama buna rağmen iyi bir maç çıkardı.Bizim taraftar çok sabırsız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sabırsız hem de çabuk yargı oluşturmayı seviyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir