15 Şubat 2019 Cuma

Bu performanslar adına Diagne'yi çok fazla suçlayamam


2. maçı ve genele bakınca iyi performanslar yok. Yine de bir yanılgı var. Bu performanslar adına Diagne'yi çok fazla suçlayamam. Diagne'yi beslemeniz gerekiyor, başka türlü katkı imkansız. Pres yapmasını, rakip stoperlerle kora kor mücadele etmesini bekleyemezsiniz. Böyle bir futbolcu hiç olmadı.

Kasımpaşa'da o golleri atmasının sırrı tüm hücumun ona bakmasıydı. Diagne müthiş bir bitirici, rakip ceza sahası içinde etkisi büyük. Servis alması ve rakip ceza sahası içinde mümkün olduğunca çok top alması gerekiyor. Diagne'yi bu saatten sonra değiştirmek zor. Hocanın kendisinden mutlaka farklı beklentileri olacaktır ama bu temelin dışına çıkamaz.

Alanyaspor karşısında Mitroglou'nu eleştirirken "temelde" bu durum vardı. Kendisini topla hiç buluşturmadık ve o da rakip ceza sahasından çok uzakta oynamak zorunda kaldı. Diagne ona oranla fizik olarak daha diri olsa bile onu da rakip ceza sahası içinden uzaklaştırıyoruz. Haliyle de gol atma şansı düşüyor. Gol atamadıkça da eleştirilecek, çünkü bu beklentiyle geldi.

Yepyeni bir oyun tarzı ve ortam. Direkt katkı bekliyoruz, transferi de bu yüzden gerçekleşti ama henüz 2. maç. Açılması için gol atması gerekiyor. Gomis'in de geldiği ilk dönemde aldığı eleştirileri hatırlıyorum, özellikle Ostersunds maçlarında. Açıldığında ise goller beraberinde geldi. Diagne'nin de oyuna uyumuyla alakalı az biraz daha zamana ihtiyacı var.

Galatasaray'ın hücum kurgusu da Diagne üzerinden oluşmalı. Hücumcularımız daha çok Diagne'yi beslemeli, gerekirse çok daha sık kenar ortası denemeliyiz. Bu adam bitirici, etki etmesi için de pozisyona girmesi gerekiyor. 

Trabzonspor maçının sadece ilk yarısında 3 gol atabilirdi. Gol atması dışında ekstra şeyler bekleniyorsa Diagne hiç transfer edilmeyecekti. Beklemek ve sabretmek dışında da yapacak bir şey yok. 10 milyon avro'luk yatırımdan bahsediyoruz. 

12 yorum:

  1. kış transferinde söylemiştim hafız.kafamdaki soru işareti halen devam ediyor.cagne büyük takım oyuncusu mu?yada küçük takımın büyük golcüsü mü ? diye.

    ve devamında mitroglu nun daha garanti transfer olduğunu yorumlamıştım.çünkü büyük takımlarda oynayıp goller atmış kariyerinde.cagne ilk kez büyük takım görüyor.

    büyük takımlarda oynadığın zaman sana özel önlem alırlar.çok dar alanda savaşmak zorundasındır takım oyununa katkı vermek zorundasın.

    bu arada kasımpaşa gs ilişkisi enteresan bir yöne doğru ilerliyor.kasımpaşa sanırım bir maden bulmuş durumda :)

    gene bu arada 11 yabancı ile çıktığımız bir maçta döküldük.onunçün yabancı sınırı bize ne kattı sorusunu sormak lazım.yani 14 yabancı ne kattı bu ülkeye? avrupada aldığımız puanlar ortada.her yıl milyonlarca avro yurt dışına çıkıyor.yabancı oyuncular gelip döviz götürüyorlar dışarı hafız.bu ülke ekonomisi içinde oldukça kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek zorundayız, 10 milyonluk yatırım. Başka çare yok.

      Yabancı kontenjanı konuşuluyorsa cidden yorum yapmayacağım ya, harbiden ayıp :) Ülke futboluna ne mi kattı. Aç Avrupa'da yürüyen futbolcularını izle. Sen doğru transfer yap, her gelene 3 milyon yıllık gömme. Marcao / Luyindama gibi isimleri kovala.

      Tarık Çamdal çok şey kattı, Eren Derdiyok ya da. Selçuk İnan'ın bitmeyen sözleşmesi de diyebiliriz.

      Sil
    2. yöneticilerin kulüpleri soyma vakıasını yabancı sınırlaması ile anlatman enteresan.tarık çamdala niye veriyorsun?alt yapıdan oyuncu al onun yerine.ama yok.indiragandi olması için transfer denen şey olması lazım.yabancı sınırlaması falan hikaye.

      Sil
    3. O dönem kim vardı mesela, isim verir misin? Yabancı sayısı azalsın demek = nedir bilemiyorum bile. Çok hatalı ve ülke futbolunun dibine dinamit koyan bir düşünce.

      Sil
    4. Asil Mitroglu boş hatalı transfer adam bir yıldır bitik pandev 2 olur. Yazın kira kontratını fesh etmeye çalışırız

      Sil
    5. Umarım yanılırsın :)

      Sil
  2. bu adam benzema değil. sahadaki her boşluğu görüp kullanan, pas alıp veren bir tip değil. paslaşma özelliği var da benzema değil.

    bu adam jardel. besleyeceksin, golünü atacak. hatta bence gomis'ten iyi. kafa toplarında daha iyi. + paslaşma özelliği de daha iyi.

    yani "kardeşim o da biraz oyuna girsin" demekle olmaz. takım oynatacak bu adamı. gs taraftarı messi gelse eleştirir yemin ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Oyun kurgusu Diagne üzerine kurulmalı ve ceza sahası içinde mümkün olduğu kadar beslenmeli. Başka şeyler bekliyorsan bu transferi hiç yapmayacaktın.

      Sil
    2. Diagne'nin ilaci Mariano olur ve hatta Selcuk bile bu adama göbekten gol attirabilir ama su anki 11 bu oyun icin cok da müsait degil ve hatta forvetsiz oynamaya evrilmis bir 11 elimizdeki. Yazin olacak degisimle forvet besleyebilecek duruma gelebiliriz ama su an elimizde Mariano ve biraz da Feghouli kozundan baska pek de bir sey yok zira ne Onyekuru ne Linnes ne de Yuto ceza sahasina Mariano kadar etki eden servis yapamiyor.

      Sil
    3. Mariano kenardan iyi besler, dediğin gibi Selçuk İnan da Diagne için arkaya güzel toplar atar. Hatta Trabzonspor maçının ilk pozisyonunda Belhanda da o pası atmıştı.

      Sil
  3. Evet Benfica maçında kendisini besleyemedik ama o da trabzon maçında olduğu gibi orta sahaya kadar gelip takımı rahatlamadı.Gelip top almadı hiç ve kanat oyuncularına da uzak oynadı.Oysa trabzon maçında hem geriye gelip top alıyordu hem de takım arkadaşlarına yakın oynuyordu.Diagne'nin etkili olabilmesi için Onyekuru yedek kalıp Emre'nin öndeki üçlüde yer alması gerekiyor çünkü Onyekuru topu alınca sadece gol atmayı düşünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmemesi lazım işte, olay orada. Bu adamın yapabildiği en iyi iş bitirmek. Sen onu kaleden uzaklaştırırsan etki gösteremez. Çok basit, gol atamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir