5 Mart 2019 Salı

Bu yapıda Fatih Terim'in kendi istediğini tam olarak uygulayabilmesi imkansız


Medyada Sinan Yılmaz gibi isimlerin artmasını bekliyorum. Galatasaray açısından konuşuyorum, her maçın sonunda Fatih Hoca'ya mutlaka kaliteli bir sorusu var. Hoca da bu sorulardan memnun, saha içi noktasında çok kaliteli yorumlar geliyor. Akhisarspor maçı sonrası sorulan soru ve gelen cevap da gelecek için bizlere mesaj verdi.

Sinan Yılmaz: 4. döneminizde hücumda pres eksikliği görüyor musunuz? Yaz transfer döneminde Elmander tarzı bir forvet beklemek gerekiyor mu?

Fatih Terim: "Oyuncularımızın uzun alışkanlıkları pres oyununa müsait değil. Ancak bu tip oyuncular olacak.

Fatih Terim'in olmazsa olmazlarından biri "pres". Bu takım hocaya uymuyor derken de söylemin temelinde "pres" vardı. Ya da Belhanda'yı bu kadar fazla tutmasındaki neden diyelim. Ön alanda presi ve mücadelesi var. Haliyle de bu temposuyla hocanın olmazsa olmazlarından oluyor. Ona eşlik eden ise çok fazla isim yok.

Ön alandaki isimlere pres yaptıramıyoruz. Diagne ve Mitroglou bu tarz bir forvet değil. Diagne'ye başka bir şey oynatmaya çalıştığımızda verimi düştü. Mitroglou'nun ise zaten böyle bir özelliği yok. Oysa ön alanda biraz daha hareket gerekiyor. Diagne / Mitroglou yan yana oynayamaz, bu yapıda 4-4-2 imkansız derken nedeni buydu.

Orta sahada da bu sorun var. Donk ve Fernando bu presi yapamıyor, hareketsizler. Badou Ndiaye'nin presi olsa da istikrarı yok. Selçuk İnan'ı yaş itibariyle mazur görebilirim ve geriye kalan tek isim Belhanda. Haliyle de bu yapıda Fatih Hoca'nın kendi istediğini tam olarak uygulayabilmesi imkansız.

Bir yanda da Marcao ve Luyindama var. Neredeyse orta saha gibi oynuyorlar ve özellikle Luyindama'yı ön alanda dahi pres yaparken görüyoruz. Galatasaray'ın orta sahası da buraya evrilmeli işte. Bu tarzda hamleler yapılmalı ve hoca da bunun altını ısrarla çiziyor. Çok sayıda giden / gelen olacaktır, değişimin yaz ayağı çok daha kapsamlı.

Forvete dahi bu özellikte bir transfer yapılabilir. Diagne / Mitroglou üzerine bir forvet daha bekliyorum. Yazın son günlerinde konuşulan Cornelius bu tarzda bir forvetti ve büyük katkı verebilirdi.

31 yorum:

  1. Hocanın istediği oyuncular değildi ise alınan forvetler sene sonu nasıl elimizden çıkaracağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elden çıkartmaya gerek yok. Elmander gibi presci, tamamlayaci bir isimle Diagne coşar zaten. Hatirlarsaniz Elmander'in en iyi maçları yanında Necati-Baros oldugu maçlar. Tek oynadığında daha etkisizdi. 4-4-2 kaçınılmaz gözüküyor eger Diagne'ye cok iyi teklif gelmezse. Bu durumda gobek ikili Belhanda Ndiaye Fernando üçlüsünden herhangi ikisiyli kurulamaz. Orada degisim sart. Hatta kanatlarda da Feghouli ve (onyekuru gidecegi için) değişim bekliyorum.

      Sil
    2. Aynen öyle. Bu isimlere ek bir forvet transferi daha bekliyorum.

      Sil
  2. satılabilecek tek adam belhanda takımda o yüzden değişim zor olacak,scout ekibine ve hocaya allah kolaylık versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda, Feghouli ve diğer isimlerden ne gelirse diyeceğiz. İş zor dediğin gibi.

      Sil
  3. Diagne'nin mevbur kalındığı için alındığını ve sezon sonu araplara satılacağını düşünüyorum. Belhanda'da gidici. Güzel bir gelir elde edeceğiz. Hoca istediği tarzda isimleri aldıracaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uçuk teklif olmadıkça kendisiyle devam edilecektir.

      Sil
  4. Diagne ve mitro galatasaraya yetmeyecek.zira fatih hocanın istediği forvet elmander tarzı p.tesi olan forvet istemesinin iki nedeni var eğer forvet yeterli bir pres yaparsa orta saha yükü azalacak ve orta sahaya iyi presi genç biri alınmalı. Emre akbabanın gelişi bize yarayacak sol kanatta emre tasdemirin de yerli olarak katkısı olacaktır. Nagatomoda düşüş var. Bir türlü istediğimiz gibi olmuyor. Diagne ve mitro her ne kadar istediğimiz bir forvet tipi olmasa da galatasaraya iyi bir katki sunacaktır. Algılardaki golü gena değildi iyi bir bitirici olduğunu gösterdi. Mitro fatih hocayla belirli bir gelişim katedecek baskı gibi zaten dikkat edilirse mitro defansa geliyor forvete hızlı çıkmaya çalışıyor. Oda farkında istenilenden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bu isimlere ek mücadele gücü yüksek bir alternatif bulunacaktır diye düşünüyorum.

      Sil
  5. Koy defansa ahmetle semihi takılsınlar orda. orta sahaya da Marcao ve Luyindama'yı yerleştir.. adamlar hem sert, hem amansız pres yapıyor hem de gollük ara pası atıyorlar. oyunun iki yönünü de şahane oynuyorlar.. ver ikisine oyunun kurgusunu yapsınlar organizasyonu.. en azından kupa maçında görmek isterdim bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuyor o iş öyle :) Orta sahada belki dediğin gibi yapabilirler ama geri hiç sağlam olmaz. Yine 2 stoper almak zorundasın.

      Sil
    2. Olur güzel insan neden olmasın. Orta sahanın ortasına istenilen düzeyde adam bulunmadığı sürece gayet işler bi düzen gibi geliyor bana.. Zayıf maçlar için gayet işler bi taktik. Böyle daha sağlam hatta, zaten Marcao ve Luyindama orta sahada oynuyor sayılırlar. arkalarında boş alan kalmamış olur böylece..

      Sil
    3. Olmaz, sen tandemini bozarsın böylelikle, 10 üzerinden 10luk adamlar 8e iner. Stoper ise Allah'a emanet olur.

      Sil
  6. Şimdi sene sonu için revizyon deniliyor yerli statüsü falan hocanın 4-4-2 oynucağını düşünüyorum basında şimdiden ismi geçen isimler dahi var Gökhan Akkan mesela musleranın yerine yerli kaleci deniliyor bence iyi kaleci ama sneijderden sonra belhanda misali musleradan sonra o ağırlığı beklentiyi tam olarak kaldırabilirmi bilmiyorum ama genç refleksleri iyi bir kaleci sağ beke Douglas borservissiz orta saha için Deniz Türüç herrera Travnik isimleri geçiyor trezegeut bide bence Beşiktaş bırakırsa Mustafa pektemek ve Gökhan töreyi almalıyız sözleşmeleri bitiyor uzatmıcaklar gibi pektemek presci ve fırsatçı yedek yerli forvet borservissiz Gökhan töre de terimin elinde parlayabilir en azından rotasyon futbolcusu olur Gökhan Douglas luyindama marcao Nagatomo sağ Emre akbaba sol trezeguet ortasahanın ortası için emin değişim forvet Diagne ve mücadeleci potansiyel sahibi seferoviç tipi bi isim Deniz Türüç hücum jokeri ortasahanın her yerinde oynar töre pektemek Yunus Emre Taşdemir yerli yedek kulübesi ayrıca hocanın stoper için Gökayı alternatif olarak hazırlaması lazım bence bide Bursa’dan Ertuğrul düşünülebilir gökay Ertuğrul alternatif orta sahanın ortasınada iki tane ayağı çok iyi iki yönlü iki ortasaha birinin defansif özelliği biraz daha ağır basıcak ama hücumuda bilecek skorer isimler katabilirsek bence Celil Yüksel alternatif noktada hazırlanabilir seri bi oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 için mutlaka bir forvet daha gerekir. Alınabilecek isimleri yaz çok yazdım. Ben de senin gibi düşünüyorum, alttan gelecek isimler haricinde.

      Sil
  7. Guardiola De bruyne ve David Silva gibi iki adamdan, Klopp Milner gibi adamdan pres yapan takım çıkarıyorsa Fatih Terim Feghouli ve Belhanda dan gayet pres yapan oyuncu çıkartabilir. Çok koşan adamlar ile pres yapılmaz Zeki oyuncular ile futbol turnuvası oynanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda pres yapıyor zaten, onu özel kılan o. Feghouli de kısmen yapıyor ama sorun forvette. Senin Firmino'n yok.

      Sil
  8. Sinan yılmaz gibi arkadaşlar keşke spor gazeteciligin de artsa ve izlenir, dinlenir ,okunur olsalar,sorgulayan, araştıran ezbercilikten uzak yeni bir oluşuma ihtiyaç var. ...burak bey sizin ve sinan ın, bazı blog yazarlarının yazılarını hamza hocaya (gs döneminde) haberdar etmiştim takip ediyordu sinan hamza hocanın neden niçinlerini anlamaya çalışarak yazılarını önyargıya değil bilgiye dayandırmak istiyordu sanırım. hamza hoca sinan yılmaz la tanışmış idi..Sinan yazmakla kalmayan yazdıklarına ,elestirdiklerine bire bir ulaşmaya çalısan degerli bir arkadaş.sanırım siz ıstanbul dışında yaşıyorsunuz eğer böyle bir şanşınız olsa eminim sizden de buna benzer sorular gelebilir..(biraz sinan güzellemesi oldu gibi ama sizin ,sinan gibi düşünen araştıran güzel insanlara ihtiyaç var o yüzden..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Yılmaz arkadaşım zaten, kendisini çok da seviyorum. Ben de önemsiyorum varlığını :)

      Sil
    2. Sevindim.eğer görüşüyorsanız selam..hatırlar beni..

      Sil
  9. fatih hocanın her başarısızlığında oyuncuları harcama dürtüsü bana oldukça tek taraflı bir bakış açısı olduğunu söylüyor.

    teknik direktör dediğimiz olay elindeki oyuncudan en yüksek verimi elde etme sanatıdır.

    şimdi bakıyorum o gitsin bu gitsin olayına döndü olay.kimse de terim gitsin demiyor hafız.haaşa :)

    yapılacak şey bellidir.sezon sonu terime teşekkür edilip okan buruk u göreve getirmek.

    maddi manevi kayıp içindeyiz.yaz transferinde kalite kaybı devam edeceğe benziyor.gomis fernando ilk yarıda feguli gary rodgigez.sezon sonu belhanda vs vs.
    ne olacak peki bu işin sonu: elinde terim kalacak ve vasat bir kadro.terim var diye övünürüz artık.sanki terim oynuyor bu oyunu.

    gomis terime rağmen satılmazdı.demekki terimde okeyi verdi.ha yerine niye forvet alınmadı diye sorarsın.ama asıl soru niye gomis i bırakıyon aga derler.terimin harika sistemine mi uymadı ?feguli nin ilk yarıda kesik yemesi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 gün sonra Fatih Hocam dönsün diye dualar başlar yine :) Galatasaray'ın sorunu bence dışarıda değil, içeride.

      Sil
  10. bu arada şenol güneş milli takıma gitti.mustafa denizli muhtemelen bu son yılı teknik adamlıkta.terim de artık gençlere bıraksın yerini bi zahmet hocam.gelecek sezon yeni nesil teknik adamlardan bir atak bekliyorum.sergen yalçın beşiktaş okan buruk galatasaray gayet güzel olur gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye bırakıyor, sen hocayı kimlerle kıyaslıyorsun :)

      Sil
    2. imparator 66 yaşına geldi hocam.kıyaslama değil.sadece devir teslim bu :) 70 jenerasyonu teknik direktörlerine şans gelmiyor bundan dolayı.sergen okan buruk 46 yaşına geldiler.
      bence teknik adamlar 60 yaşından sonra emekli olmalı.çünkü oyuncu teknik adam jenerasyonu farkı çok açılıyor.ve bundan dolayı oyuncu teknik adam anlaşmazlığı doğuyor.yeni nesil oyunculara yeni nesik teknik adamlar hitap etmeli.

      40 ile 60 yaş aralığında 20 yıl var hocam.20 yıl yeterli bir teknik adamlığın görev süresi.

      wengerin son 70 yaşında ve son 10 yılı oldukça verimsiz geçti.

      mourinho 56 yaşına geldi ve emekli olma zamanı geldiğinin sinyallerini verdi.4 yıl sonra emekli olur muhtemelen.

      Sil
    3. İsterse 200 yaşına gelsin. Sahada olacak direnci varsa sahada olur hoca. Varlığı yeter. Hafız hocam mı oldu, evrim mi geçirdi kelime :) Banane Wenger'den ya da Mourinho'dan. Galatasaray / Fatih Terim ikilisi bambaşkadır.

      Sil
    4. sendeki bu terim aşkı bambaşka hocam.

      aynı kadro aynı oyuncular bu puan ortalaması ile ligde ikinci olsa muhtemelen açacağın 10 başlığın 5 i teknik direktöre dair olacaktır. :)

      şu anda terim olduğu için oyuncular üzerine bahis oynanıyor.terimin muazzam sistemine oyuncu arıyoruz lig bitmeden

      okan buruk diyorum başka bişey demiyorum.

      Sil
    5. 32 yaşındayım, Galatasaray bana müthiş başarılar izletti ve yüzde 90'ında Fatih Hoca imzası var. Bu ikili bir araya geldiğinde bambaşka bir şey izliyoruz, ben keyif alıyorum. Canı sağ olsun, bir sene de şampiyon olma. Seneye olursun.

      Blog benim, istediğimi yazarım, kusura bakmayacaksın :)

      Sil
    6. Yorum Fiorentina taraftarlarindan gelsin "Ya Terim ya ölüm".
      Hoca ile kesinlikle gücü yettiği yere kadar devam edilmeli

      Sil
    7. Çok haklısın ve bunun yorumu, aksi iddiası bile olmamalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir