1 Nisan 2019 Pazartesi

Douglas & Galatasaray, transfer stratejisini yabancı kontenjanı belirleyecek


Yeni sezondaki yabancı kontenjanı ne olacak bilmiyorum. Sayı düşecek mi, düşerse ne kadar düşecek ya da ilk 11 için bir yerli zorunluluğu mu olacak? Yeni sezondaki transfer stratejisini bu durum belirleyecek. Ne olacaksa da bir an önce açıklanması gerekiyor. Sözleşmesi bitecek isimler özelinde atılacak adımlar için tam zamanı.

Anadolu'dan alınabilecek iyi yabancılar var ve bu isimler şu anki kulüplerinde kiralık olarak forma giyiyorlar. Kayserisporlu Mensah'ı da konuşacağız mesela, kendisi Atletico Madrid'in futbolcusu ve Badou Ndiaye'nin yerine düşünülebilir bir transfer. Sivassporlu Douglas'ı da Mariano sonrası için düşünebilirim.

Galatasaray'ın maaşları düşürmesi gerekiyor. Gençleşmek ve mevcut büyük maaşlardan çıkmak ilk hedef olmalı. Mariano da özellik anlamında büyük bir sağ bek olsa da istikrarı sarsıldı. Belki temposu yükseldi ama iki ekstra dripling yaptığında sakatlanmaya başladı. Linnes'e döndüğümüzde kıymetli bir alternatif ama daha farklı profil. O da tek başına yetmeyecektir.

Douglas, Barcelona'nın futbolcusu ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Mariano sonrası adına orayı doldurabilecek bir futbolcu. Özellik anlamında bakınca da geriden oyun kurabilen, teknik ve tempolu bir sağ bek. Bu sezon 20 maçta 2 gol 5 asisti var, Sivasspor'un da en önemli kozlarından biri. Eminim ki yaz ayları geldiğince konuşulacak bir transfer olacak.

Maaş noktasında da Mariano'dan daha az bir rakama imza atar. Öncelikle Linnes'in sözleşmesini yenileyin diyecekler haklı, neden beklediğimizi bilmiyorum. Henüz o sözleşmeyi uzatmamışken de böyle düşüncelere girmek anlamsız olabilir. Mariano konusunda sezon sonunda ayrılık olacağını düşünüyorum. Değişimdeki halkalardan biri bu olacak.

Yabancı kontenjanının geleceği nokta da stratejiyi belirler. Bir bakmışsınız Şener Özbayraklı yerli olduğu için değer kazanır ve olmadık bir yıllık ücrete imza atar. Bu durumda yerli sağ bek olmazsa olmaz olacak. Eski günlere dönmek istemem, ülkeye yararının olmadığını söyleyebilirim. Douglas gibi bonservisi elinde olacak ve kaliteli isimleri konuşmak isterim.

20.02.2019 tarihli yazı..

16 yorum:

  1. Federasyon un en kısa zaman da yerli yabancı sınırlamalarını belirtmesi lazım...

    YanıtlaSil
  2. Başka ülkelerde iki yıl önceden söylenir böyle şeyler. Bizde de birilerinin keyfine göre sürekli değişiyor yabancı kontenjanı. Belli olsa kontenjan meselesi düşünülmeden yapılacak bir transfer olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sene sonu ne olacağı konusunda kimsenin bilgisi yok. Belki de var ama en azından biz bilmiyoruz diyelim. Nasıl transfer yapacak bu kulüpler?

      Sil
  3. Türk gibi başla Alman gibi bitir derler ya biz bir türlü o bitirme kısmını yapamıyoruz. Türk gibi başlayıp Türk gibi bitiriyoruz. Yabancı sınırı yine tartışılıyor. Ben sınırsız yabanciya doğru ilerleriz diye düşünüyordum iş yine sınırlamaya geldi dayandı. İşin doğrusu şu anda zaten yabanci sınırı zaten var amaç bunu daha da kisitlamak. Bunun türk futbolunu nereye getirdiğini geçmişte gördük. Yine aynı şey yaşanacak işte. Olmadık adamlar sadece yerli diye olmadık paralar kazanacak. Türk gibi başladık ama Alman gibi işleri bir türlü bir sistematige oturtamadik. Altyapılara yatırım yapmadık kaliteli yerli oyuncu yetişmesi için gereken süreyi vermedik kulüplere. Bizim sorunumuz bu işte. Bunda bu kadar kısa sürede sonuç alinamayacagini anlayamıyoruz. Bazı takımlar bazı adamlar istedi diye yabancı sınırı düşecek belki de. Yetiştir altyapıdan adamı sat iyi paraya yada satma takımda oynat yerine para verip yabancı alma kimsenin elinden tutan yok ki bunu yapmasın diye... ülkenin en büyük sorunu bu zaten koyduğun sistemin verimli olması için gereken süreyi vermiyoruz hemen iki sezon sonra çıktı almak istiyoruz. Olmaz. Mümkün değil ama eminim yabanci sınırı yine düşecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kriter getirebilirsin ama herhangi bir sınırlamayla o iş gelişmez. Sayı olarak çok oyuncu değil, kaliteli oyuncular elimizde olmalı. Onlar da var zaten.

      Sil
  4. Mariano gidecek, bonservisi elinde Douglas gelecek. Yaşı da 28. Defansif sıkıntıları olsa da Mariano'ya göre hızlı bir isim. Tek sıkıntı yabancı kontenjanı diye düşünüyorum. O bölgede elimizde bir de Linnes var. Sağ bek için 2 yabancı kullanmak sıkıntı oluyor. Ama Linnes de mükemmel bir karakter, gitmesini de istemem :)) Bu bölge için Nazım Sangare hakkında ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşı da yarı yarıya olacak, bu faktör de var. Linnes gidebilir mi bilmiyorum, sıkıntılı süreç. Sangare de listemde var, hepsini detaylıca yazacağım :) Gelişim gösteriyor, atlet, tempolu ve hücumu düşünen bir bek.

      Sil
  5. Benim şahsi düşüncem Mariano'nun görevinin bittiğidir. Gençleşmek yenileşmek için Mariano'nunda artık ayrılması gerekiyor tabi bu o bölgeye Douglas gelirse. tahminimce gelecektir. yabancı sayısının düşeceği söyleniyor. ancak yeni tff başkanı kim seçilir ne yapar bilmiyorum. bildiğim tek şey yabancı sayısının düşeceği zamanlarda Galatasaray'ın yükselişe geçtiği zamanlar ve Türk oyuncuların rahat olarak Avrupa'ya dünyaya yayıldıkları zaman. eğer tff bu hale yeniden girerse devletin müdahale etmesi lazım. Galatasaray ozanı sattı Beşiktaş Cenk'i Başakşehir Cengizi sattı ve devamı da gelecek. Anderlet'e gidecekti yunus ancak menejer yüzünden sıkıntı çıktı. yunusun yaz ayında Anderlet'e gideceğini düşünüyorum ve bu yabancı kuralının değişmemesi tarafındayım ancak değişirse de Fatih hoca mutlaka bir şeyler yapacaktır. Douglas içinse güzel bir transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle olur zaten, hiç değişmediği için o senaryo şaşırmıyoruz.

      Sil
  6. ne saçma transfer. linnes varken bu da kim?
    as bek linnes olmalı. yedeği de bi yerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargı değildir umarım.

      Sil
    2. her yönüyle galatasaray a yakışan her zaman elinden gelenin en iyisini yapan bir gün bile küfür işitmeyen linnes varken başkasını düşünmek bana vefasızlık geliyor. bu oyuncunun çok daha fazla şey sunacağını da düşünmüyorum sanki cafu.

      Sil
    3. Linnes için söylediklerin net doğru, ben kalması gerektiğini tonlarca kez söyledim, yazılar yazdım :( Douglas'ı hafife alma ama, özellik için büyük takım sağ beki, Barcelona futbolcusu, oradan kiralandı.

      Sil
  7. Douglas konuşuluyor.Şener iddiaları da var.İkisinden biri gelecek Mariano yerine ama ortada hâlâ uzatılmayan Linnes'in sözleşmesi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Douglas'ı Mariano yerine isterim. Hem ondan daha genç, hem bonservissiz, hem de daha istikrarlı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir