22 Şubat 2019 Cuma

Emre Akbaba'ya su gibi muhtacız


Emre Akbaba'yı yana yakıla arıyoruz, su gibi muhtacız. Benfica maçının son 5 dakikası bile gelecek adına çok güzel bir ışık yakmadı mı? Bizi Onyekuru bağımlılığından kurtaracak ki takım içindeki en büyük sorunlardan biri olduğunu düşünüyorum. Ne pas oyununda var, ne de forvetini besleme noktasında. Diagne'nin etkisizliğinde dahi temel etmenlerden biri.

Garry Rodrigues / Gomis uyumu müthişti. Garry Rodrigues de gole çok yakın bir kanattı ama Gomis'i duvar olarak kullanıyor ve onu iyi besliyordu. Onyekuru'nun tek odağı ise kale. Top sürüyor, ısrarla 3-4 ismin arasına giriyor ve her fırsatta kaleyi deniyor. Gol atabilirse ne ala, atamadığında ise tablo bu. 

Biz ise pas oyunu oynamaya çalışıyoruz, bir kontra takımı değiliz. Onyekuru ise bu kafada devam ettiği sürece "açık alan" bulamadığında etki gösteremez. İyi bir 12. adam olabilir ama bu kurguda iş yapabilmesi güç. Bizim ise o tarafta biraz daha pas oyunu oynayabilecek ve gole yatkın, forvetini hem besleyecek hem de tamamlayacak bir isme ihtiyacımız var.

Emre Akbaba'yı sol kanada yazmak bir ihtimaldir. Forvetini de tamamlar, onu iyi de besler. Sık sık ceza sahasına girer zaten, iyi bir fırsatçıdır. Benfica karşısında sayılmayan golü bile müthiş bir fırsatçılık. Ya da forvetinin arkasında oynatırsınız, ona mümkün olduğu kadar yakın oynar ve Vagner Love uyumunu hatırlatır. Bu durumda da Belhanda sola yazılır.

Fizik olarak biraz daha toparladığını görmek güzel. Hocanın dediğine göre de Kasımpaşa karşısında 90 dakika kullanılmak istenmiş ama tam hazır değilmiş. Hoca da kendisine önem veriyor ve mümkün olan en iyi zamanda kullanmak istiyor. Şu takımda büyük fark yaratır. Hem Diagne yükselir, hem de gol etkimiz bence daha da artar.

6 yorum:

  1. Emre akbabanın yokluğu her açıdan belli ediyordu, özellikle de forvet yokluğunda eğer forvet yokluğunda oynasaydı ereni ve sinanı besleye bilirdi geri rodrigez beslemeye çalışıyordu ancak olmuyordu dikkat edilirse rodrigez bile onyekuru gibi oynuyordu bu yüzden takımı bozuyordu istenen oyunla oynanan oyun bir olmuyordu. emre hazır olursa takım daha iyi bir hal alacak. ancak şunu belirtmeliyim ki feguli belhanda mariano donk şampiyonlar ligi adına zayıf yani en azından 1 maç iyi 2 maç kötü oynuyorlar ya da onlarla oynayan adamlar buna sebep. ya onlarla uyumlu transfer yapılmalı yahut onlar gönderilmeli yenileşme hareketiyle genç oyuncular alınmalı. emin olduğum tek bir husus var o da scout ekibinin genç iyi dinamik oyuncular bulacağı. bide fatih hocanın alt yapıdan çıkaracağı türk gençleri bir yandan alt yapıda ki oyuuncuları bulup geliştir sat ile takım madi olarak iyi olacak bir yandan avrupadan gelen gençlerle iyi bir oynama galibiyet şampiyonlar ligi tabi türklerde oynayacak onlarıda satarak artık süreklilik araz eden bir yapıya dönüşmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vagner Love'la yaptıklarını bekleyeceğiz. Diagne bence daha fazlasını vaat ediyor.

      Sil
  2. ben özelikle iç saha da kolay rakiplere karşı belhanda-ndiaye feghouli-emre-onyekuru-diagne 11 ile çıkacağımızı düşünüyorum,belhandayı sola atıp selçuğu merkeze dahil edebilirsiniz yani fernando ve donk gereksiz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bunu deneyecektir diye düşünüyorum. Belki Akhisar karşısında ilk örneğini izleriz.

      Sil
  3. Onyekuru sağdan gelip içeri kestiğimizde tek vuruslarda etkiliydi gol meselesinde ama Feghouli şimdi pek öyle oynamıyor. İçeri giriyor daha çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli daha çok oyun kurucu gibi oynuyor. Kat ediyor diyemeyiz, serbest bir görüntüsü var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir