18 Şubat 2019 Pazartesi

Emre Taşdemir'in Galatasaray formasıyla ilk ciddi sınavı


Emre Taşdemir'i bir süre daha görmeyiz diye düşünüyordum. Hiç kolay değil. Son 2-3 yılını sadece sakatlıklar üzerinden konuştuğumuz bir futbolcuydu. Bu kadar kısa sürede toparlayacağı ve kritik diyebileceğimiz bir maçta 11 başlayacak düzeye gelmesine şaşırdım ama bir o kadar da mutlu oldum. 

23 yaşında olması ve bonservis vermememiz bizim için avantaj. Emre Taşdemir'in avantajı da Fatih Terim. 19 yaşında Milli Takım'a çağrılırken takımın başında yine Fatih Hoca vardı. Boşa çıktığı an da bu fırsatı değerlendirdi ve Emre Taşdemir'i kazanabileceğine inandı. Emre Taşdemir de buna inandı ve boş sözleşmeye imza attı.

Aklında tamamen futbola geri dönmek olmalı. İlk ciddi şansını buldu ve iyi değerlendirdiğini söyleyebiliriz. Potansiyeli noktasında zaten gerekli yorumları yapmıştık. Özellik itibariyle tam bir büyük takım beki. Teknik özelliğiyle öne çıkar, ısrarla hücumu düşünür ve geriden oyun kurma noktasında olabildiğince iyidir. Kasımpaşa karşısında bundan kesitler sundu.

2-3 yıldır kendisini konuşmuyorduk bile. Bu kadar kısa süre zarfında kondisyon kazanması ve oynayabilecek duruma gelmesi kıymetli. Şu dakika itibariyle Ömer Bayram'ın önüne attı kendini. Ömer Bayram'ı temposu haricinde kalan tüm noktalarda çok eleştirdik. Emre Taşdemir'i ise özelliği itibariyle övüyoruz.

Kasımpaşa karşısında yaşadığı ufak sakatlık doğal. Uzun zamandır maç oynamıyor ve şu aşamada 90 dakika bu tempoyu kaldırması zor. O da zamanla iyi olacak ve yerli alternatifi noktasında da takımın elini güçlendirecek. Her şeye rağmen biraz daha beklemeli, erken hareket etmeyelim. Kulübe için güvenilir bir alternatif demek bile çok önemli.

Kasımpaşa karşısında en sevdiğim özelliği geriden oyun kurmasıydı. Hücumlarda da bizi bir oyuncu daha fazla kıldı. Sağda iyi bir üçgenden bahsediyoruz, solda da Selçuk İnan ısrarla Emre Taşdemir'i aradı ve oradan da iyi geldik. Ömer Bayram oyuna girdikten sonra ise o koridor bayağı sarsıldı. Sadece temposuyla iş yapmaya çalışıyor, bize ise biraz daha sakinlik ve oyun aklı gerek.

12 yorum:

  1. sol tarafa belhanda ya da feghouli geçmeli ,onyekuru sonradan oyuna almak daha iyi olur bence çünkü sol taraf hiç akmıyor,emre birçok kez boşa çıktı ama onyekuru hiç pas vermedi mesela emreye,oraya daha akıl lazım diagneyi de duvar olarak kullanabilecek teknik bir oyuncu lazım yani feg ya da belhanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'yu sonradan oyuna almak bence de kıymetli olabilir ama ben Belhanda veya Feghouli'nin yeriyle oynamazdım. Emre Akbaba düşünülecek bence.

      Sil
  2. arkadaşa katılıyorum. onye yedek olmalı. belhanda sola geçmeli. akbaba 11 e dönmeli.

    YanıtlaSil
  3. Celil orta saha için henüz çok mu toy? Ortada sıkıntımız olduğu bariz bu süreçte celil monte edilemez mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celil Yüksel'in rotasyondan öteye geçemeyeceğini düşünüyorum. O kaliteyi taşımıyor maalesef.

      Sil
  4. Dün ikisini de çıplak gözle izledim Ömer kademe anlaşıyı nerde duracağını bilmeyen birisi ve Emre ise ondan üç gömlek fazla top ayağına yakışan bir oyuncu güzel yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir'in potansiyeli ve yeteneği çok iyi. Yorumun adına da çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Emre'nin körelmis hali Ömer'den daha iyi ve aralarindaki fark pespese izleyince o kadar siritiyor ki Emre resmen ileriye oynamaya calisirken Ömer geriye ve yana oynamaktan baska bir sey yapmiyor, hata yapmaktan korkuyor ve top daha süremiyor, Ömer'den kesinlikle olmaz bunu cok net anladik bu macta ki cok tempolu bir mac dahi degildi, Benfica macinda falan Ömerli bir senaryoyu düsünmek dahi istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekleri çok farklı. Emre Taşdemir'in teknik özelliği çok yüksek.

      Sil
  6. Dün bayağı iyi oynadı. Hücuma katkısıyla büyük takım beki böyle oynar dedirtti. Kasımpaşa'nın savunma yapamadağını cebe koyup temkinli bir umut edindim Emre icin. Hoca zaman zaman sans verecektir. Örnegin Y.Malatya gibi kanarları iyi kullanan ve sert bir takim karsisinda ne yapacağını görmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun adına iyi bir başlangıç oldu diyebiliriz. Bundan sonra da daha sık şans bulduğunu göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir