7 Şubat 2019 Perşembe

Forvetsiz oynamaya çok mu alıştık?


Mitroglou'nun eksikleri olduğu net. Hiç hazır durumda değil ve neredeyse beli dahi dönmeyecek halde. Diagne'nin formayı aldığı gibi bırakmayacağız, Mitroglou'nun ise hazır olmak için bir süreye daha ihtiyacı var.

Yalnız bir sıkıntı var. Mitroglou'nu 2 maçtır izliyoruz. İlkinde 55, ikincisinde 20 küsür dakika sahada kaldı. Her iki maçta da herhangi bir etkisinden söz etmesek bile o oyun tarzında değil Mitroglou, çok daha iyi bir forvet olsa bile etkili olamazdı.

Mitroglou ve Diagne'nin servis almaları gerekiyor. Özellikle de Mitroglou diyelim. Zaten çok hızlı bir isim değil, ön alanda da yeterince baskısı yok. En önemli özelliği rakip ceza sahası içi veya etrafındaki bitiriciliği. Siz servis sağlamazsanız o da etkili olamaz.

Güçlü bir oyuncudur, topla buluştuğunda kolay kaybetmez, bitirme noktasında da kolay kolay düşmez. Bu gücü tekrar yakalaması mutlaka zaman istiyor, o konudaki eksiği net. Yine de "bitirme" noktasında kenardan getirerek katkı sağlamanız mümkün. Yeter ki doğru kullanın.

Hatayspor karşısında 2. yarıda hücumda çok daha etkili olmayı bekliyordum. Açık alan vardı, birçok pozisyon da yakaladık. Mitroglou oyuna girdikten sonra pas tercihlerimize bakın, forveti hiç görmedik bile. Kenardan beslemedik, ortadan geldiğimizde tüm final pasları hatalıydı. Dolayısıyla da Mitroglou'nun performansını eleştiremem.

Diagne de servis alamadığı ortamda çok etkili olamaz ama en azından atletizmi ve biraz daha pas oyununa yatkınlığıyla farkını ortaya koyar. Trabzonspor karşısında da direkt olarak 11'e yazılır ve formayı bırakmayacaktır. Bizim aşmamız gereken ise forvetle oynamayı yeniden hatırlamamız, Diagne gibi bir ismi hücumun odak noktası yapmamız.

16 yorum:

  1. Takıma alışmak adına ilerde Mitrouglu başlamalıydi. Sinan'ın isliklanmasina karşıyım ama bu maçta forma giymesi gereken adam Mitroglu'ydu. Maça bu kadar geç girmemeliydi en azindan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou bu maçta gole de yakın oynardı, çünkü rakip yarı sahada oynayacaktık.

      Sil
    2. Fark edilmedi ama ikinci golde topa doğru ciddi bir hamle yaptı defansin dengesini bozdu. Güçlü bir oyuncu...

      Sil
    3. Zamanla toparlayacaktır da, mutlaka katkı verecek.

      Sil
  2. Kesinlikle katılıyorum. O kadar alıştık ki son 4 aydır oynadığımız kanat ve kenar oyunlarındaki forvet çaresizliği Onyekuru ve Yunus'a çok yansımıştı. İsabetli pası bırakın, Forvet'e defans arkası koşu yaratacak oyunu dahi kuramadık. Ortadan gelen toplarda ise son pas tercihleri oldukça başarısızdı. Artık takım mı forvete alışacak forvetler mi bu takım oyununda kendilerine alan yaratacak onu zaman gösterecektir. Mitro ciddi anlamda formsuz. Ne kadar onu besleyecek oyunu yaratamasak da, o da kendini oyunun içine sokacak alanı yaratamadı. Kısa sürede çözülmesini ve Diagne ile de iyi bir uyum da olacağamızı umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatlarımız da hep içe kat edecek isimler. Bekler bu noktada devreye girecektir. Bu tarz forvetlerle oynamaya alışmak zorundayız.

      Sil
  3. onyekuru "topu alayım kaleye gidip gol atayım" kafasına zaten geçiniz.

    feghouli tek ümidim. kasımpaşa da trezeguet nasıl besliyorsa, bizde de ancak o besleyebilir forvetleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru o sıkıntıyı ileride aşar mı bilmem, genç futbolcu. Zarar veriyor bu düşüncesi, o kısmı da net.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yorumuna. Alan ya da Pato düşüncesi de bundan doğmuştur. Ya da Mitroglu yerine bu tarzda bir isim mi alınmalıydı.

      Sil
  5. Mitroglu yeni Pandev olur belliydi marsilya kurtulmak için 1.5 yıl şartını koydu hem de kiralama bedeli istemeden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu söylemek için erken, beklemek gerekiyor.

      Sil
  6. Mitroglou zaten hareketli bir isim değil.Ceza sahasında iyi bitirici olması dışında öyle müthiş özellikleri de yok ki zaten bu transferi başlarda bu yüzden istemiyordum.Bu adama servis yapılmadığı sürece gol dışında oyuna katkı da sağlayamaz.Hocanın futbolcuları özellikle Mitroglou konusunda uyarması gerekiyor.Diagne pas almasa bile bi şekilde ekmeğini taştan çıkarır ama Mitroglou bunu yapamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetle oynamaya alışmamız gerekecek, hele ki böyle pivot isimlerle.

      Sil
  7. Sorun bu oyuncunun bize uygun olmaması. Bizde gole yakın Onyekuru, Feghouli hatta döndüğünde Emre Akbaba gibi oyuncular var. Böyle bir kadronun içinde oynatan santrafor seçmemiz gerekiyorduk ancak biz profili yanlış seçtik. Gittik bitirici iki oyuncu aldık. Bu tüm takım oyununu bozan birşey oldu. Seçmemiz gereken takımı oynatacak bir oyuncu olması gerekiyordu. Yani bize 30 gol atacak oyuncu değil 15 gol 15 asist yapacak oyuncu gerekiyor. Sinan belki dünyanın en kötü bitiricisi ancak yapabildiği birşey var hareketlilik kanatlara açılmak. Bu Onyekuru ve Feghoulinin gol pozisyonuna girmesine neden oluyordu. Oyun profili değişir m? "Zor"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ona uyacağız o zaman, oyun tarzı, hücum planı değişecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir