8 Şubat 2019 Cuma

Garip bir transfer hikayesiydi ve hala içerisinde birçok bilinmeyen var


Ocak transferi için Alan Carvalho dışında bir şey konuşmadık gibi bir şey. Diagne ve Mitroglou transferleri ile bambaşka bir noktaya seyretsek bile Ocak ayını Alan ile açıklarız. Kendisini nerede her gün transfer etsek de gün sonunda bambaşka şeyler yaşandı.

Çin Ligi içerisinde bir transfer gerçekleşerek Tianhin Tianhai'ye 1 senelik kiralandı. Bu transfer için Guangzhou Evergrande'nin yeni bir yabancı futbolcu almasını bekliyorduk. Bu anlaşma gerçekleşmiş olacak ki Alan'ı göndererek yabancı kontenjanını açmış oldular.

İki ayrı nokta var. İhtiyaç duyduğumuz tarzda bir forvetti. Daha serbest oynayan, kanat ve teknik özellikli. Gün itibariyle iki tane pivot aldık, isimler iyi olsa da birbirlerini tamamlama noktasında doğru profil olmayabilirler.

Diagne'nin yanında Alan iyi bir tamamlayıcı olabilirdi. Yine de bir nokta daha var. Ciddi maliyetleri konuşacaktık. Alan'ın yıllık ücreti 3.5 milyon avro'lara geliyordu ve bunun imza / bonservis ücretlerine girmiyorum bile. Çok büyük maliyetti.

Maaşları düşürmemiz gerekiyor. Yaz ayları itibariyle kadrodaki çoğu yüksek maaş alan isimlerle yollar ayrılmalı. Marcao ve Luyindama gibi isimlerin maaşlarını görüyorsunuz. Bana sorarsanız Diagne dahi kendisi adına ideal rakam alıyor.

Alan da bu noktada yapmak istediğimiz değişim adına sekte olabilirdi. Bu transferin gerçekleşmemesi belki de hayrımıza olmuştur. Büyük bir menajer oyunu vardı ve biz de bu transferle çok oyalandık. Neyse ki yazın yapılan hata gelmedi ve bir noktada kestirip atılabildi.

Bu sayede de Diagne'nin bonservisi ve stoper hamleleri adına bonservis kaldı. Alan'ı unutmayacağız yine de. Garip bir transfer hikayesiydi ve hala içerisinde birçok bilinmeyen var. Avrupa'ya gelmemesi de diğer enteresan konu.

6 yorum:

  1. alan'a çin liginde başarılar. gelelim işin iç yüzüne...

    gs, alan ve kulübü ile gerçekten her konuda anlaşıyor. şu menajer özkan doğan da işin içinde. transfer bitmek üzereyken gs (neden bilmiyorum) taffarel'in tanıdığı brezilyalı bir menajer üzerinden işi bitirmeye kalkıyor. özkan doğan sinirleniyor ve işi bozuyor. kendisinin cannavaro ile iyi kötü bir ilişkisi var. ve cannavaro'yu devreye sokuyor, o da yönetime gidip "yeni forvet gelmeden alan'ı asla bırakmam" diyor. iş böyle bozuluyor yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı şeyler de yazılıyor bu transferle. Özkan Doğan'ın çok temiz olduğuna inanmıyorum. Gerçekleşmemesi hayırlı oldu.

      Sil
    2. e temiz değil zaten anlattık ya. cannavaro'yu devreye sokup işi bozan o. ama bi yandan da cebini düşündüğü için suçlanamaz.

      Sil
    3. Anlattık ya, iyiymiş :)

      Ben de Alan'ın Özkan Doğan'dan haberi bile yoktu diyorum. Olay bambaşka.

      Sil
  2. Daha fazla adını duymak istemiyorum bu adamın :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir