6 Şubat 2019 Çarşamba

Her şeye rağmen Avrupa Ligi'nde biraz olsun yürüyebilecek bir kadroya sahibiz


Ffp kaynaklı aldığımız "kadro kısıtlaması" bizleri yeterince zorladı. Bir de bunun üstüne Ocak ayındaki transfer harekatı eklenince rotasyon iyice daraldı. Her şeye rağmen Avrupa Ligi'nde biraz olsun yürüyebilecek bir kadroya sahibiz. 

Yeni transferlerden Diagne, Luyindama ve Marcao'yu Avrupa Ligi listesine dahil ettik. Semih Kaya, Emre Taşdemir ve daha önemlisi Kostas Mitroglou dışarıda kalmak zorunda kaldı. Giden / gelen karşılaştırması yaptığımızda ise daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum.

En azından forvetimiz var ve stoper hattının da ilk 11 bazında güçlendiğini söyleyebilirim. Alternatif noktasında sorun var, forvetin yedeği yok, stoperler için ise Donk / Ahmet Çalık ikilisi bekleyecek. Şu ortamda Yunus Akgün gibi B listesine dahil ettiğimiz gençlerin şans bulabileceğine inanıyorum. Çünkü rotasyon olabildiğince dar.

Lig şampiyonluğunu çok daha önemli görsem de Avrupa Ligi'nde de gidebildiğimiz yere gitmemiz gerekiyor. Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olmayı özlediğini düşünüyorum, orada da şartları olabildiğince zorlamamız gerekiyor. Lig yarışı zorlu, puan farkı 8'e çıktı. Bu noktada Avrupa Ligi'nde ise neler yapabileceğimize bakacağız. Benfica karşısında şansımızı yüksek görüyorum.

Mitroglou hazır durumda değil, toparlaması da belirli bir süre alacak. Ayrıca, Avrupa Ligi'nde forma giymiş bir ismi kadroya dahil edebilirdik, o da Luyindama oldu. Hocanın "stoper tandemi güçlü olsun" düşüncesi de bu kararı almaktaki diğer etmen. Alternatiflere baktığımızda büyük sorun var. Maicon'un mecburi ayrılığıyla da tandem güçlü ama alternatifler sıkıntılı.

Emre Akbaba'nın dönüşü ise çok büyük bir ekstra. Bu bize nefes aldıracak ama bir an önce hazır olması gerekiyor. Şu aşamada 15 - 20 dakikalık katkılar vermesi dahi elimizi güçlendirir. Kulübeye bakınca güçlü alternatiflerimiz yok. Forvetin yedeği yok mesela, Garry Rodrigues sonrası kanatlarda da sorun olacak. Emre Akbaba, hücum için çok büyük bir joker.

8 yorum:

  1. En mantıklı olani Mitrouglu nun dışarıda kalmasiydi kaliteden bağımsız olarak düşünmek lazım bunu. Stoperde ortaya çıkacak bir eksiklik bizi forvetten daha çok zorlar. Diagne'ye bı şey olmamamsi en büyük temennimiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou hazır seviyede de değil maalesef. Hepsi etken bu kararda.

      Sil
  2. hiç gerek yok. hemen elenelim. lig aşırı önemli. ligde şampiyon olmalı ve paraları götürmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum. Kulüp Avrupadaki imajını yavaş yavaş kaybediyor. Yeni bir şeyler lazım. Ama Burak'tan farklı olarak Benfica'nin bizden daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Elersek büyük iş başarırız. Bu turda elenip ligde şampiyonluk mu yoksa finale veya ilk 4e gidip ligde 2.lik diye düşündüğümde bana 2.şık daha hoş geliyor. Sonuçta Cl elemesi için hak elde ediyoruz, beraberinde Avrupada tekrar ismimiz ön plana çıkıyor. Tabi her görüşe de saygım var.

      Sil
    2. yapmayın abi "uefa'da yarı final, ligde ise 2.lik" nasıl tatmin edebilir, bize ne katar? avrupa'da isim falan bunlar romantik düşünceler. "bir avuç dolar için" diye eski bi film vardı :) şampiyonluğu 22-19 yapmak ve cl'den gelen paralar her şeyden mühim. hatay'a rövanşta 3-0 elenelim mesela o da sorun değil eğer lig gelecekse.

      tartışmadan bağımsız not: artık türk takımlarının cl'de ön eleme geçeceğini kesinlikle düşünmüyorum.

      Sil
    3. Uzun zamandır Avrupa'da yokuz, başarı elde edemiyoruz. Son bilmem kaç maçta galibiyet dahi görememiş haldeyiz. Prestij katar, yeniden kimliğini Avrupa'ya hatırlatır. Bence de ligde şampiyonluk, CL geliri mühim ama hemen elenelim düşüncesini kabul edemem.

      Sil
  3. Kura çekildiğinde de favori tarafın biz olduğunu düşünüyordum.Transfer döneminden sonra da şansımızın arttığını düşünüyorum.Listeye eklenen isimler ise gayet doğru bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir