23 Şubat 2019 Cumartesi

Kanatlardan gelmek ve ceza sahası içinde Diagne'yi etkin kullanmak da bir tercihti


Kasımpaşa karşısında da saha içi yerleşimleri konuşmuştuk. Doğal olarak Benfica karşısında görüntü biraz daha farklı. Özellikle de Belhanda ve Feghouli tarafında diyebiliriz. Mariano'nun 11'e dönüşü Feghouli'yi biraz daha orta sahaya yaklaştırdı. Bu durum da beraberinde Mariano / Feghouli uyumunu getirmedi, Feghouli orta sahanın derinliklerinde kayboldu.

Kasımpaşa karşısında en uçtaki futbolcumuz Belhanda'ydı. Benfica karşısında ise Onyekuru rakip kaleye çok daha yakın. Açık alan bulamadığımız için bu durum bir şey ifade etmedi. Takımın boyu her geçen zaman biraz daha kısalsa da sol taraf ile orta saha birbirinden kopuktu. Marcao da bu sefer çok daha geride kalmak durumunda kaldı. Açık alanda yakalandığımız anlar oldu ki o açıkları kapatmakla uğraştı.

Diagne'ye takılıyorum her seferinde. Farklı bir oyun oynatmaya çalışıyoruz ve şu ana kadar buna uyum sağlayamadı. Mümkün olduğu kadar rakip ceza sahası içinde oynaması gereken bir isim. Benfica karşısında bir ara kendi yarı sahasında rakibi kovalıyordu. Çok uzakta pas alıyor, topu aldığında yakınında çok fazla bir isim yok ve buram buram uyum sorunu var. Bence beklemek gerekiyor.

Benfica karşısında özel yetenekler ön plana çıkmalıydı. Açık alan bulamadık çünkü, o imkanı size tanımadılar. Bu noktada da Belhanda ve Feghouli gibi isimler ön plana çıkmalıydı. 2. yarıda Badou Ndiaye'nin deliciliği yer yer etkili olsa da çok fazla plan üretemedik. En azından kanatlardan gelmek ve ceza sahası içinde Diagne'yi etkin kullanmak da bir tercihti, 86. dakika dışında bunu denemedik bile.

8 yorum:

  1. Ben Fatih Terim'i eleştirirken en çok bu konuda eleştiririm. Takımında bulunan forvet öyle sürekli baskı yapıp oynayabilecek bir oyuncu değil. Ortadan giremiyorsan kanatlardan gir. Kanatlardan oynamak ayıp değil. Mariano, Nagatomo hatta kanat oyuncuların da sık sık orta açmayı deneyebilirler. Elinde Alan Carvalho gibi aralara girebilecek, duvar olabilecek bir isim olsa şu oyun tarzını anlarım. Ama elindeki forvetlerle bu oyun olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat profili sıkıntı aslında. Bekler bu işi yapabilse de onlar da çizgiye inmek yerine kat ediyorlar. Haliyle de oyun ortada sıkışıyor.

      Sil
    2. Feghouli ortada serbest oynuyor. Mariano ile kanattan iş yapmaları lazım. Onyekuru ise sürekli içeri gidiyor, Nagatomo'yu kanatta yalnız bırakıyor. O da düzgün orta açamayacağı için içeri kat ediyor veya pas atıyor. Sorun kanat oyuncularında. Fatih Terim uyaracak, sağdan atak yapıyorsak soldakiler içeri girecek, sağdakiler oyun kuracak. Soldan yapıyorsak da tam tersi.

      Sil
    3. Çok doğru. Bekler bu yüzden fazlasıyla yalnız, önünde oynayan isimlerden yardım alamıyorlar.

      Sil
  2. Hocanın istediği oyuna diagne den ziyade mitroglou daha uygun bence ama onunda form durumu çok iyi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglu da pivot, o da ceza sahası içinde beslenmeyi bekleyecek.

      Sil
  3. 1) Fatih hoca kompakt oyun istiyor. Ve Benfica macinda da sol taraf, Onyekuru-Nagatomo (Marcao) mesafeli oynuyor orta sahaya. Bunun nedeni de bence Onyekuru. Akbaba olsa, sanirim Nagatomo kendini daha guvende hisseder ønumdeki yardim eder diye. Bence Mariano'nun Yuto'dan bir tik daha iyi oyun kurmasi, ileri cikmasi Feghouli'ye guveniyor olmasi. Fatih hocanin istedigiistediKompakt Kompakt oyun icin Onyekuru ve Diagne/Mitroglou yanlis. Ki bunu da hoca da biliyor.

    2) Burak abi, senle nerdeyse 99% hemfikiriz. Ama bir konuya pek deginmedin, belki fark etmedin bilmiyorum. Ama Diagne/Mitroglou transfer basarisi degildir. Luyindama 8 milyon euro eder. Adami 2 senedie takip ediyorum. Burdaki bazi arkadaslar gibi gelene gecene bos, bidon oyuncu demem. Marcao ve Luyindama super scout transferi. Emre Tasdemir ve Semih Kaya guzel alternatif. Ama yine de o alinan iki forvet panik hamlesi. Malesef cogu taraftar iki forvet geldi diye son gun, butun yasanan 6-7 ayi unuttu. Hatta Serdar Aziz'in de bonservisiz verildigini. 7 ay da son gun transfer yapildi. Ve albayrak'in Alan'la anlastik konusuna hic kimse nedense aldiris etmedi iki forvet geldikten sonra. Sen ve ben oyuncu profili, mevki, vs gibi teknik direktør gibi detajlara bakariz. Ama bircok taraftara gøre forvet forvetir. Adamlara Zlatan da aynidir. Carlos Tevez de. bircogu Tevez, Rooney, Del Piero gibi forvetlerin Zlatan, Mandzukic, Dzeko'dan farkli profil oldugunu anlamaz. Kadro yapisina bakmaz. Arkasinda, yaninda kim oynuyor bakmaz. Besiktas'ta analiz yapilmadan alinan Negredo'nun Quaresma, Talisca'li kadrosunda kulanamadigi gibi. Ben, ve futbolu takip eden herkez Aboubakar ve Negredo'nun ayni profil olmadigni ve Negredo'nun tutmayacagini øngørdu. Burda da konu ayni. Fatih hoca Alan ve Pato'yu bosuna istemedi. Alternatif olarak da Demba Ba bosuna degildi. Fatih hoca Diagne ve Mitroglou 'ya sonunda evet dedi. Cunku o da biliyorki yønetim istedigi kimseyi alamayacakti. Diagne ve Kostas, yanlis oyuncu profili. Ve malesef evet hoca onlarin profilini degistirmeye calisiyor. Ama Burak abi, Diagne'nin karakteri buna musade etmez. Aldatmacayla oynuyor. Benfica'nun solbeki macta ona nasil kizdigini hatirliyorum. Cunku Diagne ustun zekali biri degil. Juventus yaziyor Cv'sinde. Ama bosuna degil o formayi hic giyememesi. 5 mactan yorum yapmak dogru degil. Ama adami 1,5 senedir takip ediyoruz. Degisecek potansiyel yok. Øyle bir tecrubesi de yok. Øyle bir kariyeri de yok. Kostas degisebilir ama. Onda o potansiyel var. Cunku onun bir kariyeri var, profesyonelik dedigimiz sey var adamda. Belki 100% katki vermez ama elinden gelen en iyisini yapar. Profesyonelik anlayisi var cunku. Ama bu Diagne'de yok. kariyeri boyunca olmadi da. Buyuzden de Galatasaray kariyerinin en yuksek noktasi olacak. Sinan, Eren, Onyekuru, Fernando bunlar da kendini ve oyununu degisteremedigi icin olduklari konumda degilmiler? Garry buyuzden daha iyi bir kariyer yapamadi mi? Abdulkadir Ømur hem kanat oyununu, hem cift yønlu oyunu oynadigi icin avrupanin buyuk takimlari istemiyormu? Demek istedigim , Diagne takimin geri kalaniyla anlasamayacak. Belki øyle orta acan Ømer Bayram'la olur. Ama hoca Kostas'in uzerinde durmali. Degisebilirse o degise bilir. Karakteri ve kariyeri buna musade ediyor cunku. Iki forvet geldi. Biri hazir diyeri degil. Ikiside ayni profil. Bu transfer basarisi degildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer konusuna değindim. Diagne ve Mitroglou bence de transfer başarısı değil. Son güne kalınca gerçekleşmek zorunda kalan hamleler. Ama Diagne de kötü isim değil, anlatmak istediğim bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir