25 Şubat 2019 Pazartesi

Luyindama orta saha çizgisinde, Marcao ise orta sahaya olabildiğince yakın oynadı


Bu sefer ilk ve ikinci yarılar üzerine ayıralım. 45. dakikada Emre Akbaba / Selçuk İnan değişikliğinin ardından farklı bir yapı oluştu. İlk yarıda Emre Akbaba, rakip kaleye daha yakın görünüyor. 2. yarıda ise Selçuk İnan'ın pozisyonu Belhanda'nın arkasında. Bu durumun da Belhanda açısından artı olduğunu söyleyebilirim.

Luyindama orta saha çizgisinde, Marcao ise orta sahaya olabildiğince yakın oynadı. Maçın ilk dakikasından itibaren riski aldık ve savunma hattını belki de bu sezon ilk kez böylesine orta sahaya yakın oynattık. Luyindama gerçek anlamda bir orta saha gibiydi, birçok kez hücuma çıktı ve bir forvet gibi pozisyona girdi. Marcao ise defansif orta saha edasıyla geriden oyunu kurdu.

Galatasaray'ın sağ ve sol kanatlarında büyük bir dengesizlik var. Sağ kanattan iyi geliyoruz, oyunu genellikle oradan kuruyoruz ama sol tarafta bu olmuyor. Mariano'ya bakınca Onyekuru'yla aynı hizada oynamış. Nagatomo ise hemen arkasında ama oyunun merkezinden kopuk ve uzaktalar. Kasımpaşa karşısında Emre Taşdemir'le o kanadı etkin kullanmıştık. Nagatomo eleştirim bundan.

Mitroglou, Emre Akbaba ve Feghouli ise aynı hizada görünüyor, Belhanda hemen arkalarında. Maç içinde Emre Akbaba'yı rakip kaleden uzak görmüştüm ve fizik olarak hiç ayakta kalamadı. Mitroglou ise Diagne'ye oranla rakip ceza sahasına daha yakındı. Tabii bunda amansız kenar ortalarının çok büyük önemi var.


2. yarıda ise tablo değişiyor. Selçuk İnan, Belhanda'nın arkasında ve biraz daha Badou Ndiaye'ye yakın. İlk yarıda Badou Ndiaye çok yalnız kaldı ve pas aksiyonu içinde değildi. Selçuk İnan da müthiş işler yapmadı ama en azından hatlar birbirine biraz daha yaklaştı. 

Bizim sol / sağ kanat dengesini bir şekilde oturtmamız gerekiyor. Onyekuru'nun büyük sorun olduğunu düşünüyorum. Bu maçta rakip kaleye uzak kaldı, geçmiş haftalarda ise daha yakındı. Soldan gelemememizin en önemli nedeni kendisidir. Emre Akbaba fizik olarak toparladıktan sonra solda onun oynamasını bekliyorum.

Edit: Tablolar SofaScore'den alınmıştır..

6 yorum:

  1. sol kanattaki sıkıntımız sol ayaklı oyuncumuzun olmamasından kaynaklanıyor bence. emre taşdemir bu noktada farklılık kattı ve çizgiye indi. onyekuruyu geçtim nagatomo da orta yaparken topa basıp içe doğru çekip sağ ayağı ile orta yapıyor ve akışı bozup defansa zaman kazandırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir'in teknik özelliği itibariyle de tam bir büyük takım sol beki olduğunu düşünüyorum, en azından özellik noktasında.

      Sil
  2. Hücum eden takımın oyunu açması gerekir. Kapanan takımı ortadan yarıp geçmeye calismisiz nerdeyse. Ortaları da çizgiye inip yerden yapmamiz daha doğru olur. Yoksa kenar ortalarinin defanstan atılan yüksek toplardan hiçbir farkı olmuyor. Zaten stoperlerin en sevdiği toplar defansa doğru sisirilen yan ortalar ve uzun toplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortadan da geçilebilir ama pas oyunu iyi ve seri işlemeli. Biz ağır kalıyoruz, topu alan 5-6 saniye topla oynamaya çalışıyor.

      Sil
  3. BU Luyindama bizim elimizde patlayacak. Ya çok iyi olup Van Dijk ın elinden bonservis rekorunu alacak yada adam o kadar şeylere mal olacak ki Dani den kötü anacağız. Ortası yok. Çalım atmaya giden stoper mi olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir