7 Şubat 2019 Perşembe

Luyindama'nın tarz noktasında Chedjou'yla bir alakası yok


Hatayspor karşısında Luyindama / Marcao tandemini beklemiyordum. Olabildiğince rotasyon olur diye düşünürken neredeyse as kadroyla sahadaydık. Yoğun bir maç trafiğine giriyoruz çünkü. Buna rağmen "bir an önce uyum" denilerek Luyindama / Marcao tandemiyle oynadık. Yanlış bir düşünce de değil.

Alanyaspor maçının ardından Luyindama'yı Chedjou'ya benzetenler oldu. Bu konu hakkında bir yazı yazmayı düşünsem de Hatayspor karşısında da izleyince biraz daha pekiştirip yazma imkanı doğdu. Chedjou'yla alakalarının olmadığını yazarak başlayayım. 

Chedjou'yu öne çıkaran bir numaralı özelliği pas ve teknik tarafıydı. Fizikli olsa da çok temaslı oynayan, gücüyle ayakta kalan bir isim de asla değildi. Hızlı da diyemeyiz. Atletik özellikleri vardı ama açık alanda problemleri olan, daha da büyüğü çabuk dağılan bir futbolcuydu.

Luyindama konusunda "pas ve hız" noktasında çekincelerim olsa da Alanyaspor karşısında beklediğim cevabı almıştım. Tekniği ve pas özelliği hiç fena değil, ayrıca ağır da diyemeyiz, gayet hareketli. Fizik gücü yüksek, sert ve temaslı oynayan bir futbolcu. Onun da dağıldığı anlar olabilir, kart yemeye bir o kadar müsait.

Geleli 5-6 gün oldu tabii. Bu süre zarfında da 3 uçak yolculuğu var. Marcao'yla henüz 2. maçları, takıma ve ülkeye uyum noktasında zaman gerekiyor. Marcao o kadar ön plana çıktığı ki şu aşamada Luyindama onun gölgesinde kalmış olabilir ama zamanla onun da aynı etkiyi göstereceğini düşünüyorum.

Luyindama ve Marcao birbirinden farklı stoperler. İkisinin de ısrarla dikine oynama isteği, topla çıkabilmeleri, açık alanda etkileri elimizi rahatlatacak. Birbirlerini tamamlayacaklar, zamanla o uyumu görürüz. Özellikle Luyindama için az daha beklemek gerekiyor. Yatırımın karşılığını mutlaka verecektir.

14 yorum:

  1. insan ister istemez "ulan şu marcao ile Ozan eküri olsaydı da keyifle Puyol-Pique gibi yetiştirip izleseydik" diye düşünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama da iyi isim, onunla da söylediğin olabilir :)

      Sil
  2. Her zaman ki gibi futbol dahileri 3 gunde adama bir damga vurdular,marcao gibi o da erken gelseydi soyle takimla en az 10 gun falan gecirseydi o da gayet oynardi,adam daha geleli 1 gun oldu zorlu alanya deplasmanina cikti he tabi ki o da yuto nun sivas macinda zorlandigi gibi zorlandi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken, alakasız yorumlar geliyor. Herkese saygım var tabii ama yanlış çıkarımlar yapıldığını düşünüyorum.

      Sil
  3. Kesinlikle senelerdir eksik olan agresif, kendine guveni olan - danny gibi bos yere degil - ve kalipli bir stoperimiz var artik. Bu eksiklik yer yer Serdar ile dolsada ikide bir sakatlanmasi devamlilik sorunu yaratiyordu. Zaman gectikce takima aliscaktir. Kimileri savruk diyor fakat Fatih hocam onu da cozecektir. Ha tabi birde artik korner ve kose vuruslarinda rahat gol atabilecegiz. Luyindama'nin bizim ligde hic yoksa senede 5 kafa golu var suraya not ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper geç olgunlaşır, 23 - 24 de stoper için bence hala genç yaşlar. Denayer nasıl gelişti gördük, Luyindama'nın da bu potansiyelde olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  4. Chedjou'ya benzetenler ya Chedjou'yu tanımıyor ya Luyindama'yı tanımıyor.Bilgi sahibi olmadığı konu hakkında fikir sahibi olan insanlar işte.Bilmiyorsan kafadan sallama işte ya bilen birilerine sor ya da fikir belirtme yani.Marcao için bile Ankaragücü maçını referans almayalım ilerleyen maçlar görürüz diyenler Luyindama'yı şu kısa süreçte acımasızca eleştirebiliyor.Yeni transferlere biraz zaman tanımak gerektiğini bilmiyor gibi davranıyorlar.Luyindama uyum sağlayınca Marcao'yla birlikte yıllardır aradığımız stoper ikilisi olacaktır ben güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chedjou'yla hiç alakası yok, ben de bu kıyasa karşı olduğum için yazma gereği duydum.

      Sil
  5. Atletik olmalari, sürekli sorumluluk almalari, topu rakipten temiz bir şekilde almaları ve de lider karakterli oyuncular olmaları önemli. Takımı geriden çok iyi yönetiyorlar. Savunmada iki as oyuncumuzu kaybetmemize rağmen kaliteyi bu kadar artirabilmemiz büyük başarı.
    Luyindama'yi kimse bilmezken iki gün isminden bahsedildi üçüncü gün de oyuncu geldi temiz bir transfer oldu aynı şey Marcao için de gecerli. Bunlar ciddi transfer başarılaridir. Keşke aynı şeyi forvetlerde de yapabilseydik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibine güvenmemiz gerekiyor ve Marcao'yla da iyi sınav verdiler. Luyindama için de güveniyorum.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla dizginleyebilir kendini. Genç isim, gelişime devam edecek.

      Sil
  7. luyindama lider karekterli bir oyuncu kesinlikle.bu da takımın diğer oyuncuları için önemli.ilerisi içinde önemli.genç ama sahadaki duruşu gayet soğukkanlı.

    luyindama ve marcao son dönemin en isabetli transferleri oldu.sözleşmeler 5,5 yıllık olmalı idi.eksik olan bu.

    kaleci konusunda da scout ekibinin bir çalışma yapması gerekiyor.muslera da konsantrasyon sorunları başladı.ve aşırı yüksek maaş var tabi bide

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o yönde arayış vardır. Muslera yorumuna katılıyorum. Şu aşamada performansına oranla anlamsız bir maaşı var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir