3 Şubat 2019 Pazar

Luyindama'yla alakalı kafamda iki tane soru işareti vardı ve cevabımı aldım


Bir an geçtiğimiz sezonun Sivasspor deplasmanına gittim. Orada da Nagatomo henüz ilk maçına çıkmıştı. Üstelik de takıma katılalı henüz 2-3 gün olmuştu. Kötü bir maç çıkarmış ve amansız eleştiri almıştı. Transferi de aynı şekilde eleştirilmiş ve beğenilmiyordu. Sonrasında neler olduğunu hatırlarsınız, Nagatomo baş tacı oldu.

Tek maç üzerine hüküm vermeyi seviyoruz. Hadi Nagatomo tanıdığımız bir isimdi, Luyindama ise çoğumuz için yeni tanıyacağımız bir futbolcu olacak. Geleli henüz 2-3 gün oldu, tek idmanla da maça çıktı. Uçak yorgunluğunu, geldikten sonraki transfer koşturmasını, ertesi günün sağlık kontrollerini konuşmuyorum bile. Hazır bir futbolcu olabilir ama 3 günde 2 uçak yolculuğu yapmış oldu.

Ayrıca yeni bir ülke ve takım. Kimseye uyum sağlayamamış henüz, partnerleri ile ilk kez oynuyor. Buna rağmen fena bir maç çıkarmadı. Heyecanlıydı, hatalar da yaptı ama oyun tarzıyla "doğru bir stoper" olduğunu göstermedi mi? Oysa bazı yorumlara bakınca "Galatasaray seviyesinde değil, içime sinmedi" diyenler dahi oldu.

Bekleyin, biraz sabır. Zamanla her şey daha iyi olacaktır. Maicon'lu hatla çok daha güçlü değilsiniz. Ya da Semih Kaya, Ahmet Çalık gibi isimler sahada olduğunda içinize siniyor mu. Marcao / Luyindama tandemi son yıllarda yakaladığımız en iyi ve doğru stoper ikilisi. 1-2 maç sonra da bunun etkisi daha net hissedilir. Adam daha Ali Sami Yen'e bile çıkamadı.

Luyindama'yla alakalı kafamda iki tane soru işareti vardı. Biri hızı, diğeri de pas özelliği. Ağır değil bence, o fiziğe göre gayet hareketli. Ayağı da temiz ayrıca, geriden oyunu hiç fena kurmuyor ve daha önemlisi ısrarla dikine oynuyor. Bu tandemde favorim her ne kadar Marcao olsa da Luyindama da zaman içinde iyi noktaya gelir.

Zamanlamayla alakalı problem var sadece. Hele ki hava toplarında geç çıkabiliyor, bu fiziğin hakkını veremeyebiliyor. Genç isim, stoper geç olgunlaşır. Güçlü, fiziğine oranla hızlı diyebileceğimiz, ayağı temiz ve ısrarla dikine oynuyor. Bazı anlarda topla hücuma çıktı, rakip ceza sahasının orada rakibe dahi baskı yaptı. Atletizmi çok kıymetli.

26 yorum:

  1. Galatasaray seviyesinde değil diyenlerle Maicon'a git diye küfür edenler aynı zihniyetin elemanları... Sabretmek lazım. Tarz noktasında doğru isim uyum sağladiginda daha iyi olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az daha sabır, 2-3 maç sonra eminim ki farklı şeyler konuşulacak.

      Sil
  2. Cok dogru yaklasim

    YanıtlaSil
  3. izledik ve iyi stoper olduğunu gördük.kafalarda soru işareti kalmadı

    YanıtlaSil
  4. Perşembe akşam geldi cumartesi çoğunun adını bilmediği, aynı lisanı konuşmadığı takım arkadaşlarıyla maça çıktı. Bir sakatlık yaşamazsa çok uzun kalmayacak takımımızda, premier ligde izleriz arkadaşı.Sosyal medyada anlık ve olumsuz tepkilerin nedeni, çoğu çıkar peşinde dünya futbolundan bihaner spor yazarlarının gençleri zehirlemiş olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü de oynamadı bu arada, öyle bir algı doğmasın. Ama Marcao o kadar iyi iş çıkarıyor ki kıyas onunla oluyor.

      Sil
  5. mitroglu nun yüz ifadesi oldukça negatif duruyor.sanki zorla buraya gelmiş havasında.yada normalde de böyle bilemiyorum.iyi golcü olduğu kesin.set hücumunda topun ceza alanına geldiği durumlarda etki yaratacaktır.
    eğer bir gönülsüzlük durumu varsa antalyaspordan süleyman doukara yı tercih etseydik diye düşünmedim değil.

    onyekuru nun sezon sonu gideceğini düşünürsek yaz transferinde ilk tercih trezege olur herhalde.hem asistçi hemde golcü.onyekurudan daha iyi bence.

    yaz transferinde asıl sıkıntı feguli ve belhanda nın ayrılışı sonrası bu tarz set hücum oyuncuları bulmak hiç kolay değil.bunların yeteneklerinde arıza olmayan ve istikrarlı oynayan oyuncu.

    kadro operasyonu yazın devam edeceğe benzer.umarım amrabat yiğit gökoğlan benzeri oyunculara gidilmez.terimin böyle hatalı tercihleri oluyor bazen.

    luyindama marcao cuk oturdu ve oturacak.gelecek sezon bunların alternatifleri genç alt yapı oyuncuları olmalı.semih ve ahmet çalık değil.zaten yabancı sınırlamasının düşeceği konuşuluyor.

    ndiaye geri dönecek.acaba celil yüksel fernando ikilisi nasıl olur merkezde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taraftar biraz özeleştiri yapmalı. demba ba gelmesin diye kampanya yapıldı. bence ba çok daha iyi durumda mitroglu'dan.

      Sil
    2. Mitroglou'nun genel ifadesi o. Kolay gülmüyor bu adam, yüzünde nur maalesef yok :)

      Sil
  6. bu arada yönetiminde hakkını vermek lazım.geçte olsa kendilerinden beklenmeyecek hamleleri yaptılar.
    yeni cl statüsü gereği ligde ikincilikte önemli bence.cl ye girmek için 5 büyük ligin temsilcileri ile karşı karşıya kalmıyorsun.bu transfer hamlesi ligde 2.liği getirse bile bence boşa gitmemiş hamlelerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten şampiyon olamayınca otomatik olarak hedefin 2. olarak belirecek. Şampiyonlukta da değilim, gelecek adına umutlanmak istiyorum.

      Sil
  7. henüz yeni geldi. hata yapsa da anlardım. biraz zaman lazım.

    esas sorun başkaları idman yaparak kazanıyor, biz her deplasmanda kanser oluyoruz.

    YanıtlaSil
  8. transflerimiz gayet iyi. ama işimiz çok zor. 6-7 maç üst üste kazanmamız lazım. ancak o ışık yok. hiç yok. biz mesela 21 puan alsak başakşehir illa takılır. ama seri yapamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence seri bozulmadı.son 4 maç 10 puan. bu 2 puan kaybını normal görüyorum.ligin en sert takımına karşı deplasmanda kaybedilen 2 puan bu.bu 4 maç 10 puanı 5 maç 13 puana çıkarırsak hedefe ulaşılabilir.
      ben takımda tam aksine bir ışık gördüm.maçta yılmadılar bu sert prese karşı.maçın bazı anlarında ise cevap verdik kısa sürelide olsa
      lakin başakşehirin saha dışında desteklendiğini görüyorum.VAR uygulamalarında misal.aleyhine bir tane karar çıkmıyor.

      Sil
    2. Önümüzdeki 5 maçtan 15 puan bekliyorum ki gayet de olası görünüyor.

      Sil
  9. abi övünmek gibi olmasında futbolda yanılma payım yok denecek kadar az. luyindama ile ilgili görüşüm de net iyi topçu. defansif özeliklerinin iyi olduğunu biliyordum ama bu maçta gördüm ki ayağı da iyi bi oyuncu. bana biraz chedjou'yu anımsatıyor. istediğimiz verimi alamasak bile chedjou gelişi itibari ile çok daha üst sınıf oyuncuydu tabi ama ben luyindama'nın zamanla daha da iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın en kötü hali kendini övmesidir. Bırakın başkaları övsün :) Luyindama konusunda katılıyorum sana ama Chedjou ile pek alakaları yok.

      Sil
    2. 22:05 teki adsız arkadaş ben değilim hafız.bilgin olsun :)

      Sil
    3. Artık kimse, kimse kendini övmesin, gerek yok :)

      Sil
  10. Daha da önemlisi adam erkenden sarı kart gördü. Bu yüzden biraz daha çekinerek oynadığını düşünüyorum Alanya maçında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka. Gördüğü sarı kart yerindeydi, hızlı hücumu kesti. Agresif oynayan bir isim, sarıyı gördüğü an temkinli olması oyunundan mutlaka götürür.

      Sil
  11. Erken sarı kart görmesi de onu etkiledi

    YanıtlaSil
  12. Daha da iyi olacaktır. Adamda futbolcu duruşu var ve topla oynarken hissettiriyor. Malatyaspordaki Arturo Mina seviyesine gelirse yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşar orayı, ciddi potansiyelden bahsediyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir