3 Şubat 2019 Pazar

Mitroglou / Sinan Gümüş ikilisinin toplamda pas sayısı sadece 4


Topsuzoyun 'un "pas haritası" paylaşımı üzerine her maç sonrası yazmaya karar verdim. Şu ana kadar gördüğüm en önemli paylaşımlardan biri, kendilerine teşekkür etmek lazım. Maç hakkında, özellikle futbolcu performansları için fikir vermek açısından önemli.

Göztepe karşısında Marcao'yu övmüştük. Alanyaspor maçı sonrasında da aynı yerdeyim. Takımın en iyisiydi, hatta çoğumuz "tek iyisiydi" dahi diyebilir. Topla en çok buluşan ve pas yapan futbolcudan bahsediyoruz. Geriden oyunu iyi kuruyor ve bunu da mümkün olduğunca dikine oynayarak yapıyor. Sorun şu ki tek başınaydı, kimse gerçek anlamda yardımcı olamadı.

Luyindama'yı eleştiremem, henüz ilk maçı ve geleli 2 gün oluyor. Yine de onun ayağı da temiz, ısrarla dikine oynamaya çalışıyor. Linnes / Ömer Bayram hattında hiç etkili olamadık, Mariano'nun oyundan çıkması bizi çok etkiledi. Linnes hücumu düşünemedi bile, Ömer Bayram'ın ise tek tük bindirmelerinde etkisi yoktu.

Fernando / Badou Ndiaye hattını ayrı bir yazıda daha detaylı konuşacağım. Onlardaki sorun hücum etkisi, bu noktada katkıları çok zayıf. Belhanda'nın etkisi de 2. yarıda 4-2-3-1'e geçince ortaya çıktı. En çok pas kaybı yapan futbolcumuz ama ortalamaya vurunca Feghouli'nin top kaybı daha yüksek. Belhanda sorumluluk almaktan kaçmasa da muhteşem asistine rağmen etkisi düşüktü.

Gelelim asıl soruna. Mitroglou ve Sinan Gümüş ikilisi toplamda 90 dakika sahada kaldı. Toplam pas sayıları ise sadece 4. Tek tük topla buluşmuşlar, haliyle de Galatasaray'ın bu maçı kazanması mucizeye yaklaşıyor. Forvet bu etkiyi gösteremedi, Onyekuru da aynı şekilde ayak uydurdu. Feghouli ise sorumluluk aldı, yine kenar oyun kurucu görevindeydi. Yetmiyor ama, sadece 2 kişiyle hücum yapmak imkansız.

Muslera'yı da konuşmalı. Günümüz futbolunda kalecinin "pas" noktasında oyuna etki etmesi lazım. Galatasaray ısrarla pas yapmaya, kısa oynamaya çalışıyor. Muslera'nın ayakları çok kötü, isabet oranı sadece yüzde 60. İsabetsiz pasları da genelde kısa düşüyor, rakip kaptığı topla hızlı çıkarak etki ediyor. Yediği golü de düşününce bu performansı eleştirmeli.

13 yorum:

  1. Belhanda... hâlâ bu adamın bu takımın oyuncusu olmadığını düşünüyorum. 10 değil 8 bu adam deniyor bence 8 bile değil bu. Bu kadar top kaybeden 8 numara olursa nasıl hücuma top aktaracaksin. Gerçi bu maçta elle tutulacak tek adam yoktu sahadi. Fernando ndiaye belhanda... baskı karşısında büyük takım oyuncusu bu kadar etkisiz olamaz. Bu kadar pas hatası olmaz bu kadar top kaybı olmaz. Büyük takım kalecisi de öyle gol yemez adam resmen rastgele vurdu aşırtma falan değil bu. Muslera kredisini tüketiyor yavaş yavaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 bile değil ne demek ne demek ben de bunu anlamıyorum. Komik bilmem ne gibi laflarinı kendine sakla. Geri gelmeseymis top kaybetmezmis. 8 numara oynuyor ise geri de gelecek 8 numaranın işi bu değil mi. 10 değilim 8 im diyorsan hem savunma hem hücum yapabilir olacaksın. Dikine oynamışta top kaybetmiş. Attığın dikine pas kendi oyuncun yerine rakibe gidiyorsa o attığına pas falan denmez. Bu adamı savunmak için asistin asisti sayilarina bakın gibi saçma sapan kavramlar ortaya konuyor ya birde.

      Sil
    2. Ben savunuyorum, buna da devam edeceğim. Top kaptırma istatistiğinde topla buluşma / top kaptırma ortalamasını aldığında Feghouli daha önde mesela. Belhanda topla o kadar çok buluşmak zorunda kaldı ki kaptırması doğal. Golü de o attırıyor yalnız, ne yapıyor Fernando ve Badou?

      Savunmak için saçma kavramlar ortaya konulmuyor, bu adama vurmak için pusuda bekleyenler var maalesef. İlk fırsatta ortaya çıkıyorlar, iyi performansta kayıplar.

      Sil
    3. İyi performans gösterdiğinde neden kayıp olalım ki? Adamın işi bu değil mi zaten? Alalım ama kırk yılda bir iyi performans göstersin yeter mi denecek? Pusuda beklemek falan değil bu asistin asisti diye övmek nedir bunu anlamak zor saçma kavram bu işte. Bu adam koca gs nin 8 numarasi ne doğru düzgün asisti var ne doğru düzgün skora etkisi. Hâlâ söylüyorum bu adam bu takimin oyuncusu değil hiçbir zaman da olmayacak.

      Sil
    4. 40 yılın başı mı :) Daha neler.

      Konu hakkında Belhanda'nın yokluğundaki haftalar açıklayıcı oldu. Ya da Fatih Hoca'nın onun üstündeki düşüncesi ve ısrarla bırakmaması.

      Şu da var. Yorum yaparken "bana göre, bence, sence" söylemek lazım. Sana göre kötüdür, bana göre iyidir, kimse kimseyi yargılayamaz. Saygı duymak gerekir.

      Asistin asisti saçmalığını ben çıkarmadım, ben farklı noktalardaydım :)

      Sil
    5. Yazdıklarımın hepsi zaten kendi düşüncelerim. Bana gore diye yazmaya gerek yok diye dusunuyorum. Asistin asisti saçmalığıni sizin cikardiginizi da söylemedim Burak Bey ama bu adamı da bununla savunmak çok eğreti. bu adama 8 milyon euro para verildi 3.350 maaş odeniyor ekstra primler vs hariç. Kusura bakmasın ama bu parayı alan adam fazlasını vermek durumunda. Ha diyorsanız adamın yeteneği bu kadar o zaman bu para bu yeteneğe çok. Sorun sadece belhanda değil tabii ki orta saha pas oyunu oynayacak oyunculardan kurulu değil. Ndiaye belhanda Fernando. Bu adamlarla pas oyunu oynanmiyor işte. Rakibi sürekli geriden takip eden pozisyon alamayan 6 numara mı olur? Fernando ne zamandır böyle. Ndiaye nin o müthiş enerjisi biteli cooook uzun zaman oldu. Belhanda geldiği günden beri BANA göre iyi diyebileceğim çok az maçı var. Kaç maçta belhanda sayesinde kötü duruma düştük. Trabzon fenerbahçe maclarindaki sorumsuz hareketleri... Saçma sapan kart görmeler canı istediği zaman adam kovalayip canı istemediginde yanında geçen adama müdahele bile etmemek.
      Saygı duymaktan bahsediyorsunuz biri der standart taraftar olunca işte böyle yorum yapılır biri der ki yok böyle düşününce komik olunuyor. Baskalarının istediği gibi mi dusunecegiz yani. Belhanda BENİM İÇİN kötü bir oyuncudur benim fikrim budur. Hiç kimse de böyle düşünüyorum diye komik olmakla falan itham edemez. Taraftarligimi da futbol izleyiciligimi de kimse standart diyerek kucumseyemez. Saygı istiyorsa insanlar saygı gösterecek ilk önce. Pusu ya yatmak falan gibi kelimeler de çok doğru değil bu bağlamda. Pusu özü itibari ile dürüst olmayan yöntemle öldürmek anlamına geliyor. Kalleşçe yani. Ben en başından beri belhanda nın bu takımın oyuncusu olmadığını söylüyorum yorum yazmadigimda pusu mu kurmuş oluyorum Size göre?

      Sil
    6. Israrla vuran kesim var bence, tıpkı ısrarla öven bir kesimin olduğu gibi. Yıllardır tartışılıyor bu konu, ben sıkıldım :) Fatih Hoca'ya kalan bir karar, benim için o ne derse tamam. Satmadı, ısrarla tuttu, bence en sevdiği ve tuttuğu 3-4 isimden de biri. Bundan sonrasını zaman gösterir, öncesini de Belhanda'nın yokluğundaki günler gösterdi. Son söyleyeceğim budur :)

      Sil
  2. fernando ve ndiaye top çıkartabilseydi belhandanın bu kadar geri gelmesi ve dikine pas yapmaya çalışırken top kaybetmesi söz konusu olmayacaktı. ortasahada ayakta kalan tek futbolcuydu. marcao liyundama ve feghouli ile beraber bir puanı almamızı sağlayan dört futbolcudan birisi. 8 bile değil ne demek? sorumluluk alan topçuyu beğenmemek şu tabloda lüks ve komik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle işte. Fernando ve Badou o kadar zayıf kaldı ki Belhanda kendi sahasına kadar gelmek zorunda kaldı. E bu adam kaleden böyle uzaklaşırsa nasıl tabela yapacak. Müthiş yorum, teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. olur mu beyler! fernando city'den geldi. her zaman olduğu gibi alanya maçında da kusursuz bir futbol sergiledi. mükemmel işler yaptı, rakipten bol bol top çaldı ve isabetli paslarla takımı atağa çıkardı. fernando'yu eleştiren futbolu bilmiyor demektir. çünkü o city'den geldi.

      Sil
    3. Fernando eleştirilir, kimse kimseyi de hiçbir şey ile itham edemez.

      Sil
  3. Olayi Musleraya baglarsak hata ederiz, sen sampiyonluk kovaliyorsan takim olarak 2. golü bulacaksin arkadas, rakiplerin de deplasmanda oynuyor ve ikisi de 3'er tane atiyor rahatlikla. Burada asil sorun orta sahanin islememesi, kim ne derse desin bu orta saha dogru orta saha degil, tek tek iyi oyuncular ama Belhanda, Fernando, Badu ile beraber oynanacak bir sistem en azindan deplasman icin dogru sistem degil kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen bağlamayayım ama o da kötü durumda. Bu sezon kazandırdığından çok kaybettirdiği maçları konuşur olduk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir