5 Şubat 2019 Salı

Maicon Al Nasr'da


Suudi Arabistan takımı Al Nasr'a 1.5 sezonluğuna kiralandı. Futbolcunun maaşını Arap kulübü karşılayacak ve kira bedeli olarak "peşin" 1 milyon 750 bin avro alacağız. Kötünün iyisi diyebileceğim bir anlaşma, gün itibariyle daha iyisini yapamayız. Ayrılığı konuşurken "günün şartlarını" göz ardı edemeyiz.

Sözleşmesini askıya aldığın an bu sona hazır olmak durumundasın. Luyindama adına da bunu göze aldık ve Maicon'un da zorluk çıkarmaması elimizi rahatlattı. Maicon adına treni yaz aylarında kaçırdık. Son gün kiralanma işi yatmamış olsa çok daha büyük kazanmak olası olacaktı. An itibariyle gidebileceği çok fazla takım olmaması bu transferi gerçekleştirdi.

Luyindama + Marcao maaşlarının Maicon etmediğini yazmıştım. Bu açıdan bakacağız, Maicon'un maaşından çıkmış olduk ve 1 milyon 750 bin avro'luk ücreti de ffp hanesine yazdık. Böylelikle transfer dönemini ciddi bir artıyla tamamlamış olduk. Maaş bütçesinin düşmüş olması bence çok daha önemli. Oradaki rahatlama bizim önümüzü açacak.

1.5 yıllık kiralama döneminin sonunda 1 yıl daha sözleşmesi kalıyor. Opsiyon şartı var mı bilmiyorum ama dönmesi halinde bile ülkesine dönüşü olası. 2-3 milyon avro'luk bir bonservis hala kazanılabilir. Ben de şu an itibariyle bonservis bedeli elde etmek, 4-5 milyon avro'ları konuşmak isterdim. Olmadığı için de kimseyi eleştiremem, bu tren yazın kaçtı.

Maicon'u severim, çok karakterli bir futbolcu. İyi ya da kötü, sahada elinden geleni daima yaptı ve mücadeleden asla kaçmadı. Oram ağrıyor, buram sakat, kendimi kötü hissediyorum diyerek kendini geri plana atmadı. Yedek kaldı ama sorun çıkarmadı, sahaya çıktığında da elinden geleni yaptı. Geçen sezon gelen şampiyonlukta da önemli katkısı vardır.

Türlü aile sorunu yaşamasına rağmen bunu da asla sahaya yansıtmadı. Bu bile kendisini iyi hatırlamam için yeterli.  Kariyeri için başarılar dilerim, umarım en iyisini yapar. Galatasaray için çok başarılı bir transfer olduğunu söylemesem de kendini birçoğumuz için iyi hatırlatacak şekilde kıldı. Ayrılmak adına sorun çıkarmaması da unutulmayacak.

11 yorum:

  1. Maaşını bütçeden dusmemiz ve 1,7 milyon daha eklenmesi kâr oldu bizim icin. Kadro dışı bir oyuncudan bunu elde etmek idealdir bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro dışı kaldığı an piyasası yarı yarıya düşmüş oluyor.

      Sil
  2. Karakterli oyuncuları her zaman severim. Maicon da öyle. Performans olarak istediğimizi alamadık ama geçen yıl kritik yerlerde puan ve maç kazanmamızı sağladığı oldu. Fatih Terim'in dediği gibi gelirken değil giderken uğurlamak lazım.

    YanıtlaSil
  3. maicon bence de çok kötü değil. ama adamı biz mahvettik. bu saatten sonra dikiş tutmazdı. gitmesi en iyisi.

    sezona nefis başladı. arabistan a satmaya kalktık. satamadık. e şimdi yine yerine adam falan aldık. motive olamazdı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabistan olayı bitirdi zaten, son dakika kafasını karıştırdı ve her şey o gün başladı.

      Sil
  4. Donk’tan cüzi de olsa bir bonservis elde edebilir miyiz? Opsiyonunu kullanıp satmak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyonu kullandığımız an bizde kazanacağı parayı x yerde bulamaz. Haliyle de ayrılmaz.

      Sil
  5. yaz ayında bütçe yaratmak için bana göre yazın satılacak biliyorsun ki mayıs da sıfırlanıyor herşey,o yüzden ben satışın yazın olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur ama 1.5 yıllık kiralama olduğu için zannetmiyorum.

      Sil
  6. Umarım ailevi sorunlarını giderir ve yeniden futbola odaklanabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir