23 Şubat 2019 Cumartesi

Mariano'nun 11'e dönmesi kendini belli etse de Muslera büyük bir sorun


Benfica karşısında topa sahip olan taraf olsak da pas kalitemiz çok düşüktü. Doğal olarak da hücum noktasında büyük bir etkimiz yoktu. Benfica'nın savunma kurgusu, alanı iyi kapatması ve hiç boşluk bırakmaması da bize hiç nefes aldırmadı. Ben yine sorunu "orta sahada" arıyorum. İsabet oranları yüksek olabilir ama bu durum sadece topa sahip olmamıza yol açtı. Rakibin de amacı buydu.

Mariano'nun 11'e dönmesi kendini belli etti. Oyun kurma noktasında ön plana çıkan ve iyi işler yapan bir isim. Nagatomo da bu noktada oldukça başarılı ama hücum etkinliğimiz yoktu. En azından Diagne gibi bir forvet de varken "kenar ortaları" iyi bir silah olabilirdi. Biz ise bunu 86. dakikada başarabildik, o da sayılmayan gol oldu.

Ortadan oynayamıyorsak kenarlardan gelmek iyi bir tercih olsa da kanat profillerimiz içe kat eden tipte. Onyekuru'nun her zaman olduğu gibi pas oyunuyla bir işi yok, Feghouli de Benfica savunması arasında kayboldu ve çok fazla topla ilişkisi yoktu. Diagne de her geçen hafta biraz daha pas oyununa girse de kaleden bu kadar uzak kaldığı sürece etkili olma şansı az.

Temel sorun orta sahada. 2. yarıda Selçuk İnan'ı biraz daha kaliteli pas yapmak için beklesem de hoca hiç düşünmedi. Donk'u sekeni toplamak ve hava hakimiyeti noktasında iyi kullandık, Badou Ndiaye 2. yarıda biraz daha dikine oynamaya çalıştı ama Belhanda yine top kullanmak için kendi yarı sahasına geldi. Kasımpaşa maçının tam tersi. Haliyle hücum etkimiz düştü.

Marcao / Luyindama ikilisini konuşmaya gerek yok. Her geçen maç biraz daha üzerine koyuyorlar ve şu aşamada takımın en büyük kozları. Geriden oyun kurabilmek ve atletizmleri kıymetli, bu yüzden de orta sahada biraz daha pas oyununa yatkın isimleri kullanmalıyız. Israrla Selçuk İnan'ı bekliyorum, Badou Ndiaye de direkt 6 numara oynayabilir. Stoperlerimiz en azından ligde bu orta sahayı taşıyabilir.

Muslera'nın en büyük sorunlarımızdan biri olduğunu ısrarla yazıyorum. Yüzde 55 pas isabeti, sanırım üzerine konuşabilecek çok fazla bir şey yok. Top Muslera'ya geldiği an kaybediliyor ki pas oyunu oynamaya çalışan bir takım için büyük handikap. Ayakları çok kötü olduğu gibi risk almaktan kaçınmaması da bizleri zorluyor. Günümüz futbolunda önemli, "kaleci" konusuna klişe bakmayın.

6 yorum:

  1. Yazılarını severek okuyorum. Bu işi yazıdan sesli yorumlamaya dökmeyi düşünüyormusun. Bence gayet güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu düşünüyorum, podcast olayı olacak zannedersem. Biraz daha zaman gerekiyor ve düşüncen için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Muslera ve Onyekuru takımın en büyük problemi. Fernando eski formunda olsa top kullanımı konusunda bu kadar problem çekmeyeceğiz ama, o da eski günlerden çok uzak. Muslera konusuna ise, pas oyunu anlamında tamamen katılıyorum. çok güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Pas oyunu oynamaya çalışırken takım içinde bazı isimler bu oyunla çok alakasız. Sorun oluyor.

      Sil
  3. Muslera iyi bir kaleci buna şüphe yok. Karşidan gelen toplarda çok iyi refleksleri gayet güzel ama eksikleri de çok. Avrupa nın en çok kazanan kalecilerinden biri aynı zamanda. Yan toplarda çok zayıf en önemlisi sorunlarından biri bu ve diger önemli bir sorunu ayakları. Topu oyuna sokma konusu gerçekten çok sıkıntılı. Neuer, de gea, ederson... bu adamların topu oyuna nasıl soktuklarini izleyin bir de muslera yı. Günümüzde kaleciler eskisi gibi statik değil artık. Neuer libero gibi oynuyor bırak kale sahasını adam ceza sahası dışına çıkıp top alıyor pas yapıyor oyun kuruyor. Muslera ya niye büyük transfer teklifleri gelmiyor hiç acaba? Bu özelliği olmadığı için olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleciliğine, kalitesine ve geçmişine asla lafım yok. Futbol değişiyor, artık kaleciler de oyunun içinde olmak zorunda. Muslera maalesef bu çağa ayak uyduramadı ve yıllar onu geliştirmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir