28 Şubat 2019 Perşembe

Ozan Kabak'ın potansiyeline yönelik iyi bir izlenim


Stuttgart'ın sezon sonundaki konumunu bilmem ama Ozan Kabak'ı çok iyi bir geleceğin beklediği kesin. Küme düşseler dahi kariyerinin inişe geçeceğine inanmıyorum, zaten henüz başında. Bundesliga onun adına doğru adreslerden. Şu aşamada tek diyeceğim "keşke daha iyi bir takıma" imza atsaydı olur. Buna rağmen takımının en iyilerinden.

Geçtiğimiz günlerde Werder Bremen - Stuttgart maçında müthiş bir pozisyon var. Ozan Kabak'ın potansiyeline yönelik iyi bir izlenim de diyebiliriz. Topla çıkabilen, önde basan ve teknik özelliği olan bir stoper olduğunu biliyoruz. Zaman içinde bu özelliklerinin daha da gelişmesiyle birlikte Avrupa'nın en önemli stoperlerinden biri de olacak.

Pozisyona gelelim. Ozan Kabak, kendi ceza sahasının önünde kaptığı topla hızlıca hücuma çıkıyor ve arada iki kişiyi de çalımlayıp Mario Gomez'e müthiş bir asist yapıyor. Mario Gomez, topu neden kendisini kullandı diyemem. O da önünü müthiş boşalttı ama golü yapamadı. Yine de Ozan Kabak'a pas açısı da vardı, gol imkanı çok daha mümkün olabilirdi.

Asist de müthiş, asistin ardından hücuma devam etmesi ve bir forvet edasıyla doğru pozisyon alması da. Keşke "asist" yazabilseydik, Avrupa'da konuşulan hareketlerden biri olacaktı. Galatasaray'da da Luyindama bunları yapıyor ve yeteneğinin altını çiziyoruz. Ozan Kabak'ın kalması halinde de bu hareketleri sıklıkla izleyecektik.

2 yorum:

  1. ozan kabak ilk gittiğinde açıkçası çok üzülmüş hatta çok büyük yanlış yaptığını düşündüm. bir taraftan çok büyük bir kayıp olarak değerlendirdim. defans hattında sıkıntı yaşayacağımızı düşündüm serdarla ahmetle maconla olacak iş değildi. sonradan transfer edilen marcao ve luyindama gerçekten de tam nokta atışı olmuştu. o yüzden gitmesi çok sıkıntı yaratmadı. ancak ben yine de fatih hocanın elinde bir sezon daha geçirmesini isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planı yapınca sorun olmuyor, o yer mutlaka dolduruluyor. Hep böyle olmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir