19 Şubat 2019 Salı

SC nostalji #108; Caner Erkin


Caner Erkin denildiğinde ilk olarak akıllara Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi kulüpler gelse de Galatasaray dönemi kendisi açısından önemli bir kırılma noktasıydı. Akıllarda kalan yanlış bir bilgi var, Caner Erkin'i ilk olarak sol bek oynatan ve ısrar eden isim Ersun Yanal değil. Bu hamleyi Rijkaard yapmıştı ama o dönemin kötü şartlarının kurbanı olduğundan çok fazla konuşulmaz.

Caner Erkin, Manisaspor günlerinde potansiyeli yüksek bir sol kanattı. O potansiyel de kendisini 4 milyon avro gibi bir bonservise CSKA Moskova'ya taşıdı. Oradaki günleri çok iyi geçti diyemeyiz ve Türkiye'ye dönüşü çok kısa süre içinde oldu. 2009 - 2010 yaz transfer döneminin son günlerinde Galatasaray'a kiralık olarak geldi.

O günlerde 21 yaşında genç, gelişime açık bir futbolcuydu. Rijkaard da onun adına önemli bir şanstı. İlk etapta çok fazla şans bulamasa da zaman içinde sol bek'e evrimini izledik. Üstelik kestiği isim de o dönemin önemli "istikrar" sembolü Hakan Balta'ydı. Rijkaard'ın oyun anlayışında geriden oyun kurmak, savunmacılarının teknik özelliği gibi konular önemliydi. 

Caner Erkin de hem temposu, hem de teknik özelliğiyle ön plandaydı. Sorunu istikrarsızlıktı, o günlerde Galatasaray'ın ağırlığını kaldırdığını ve müthiş iş çıkardığını söyleyemem. Rijkaard'ın "elime çok daha önce geçse Avrupa'nın sayılı sol beklerinden biri olurdu" sözü konuşulur. Birlikte daha fazla çalışmak için zamanları yetmedi diyelim. Bir de Atletico Madrid maçındaki ruh hali düşünülünce bizim adımıza hayal kırıklığı oldu.

Ertesi sezon ise 2 milyon avro'ya Fenerbahçe onun bonservisini aldı. Aykut Kocaman'la da sık şans bulan bir isimdi ama asıl yükselişi Ersun Yanal zamanı. O günlerde ülkenin en iyi sol bekiydi diyebiliriz. Yabancı kontenjanının en derinden hissedildiği zamanlarda Gökhan Gönül'le birlikte her iki bekte büyük fark yaratıyorlardı.

Fenerbahçe bu futbolculardan neden vazgeçti bilmiyorum. Yıllar içinde de her ikisi bedelsiz şekilde Beşiktaş'a gitmiş oldular. Caner Erkin'in arada 1-2 aylık Inter macerası da var. Bugünlerde Beşiktaş forması giyiyor ama en iyi olduğu günlerde diyemem. Adriano'yu da düşünerek iyi bir sol bek rotasyonları var. Yerli açısından baktığımda ise hala ondan iyi bir sol bek yok.

1 yorum:

  1. Bayağı ileri gidebilirdik ama o gün de forvet sorunu vardı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir