7 Şubat 2019 Perşembe

Şu dönemde dahi potansiyeli Galatasaray'ın 'ya tutarsa' hamlesi olabilecek seviyede


Transferleri konuşmaya devam. Sıradaki ismimiz Emre Taşdemir. Fatih Hoca'nın Milli Takım dönemindeki prenslerinden biri diyebileceğimiz ama o günlerden bu yana da sakatlıkların peşini bırakmadığı bir isim. Transfer için imkan doğduğunda da Fatih Hoca kendisini yeniden görmek istedi. Biz de bu durumu sevgili kardeşim Mücahit Mintemur ile konuştuk.

Fatih Hoca, Milli Takım'ın başındayken Emre Taşdemir'i çok tutuyor ve futbolcu henüz 19 - 20 yaşlarındayken de şans veriyordu. O dönemde ciddi potansiyeli olsa da sonrasında yaşadığı büyük sakatlıklar oldu. Bursaspor'la sözleşmesi fesih edildiği an ise Fatih Hoca kendisini yeniden görmek isteyerek transferini sağladı. "Ya tutarsa" hamlesi olduğu açık, sence tutar mı?

Mücahit Mintemur: Emre her zaman potansiyel sahibi oldu. Çok ağır sakatlıklardan çıktığı şu dönemde dahi potansiyeli Galatasaray'ın 'ya tutarsa' hamlesi olabilecek seviyede. Emre'nin tutup tutmayacağı ise tamamen kendisine bağlı. Bursa'daki son döneminde arkadaş grubunun pek de iyi olmadığı bu yüzden de geri dönüş yapamamasına sebep olduğu konuşuldu. Eğer bu doğruysa Emre Taşdemir transferinin tutması için öncelikle etrafındakilerin temizlenmesi gerek. Başka bir konu ise psikolojik durumu. Bu ligin çoğu zaman ağır sakatlıklardan çıkmış tabiri caizse ölüyü yeniden dirilttiğini gördük. Ama bu ölüler dirilerek her zaman sağlam psikolojiye sahip çalışkan isimler oldu. Fatih Hoca çoğu zaman şans verecektir. Psikolojik olarak da Emre'ye konfor alanı sağlayacaktır. Top tamamen Emre Taşdemir'de. Emre Taşdemir transferinin tutmaması için hiçbir sebep yok.

Futbolcuyu kurtaran "hala 23 yaşında" olması. Sakatlıkları atlattı diye biliyorum, sözleşmesinde de bizi bağlayan şartlar yoktu. Yerli bir sol bek alternatifini sıfırdan bulmak fazlasıyla ekstra ve güzel olurdu. Emre Taşdemir'in Galatasaray geleceğini nasıl görmektesin?

Mücahit Mintemur: Bence Ömer Bayram, Fatih Hoca'nın sezon sonunda göndereceği isimlerden biri. Ömer çok çok fazla şans buldu ama bu seviyenin adamı asla olmadı. Galatasaray için direkt 11 oynayacak bir oyuncu hiç değildi ama Nagatomo'yu yedekleyecek bir isim de değildi. Nagatomo'nun olmadığı dönemde Fatih Hoca hiç de sevmediği olmadığı halde orijini sağ bek olan Linnes'i, Ömer'in yerine yazdı. Emre gelecek sezon planlamasında muhtemelen Nagatomo'yu yedeklemesi planlanan isim. Yabancı sınırı konusu bugünlerde yeniden hortladı. Eğer bu konuşulan durum gerçekleşir, yabancı sınırı getirilirse ve Emre de bir geri dönüş yaparsa Galatasaray'ın as sol beki dahi olabilir.

Potansiyel vaat ettiği günlere dönelim. Hangi özellikleriyle daha ön plana çıkardı ve o sakatlıklar olmasa şu an kendisini çok daha iyi bir noktada görmemiz ne kadar olasıydı?

Mücahit Mintemur: Öncelikle Emre'nin bir hücum beki olduğunu söylemekte yarar var. Emre ilk izlediğim günden bu yana bana her zaman Alex Telles'i anımsattı. Telles gibi teknik ama bir hücum bekine göre temposu düşüktü. Teknik olarak her zaman iyiydi ve bu özelliği sebebiyle çoğu zaman sol kenar olarak kullanıldı. Çıkış yaptığı sezon olan 2013/2014 sezonunda 7 gol atmıştı ve o sezon çoğu zaman sol kenar olarak oynadı. Bir hücum beki için mükemmel bir tempoya sahip değildi ama çok da temposuz sayılmazdı. Savunma yönü ise her zaman zayıf kaldı. Belki sakatlandığı dönem olmasa ve kendini geliştirebilecek teknik adamlarla çalışsa savunma yönünü de geliştirebilirdi ama bu şansı hiç olmadı. Muhtemelen Emre Taşdemir, yerli isimler içerisinde Ergün Penbe'den bu yana en teknik sol beklerden birisi. Eğer sakatlanmasa ne olurdu sorusuna cevap vermek biraz fantezi olur ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki Milli Takım'ın as sol beki şu anda Emre Taşdemir olurdu. Milli Takım'ın sol bek sıkıntısı göz önüne alınınca, 20'li yaşlarında da gelecekte Milli Takım'ın as sol beki olacak görüşü fazlaca hakimdi. Günümüz futbolunda beklerin hücumcu olması önemli. Ancak hücumcu bekler içinse öncelik teknikten ziyade tempo. O sakatlıkları yaşamasa ve oyun temposunu arttırabilse Avrupa'ya gitmesi hiç sürpriz olmazdı.

Ömer Bayram'la kıyaslamak gerekirse bundan 1-2 ay sonra sence hangisi daha ön plana çıkacaktır?

Mücahit Mintemur: Bu soruyu biraz 2.soruda cevaplamış gibi oldum. Bence Fatih Hoca, Ömer Bayram'ın sezon sonu kulüp bulmasını isteyecek. Nagatomo'nun olmadığı şu günlerde sağ bek Linnes'i Ömer'in önünde görüyor. Fatih Hoca oyun karakteri olarak beklerinin hücumcu olmasını ister ve Linnes ters ayakla sol bekte pek de hücumcu kimliğini yansıtamıyor. Yine de Fatih Terim için idare eder ters ayaklı Linnes, asıl mevkisi sol bek olan Ömer Bayram'ın önünde. Fatih Terim, gelecek sezon için kadro planlaması yaparken Nagatomo'nun arkasına ilk önce Emre'yi yazıyordur. Eğer bu sezon içerisinde Emre fiziksel olarak iyi duruma gelirse kesinlikle Ömer Bayram yerine Emre Taşdemir'e şans verecektir.

9 yorum:

  1. Emreden medet umacağımıza Süleyman Luşu denemek daha mantıklı bence, Emre oynadığı maçlarda çok kötüydü maç eksikliğinden de kaynaklı ama şuan ben Süleymanı onun önüne koyarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı gelince eminim ki o da oynar. Şu an yaşı biraz ufak, 1 senesi daha var bence.

      Sil
  2. bence şu anda, şu yetersiz halinde bile ömer'den iyi. ömer kadar kötü futbolcu çok az gördüm.

    keşke amiens haberi doğru olsaydı, 2 milyona satsaydık ömer'i.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam tersi.ömer kötü başladı ama son dönemde toparladı.özellikle defansif açıdan kademelere çok iyi giriyor.sadece biraz ortalarını düzeltmesi gerekiyor.
      emre taşdemir ömer gibi gerektiğinde stoperleşebilecek mi?belli değil henüz.

      Sil
    2. Yazın satılır, o maaşı aldığı sürece zarar etme imkanımız yok.

      Sil
    3. Üstteki yoruma aynen katiliyorum, Ömer özellikle Hatay macinda defansif olarak cok kritik müdahaleler yapti ve bana göre de Emre o sekilde defans yapamaz ama ofansif anlamda ömer yetersiz ona diyecek laf yok.

      Sil
    4. Emre Taşdemir de teknik yönden fark yaratabilir. Ömer Bayram çok hareketli, tempolu, mücadelesine de kefilim ama üst düzey maçlarda çok sırıttı.

      Sil
  3. Oynadığı maçlarda sol önde oynadı ama görüntü olarak sakatlık vs problemleri olmadığında savunmanın solunu taşıyabilecek potansiyeli olduğunu anlatıyor bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ önde dahi kullanıldığı oldu. Deneme yanılma işte, bakıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir