2 Şubat 2019 Cumartesi

Transfer dönemi bitmiş olsa da yeni sezona yönelik yansımaları konuşuluyor


Transfer dönemi bitmiş olsa da yeni sezona yönelik yansımaları konuşuluyor. Ocak ayının en önemli gündem maddelerinden biri Belhanda'nın Al Ittihad'a transferiydi. Bu konuda birçok tartışma yaşandığını da eklemek gerekiyor.

Yönetimin Fatih Hoca'ya rağmen bu transferi gerçekleştirmek istediği söyleniyordu. Belhanda gitmek istememesine rağmen anlaşma sağladılar. Belhanda da bu transfere ikna oldu ama Fatih Hoca devreye girerek takımda kalmasını sağladı.

Şampiyonluk adına olmazsa olmaz olarak gördüğü futbolculardan biri. Önemini her fırsatta yazıyorum ve yokluğu döneminde bunu net şekilde gördük. Fatih Hoca da bu şekilde düşünüyor ve Ozan Kabak'ta yapamadığını Belhanda'da yaptı. Yönetimin de oyunu bozulmuş oldu.

Değişim ne kadar önemli olsa da zamanlaması önemli. Ocak ayında topluca bir değişim imkansız. Ozan Kabak ve Garry Rodrigues satışlarıyla iyi bir transfer geliri elde edildi. Bu durumda devamını da yaza bırakmak durumundasınız. Bu bütçe her sezon başında sıfırlıyor.

Ayrıca yazın transfer imkanı çok daha geniş. Sözleşmesi bitecek ya da kiralık birçok isim var. Kulüpler de futbolcularını daha rahat şekilde bırakabiliyorlar. Esas değişim yazın yaşanır ve Belhanda, Feghouli, Fernando, Mariano gibi isimler özelinde değişim yaşanmak isteniyorsa da yaşanır.

9 milyon avro karşılığı Al Ittihad'la yaz dönemi için anlaşıldığı söyleniyor. İyi bir rakam ve bu sayede de yazın hareket alanı açılır. Yerini doldurmak adına Emre Akbaba da alternatif olur, sözleşmesi biten bir isme de şimdiden bakabilirsiniz (Mario Fernandes gibi).

Maaş bütçesini düşürmemiz gerekiyor. Takım içinde 3 milyon avro'nun üzerinde kazanan birçok isim var. Bu noktadan sonra doğru transfer tarzı Marcao ve Luyindama gibi scout işleri ya da Mitroglou gibi kiralık hamleleridir. Maaş bütçesini düzenlemek ve mümkünse 50 milyon avro'nun altına düşürmek gerekiyor.

14 yorum:

  1. Belhandayi satip trezeguet ve net bir 8 alinabilir sezon sonu,trezegueti hoca bu sezonun basinda da israrla istedi,para kalmadigi icin de devre arasinda alinamadi ama sezon sonu kesinlikle alinmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden gidecek / kalacak isimlerin belirlenmesi iyi bir şey.

      Sil
  2. Seneye orta saha komple değişecek. Ndiaye, Belhanda, Selçuk gidiyor. Muhtemelen Fernando ve Donk da gider. Bakalım Fatih hoca yeni orta sahayı kimlerden kuracak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır dokunuşları, değişim daha köklü şekilde devam edecek gibi duruyor.

      Sil
  3. Yanlışım varsa düzeltir misin Burak, şu an maaş bütçesi 50 Milyon Euro’nun altında değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam limitleri bilmiyorum da 50 milyon sınırı ya da biraz üstündeyiz sanki.

      Sil
  4. Marianoyu degistirmekten korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben korkmuyorum, yeter ki doğru alternatif bulunsun.

      Sil
  5. bu sene de şampiyonlukta pay sahibi ol ve git belhanda.. sana bu yakışır.

    trezeguet'yi beğeniyorum ama çok lazım olduğunu düşünmüyorum. 4-3-3 gibi bir dizilişte santrforun kenarlarında feghouli ve akbaba gayet yeterli. bu iki isim maç içinde istedikleri gibi kanat değiştirebilirler ayrıca.

    ndiaye tekrar kiralanabilir. fakat orta sahaya 1 türk daha lazım olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin olası ayrılığı üzerine ilk düşüneceğim isim olurdu. Badou yerine başka alternatiflere bakılacaktır.

      Sil
  6. Şu yeni oluşumun arifesinde, tekrar diyorum iyi ki Fatih Hocam var... Altyapıdan gelecek isimler, orta saha ve takımın omurgasının yeni transferlerle beraber şekillenmesi falan derken, bu işleri yapmak her babayiğidin harcı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru transfer tarzını da bizlere gösterdi. Bu devam ederse çok daha iyisi olacak.

      Sil
  7. Bu takımın oyun sistemi, pas trafiği ve saha karakteri Mariano-Belhanda-Feghouli üçlüsü üzerinden dönüyor. 20 yıldır ayaklarına bu kadar hakim, 5 dakika boyunca 10 metrede topa hakim olabilen, avrupa kalitesinde oyuncular görmemiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando / Badou hattı da buna destek verebilse müthiş bir seviye yakalanacaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir